Αποζημίωση βήμα βήμα. Κι αν τρακάρεις, μην ανησυχείς για τίποτα!

Όλα θα πάνε καλά, είσαι σε καλά χέρια.

Αποζημίωση βήμα βήμα. Κι αν τρακάρεις, μην ανησυχείς για τίποτα!

Τι κάνεις αν τρακάρεις

Από την αρχή μέχρι την αποζημίωση

Τηλεφώνησε στη γραμμή ζημιών της Hellas Direct στο 212 222 9900.

Μέρα ή νύχτα, εργάσιμη, Σαββατοκύριακο ή αργία. Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το τηλέφωνο χτυπά σε εμάς, ούτε σε εξωτερικούς συνεργάτες ούτε σε τρίτους. Μιλάς μόνο μαζί μας και έτσι, για ό,τι προκύψει, έχεις έναν συνομιλητή.

Με το τηλεφώνημά σου θα αρχίσουμε να σχηματίζουμε την εικόνα του ατυχήματος. Θα σε ρωτήσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και θα σου ζητήσουμε, αν θέλεις να κάνεις τηλεφωνική καταγραφή, να μας στείλεις μερικές φωτογραφίες.

Κλείνοντας το τηλέφωνο, εμείς θα έχουμε τη συνολική εικόνα, σαν να είμαστε δίπλα σου. Κι εσύ έχεις τελειώσει την καταγραφή του ατυχήματος. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τίποτα άλλο και ξέρεις ακριβώς και τι να περιμένεις.

Διάβασε περισσότερα Διάβασε λιγότερα
Δήλωσε τη ζημιά

Μπορείς να δηλώσεις τηλεφωνικά τη ζημιά και να κάνουμε μαζί καταγραφή του ατυχήματος. Εάν πρόκειται για μικροτρακάρισμα, με την τηλεφωνική καταγραφή μπορείς να φύγεις από το σημείο του ατυχήματος ακόμα και σε 6 λεπτά.

Από εδώ και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς!

Τι θα σε ρωτήσουμε;

Πρώτα από όλα αν είναι όλοι καλά κι αν υπάρχει ανάγκη για βοήθεια. Επιβεβαιώνουμε πρώτα πως είναι όλοι ασφαλείς, τσεκάρουμε μήπως χρειάζεται να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Μετά πάμε στα πρακτικά.

Θα σε ρωτήσουμε την πινακίδα σου, γιατί με αυτή μπορούμε να βρούμε το συμβόλαιό σου. Από εκεί βλέπουμε χρήσιμα στοιχεία για το όχημά σου και τα στοιχεία επικοινωνίας σου.

Θα σε ρωτήσουμε πού ακριβώς βρίσκεσαι και τι έγινε. Βρίσκουμε το σημείο στο χάρτη και αρχίζουμε να καταγράφουμε ό,τι έχει συμβεί.

Θα σε ρωτήσουμε την πινακίδα του άλλου οχήματος για να δούμε αν είναι ασφαλισμένο και σε ποια εταιρία. Αυτό μας ενδιαφέρει επειδή στην πρώτη περίπτωση χρειάζεται να κληθεί η Τροχαία και γιατί είναι χρήσιμο να ξέρουμε εάν η ασφαλιστική του άλλου οδηγού είναι στον Φιλικό Διακανονισμό.

Έχοντας όλα τα στοιχεία, ο φάκελός σου ανοίγει την ίδια στιγμή και ουσιαστικά αρχίζει και η διαδικασία της αποζημίωσής σου.

Εάν επιλέξεις - ή χρειάζεται- να έρθει η Φροντίδα Ατυχήματος, θα περιμένεις στο σημείο του ατυχήματος τον άνθρωπο που θα καταγράψει τι συνέβη και θα βγάλει τις φωτογραφίες που απαιτούνται.

Τι να περιμένεις στη συνέχεια

Αφού δηλώσεις τη ζημιά, εάν έχεις κάνει τηλεφωνική καταγραφή μαζί μας θα λάβεις τη δήλωση του συμβάντος στο email σου και ένα SMS με τον αριθμό ζημιάς. Αν έρθει στο σημείο του ατυχήματος κάποιος συνεργάτης για τη δήλωσή σου, θα λάβουμε από εκείνον τα απαραίτητα έγγραφα και τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, η ομάδα Ζημιών θα σε ενημερώνει σε κάθε στάδιο για την πορεία της ζημιάς σου, με email και SMS.

Εάν δεν έχεις εσύ ευθύνη για το ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να πάρεις όσο πιο άμεσα γίνεται το πράσινο φως για να πας στο συνεργείο για όποια επισκευή χρειάζεται. Το ρεκόρ μας είναι 9 λεπτά και έχουμε ασφαλισμένους που πήραν έγκριση για συνεργείο ακόμα και πριν φύγουν από το σημείο του ατυχήματος. Η υπηρεσία Fast Track, η πιο γρήγορη διαχείριση ζημιών, είναι εδώ για να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη!

