Μητέρα, 24/7 στο σπίτι: Το απόλυτο quiz που μόνο εσύ θα εκτιμήσεις!

Βγαλμένο από τη ζωή & τις μαμάδες της Hellas Direct. Αφιερωμένο σε όσες βάζουν τα δυνατά τους κάθε μέρα και μας δίνουν έμπνευση!

Μητέρα, 24/7 στο σπίτι: Το απόλυτο quiz που μόνο εσύ θα εκτιμήσεις!

Θυμάσαι που κάποτε ονειρευόσουν να έχεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι για να περνάς περισσότερο χρόνο με το παιδί / τα παιδιά; Ή σκεφτόσουν ακόμη και να δουλεύεις από το σπίτι; Για να έχεις περισσότερο χρόνο να βγάζεις καμιά δουλίτσα (εδώ γελάμε), να έχεις προσωπική ζωή (εδώ κλαίμε), ευέλικτο πρόγραμμα, κ.ο.κ.; Ναι; Ωραία. Αλλιώς το είχες φανταστεί!

Εντάξει το αγαπάς, το λατρεύεις, δεν μπορείς χωρίς αυτό, δεν το χορταίνεις, το παιδί σου είναι όλη σου η ζωή, αλλά η συμφωνία όταν το παρήγγειλες δεν ήταν ότι θα είναι μαζί σου ολόκληρο το 24ωρο – χωρίς σχολείο, παιδικό σταθμό, γιαγιάδες, παππούδες, θειάδες κλπ. Δεν το έγραφε στους όρους!!!

Κανείς δεν σε προετοίμασε γι' αυτό που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 όταν όλος ο κόσμος μπήκε σε lockdown. Είτε έχεις ένα παιδάκι, είτε δυο, τρία -τέσσερα;;;- είτε δουλεύεις είτε όχι, είτε συνέχισες να πηγαίνεις στη δουλειά, είτε μεταφέρθηκε η δουλειά στο σπίτι, στην κουζίνα, το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο, το μπαλκόνι, όπου βόλευε κάθε ώρα της μέρας, έζησες extreme καταστάσεις που μπορεί να καταλάβει μόνο ένας γονιός.

Κι όμως, τα κατάφερες και θέλουμε να μας πεις τι και πώς, πότε και πόσο, και γενικά να τα βγάλεις όλα από μέσα σου! Η μετάβαση από τον χώρο εργασίας στο σπίτι, από μόνη της, είναι ένα δύσκολο εγχείρημα -στην Hellas Direct, μας πήρε 5 μέρες για να μεταφέρουμε 182 άτομα στα σπίτια τους, σε Ελλάδα και Κύπρο, και χύθηκε ιδρώτας γι' αυτό!

Ωστόσο, δεν αρκεί να έχεις το laptop, το κινητό και μια καλή ή τέλος πάντων τίμια ταχύτητα Internet στο σπίτι. Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Το βασικό που χρειάζεσαι από τη δουλειά σου και τους συναδέλφους σου, είναι κατανόηση, υποστήριξη, θετική ενέργεια, και πρωτοβουλίες για να γίνει η καθημερινότητά σου υποφερτή.

Ωραία. Φτάσαμε στο ζουμί! Ποια ήταν η καθημερινότητά σου στο σπίτι το τελευταίο έτος; Ποιες ήταν οι στιγμές που σκέφτηκες, "αυτό ήταν, τα παρατάω όλα και πάω σε μοναστήρι στο Θιβέτ"; Τι σε κράτησε όρθια; Απάντησε σε αυτό το quizaki που ετοίμασαν οι μαμάδες της Hellas Direct, αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω (μέσα) με απέραντη αγάπη και αλληλεγγύη.  

Απάντησε το quiz με κάθε ειλικρίνεια :)

Όλες οι απαντήσεις σωστές! Ακόμη κι αν ώρες-ώρες ήθελες να παίξεις μποξ με το μαξιλάρι σου -ελπίζουμε να το έκανες- ή να κλειστείς στο μπάνιο και να ουρλιάξεις μέχρι να κλείσει η φωνή σου, τα κατάφερες και μάλιστα το απόλαυσες (κάποιες στιγμές τουλάχιστον). Τα δύσκολα πέρασαν και τώρα κρατάς αυτά που έμαθες από μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλες και όλους.

Είσαι ηρωίδα μάνα, συνέχισε έτσι και πάρε και μια ανάσα κάπου κάπου για να καμαρώσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου!

Χρόνια πολλά! 💜

Δες κι αυτά