Η ασφαλιστική εταιρία του άλλου οδηγού έχει 7 εργάσιμες για να απαντήσει στο αν αναλαμβάνει την υπαιτιότητα αλλά, εφόσον υπάρχει επιβεβαίωση υπαιτιότητας από εμάς, δεν θα σε αφήσουμε να περιμένεις.

*Σημαντικό: Αν αποφασίσεις για οποιονδήποτε λόγο να φύγεις από το σημείο του ατυχήματος, θυμήσου πως θα πρέπει να μας ενημερώσεις για το περιστατικό σε διάστημα έως 7 εργάσιμων ημερών.

Διάβασε περισσότερα Διάβασε λιγότερα
Διάλεξε συνεργείο

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σου για την επιλογή συνεργείου.

Μπορείς να επιλέξεις ένα από τα συνεργεία με τα οποία συνεργαζόμαστε για να κάνεις την επισκευή σου γρήγορα και χωρίς να πληρώσεις, αφού αναλαμβάνουμε απευθείας εμείς την αποζημίωσή του.

Εάν διαλέξεις από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας, θα έχεις δυνατότητα εξουσιοδότησης για να αναλάβουμε εμείς την πληρωμή του, προτεραιότητα στην επισκευή σου, εγγύηση εργασιών, τεχνικό έλεγχο του αυτοκινήτου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών (παροχή από συγκεκριμένα συνεργεία), όχημα αντικατάστασης μέχρι να επισκευαστεί η ζημιά σου, πλύσιμο δώρο μαζί με την επισκευή. Επίσης, στα συνεργαζόμενα συνεργεία θα εξασφαλίσεις 50% έκπτωση στην απαλλαγή συγκεκριμένων καλύψεων.

Σε περίπτωση που ευθύνεσαι για τη ζημιά και χρειάζεται να την επισκευάσεις με δικά σου χρήματα, διαλέγοντας ένα από τα προτεινόμενα συνεργεία μπορείς να επωφεληθείς από την έκπτωση σε αμοιβές και ανταλλακτικά που εξασφαλίζουμε λόγω της συνεργασίας μας.

Μπορείς να δεις τη λίστα με τα συνεργαζόμενα συνεργεία της Hellas Direct εδώ.

Φυσικά μπορείς να πας στο συνεργείο που προτιμάς και εκτός της λίστας μας. Η αποζημίωση θα προχωρήσει άμεσα.

Εφόσον η υπαιτιότητα του ατυχήματος είναι για μας ξεκάθαρη, θα ακολουθήσει έλεγχος της ζημιάς από πραγματογνώμονα. Με τη σύμφωνη γνώμη του ως προς τις αναγκαίες επισκευές και το ποσό της αποζημίωσης, μπορείς να προχωρήσεις στην επισκευή του οχήματός σου.

Διάβασε περισσότερα Διάβασε λιγότερα
Στείλε μας τα έγγραφα που χρειαζόμαστε για να ολοκληρωθεί η αποζημίωση

Μόλις η επισκευή του οχήματός σου ολοκληρωθεί, περνάμε στο τελευταίο βήμα, την πληρωμή.

Εάν εξουσιοδοτήσεις το συνεργείο σου να πληρωθεί απευθείας από εμάς, τότε εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Όλες οι συνεννοήσεις θα γίνουν ανάμεσα σε εμάς και το συνεργείο σου, μέσω της πλατφόρμας HD+.

Εάν δεν εξουσιοδοτήσεις το συνεργείο, τα δικαιολογητικά που θα σου ζητήσουμε να μας στείλεις στο payments@hellasdirect.gr είναι:

  • Άδεια κυκλοφορίας
  • IBAN δικαιούχου
  • Ταυτότητα ιδιοκτήτη
  • Παραστατικά (τιμολόγια ή αποδείξεις)

Πρόσθετα δικαιολογητικά

Κατ’ εξαίρεση, σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και εάν πρόκειται για συγκεκριμένες ζημιές (πχ μεμονωμένη χαλαζόπτωση), είναι πιθανό, ανάλογα με το είδος τους, να ζητήσουμε:

  • Αντίγραφο Δελτίου Συμβάντων από την Αστυνομία (Ολική & Μερική κλοπή, Τρομοκρατικές ενέργειες & Αναταραχές)
  • Αντίγραφο Δελτίου Συμβάντων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία (Πυρκαγιά)
  • Βεβαίωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Φυσικά Φαινόμενα)
Διάβασε περισσότερα Διάβασε λιγότερα