Βενζιν-ΑΔΙΚΟ: τι λέει το twitter για τις τιμές της βενζίνης

Με €2,50 το λίτρο, εκτός από τις τσέπες μας, πήραν φωτιά και τα Social Media!

Ασπρόμαυρη εικόνα, άνδρας γονατίζει σε γυναίκα σαν πρόταση γάμου, κρατάει αντί για δαχτυλίδι μπιτόνι με βενζίνη

Όπως θα έχεις διαπιστώσει (εκτός αν ζεις στη Βενεζουέλα) η βενζίνη τις τελευταίες εβδομάδες έχει πιάσει ιστορικές τιμές! Με highlight την τιμή που εντοπίστηκε στην Μύκονο αυτή την εβδομάδα η οποία άγγιξε τα €2,50.

Η βενζίνη είναι είδος πολυτελείας και σε αυτό δεν είμαστε μόνοι

Από τη μία οι γεωπολιτικές αναταραχές που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, από την άλλη οι ήδη αυξημένες τιμές σε ενεργειακές υπηρεσίες, δεν ήθελε και πολύ για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Για να "παρηγορηθούμε" κάπως όμως δεν είμαστε η μόνη χώρα που βιώνει σοκαριστικές αυξήσεις. Σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής χερσονήσου βρίσκονται αντιμέτωπες με το φαινόμενο των υπερβολικά υψηλών τιμών ενέργειας.

Οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα έφεραν έξυπνα tweets που μας έκαναν να γελάσουμε!

Και ποια είναι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που σχολιάζει άμεσα κάθε τι που συμβαίνει, την ώρα που συμβαίνει; Το αγαπημένο μας twitter φυσικά! Οι λογαριασμοί του πήραν φωτιά σχολιάζοντας καυστικά τις αυξήσεις βενζίνης και πετρελαίου! Εμείς μαζέψαμε τα tweets που συμπυκνώνουν τη δυσαρέσκεια και την ειρωνεία που χαρακτηρίζει την τουλάχιστον περίεργη περίοδο που ζούμε, και στα παρουσιάζουμε γιατί όπως έχει πει ο Μαρκ Τουέιν "η πραγματική πηγή του χιούμορ δεν είναι η χαρά αλλά η λύπη". Και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τέτοιες "λυπητερές" σε τιμές ενέργειας!

Τα tweets που μίλησαν στις ψυχούλες μας

Φήμες λένε πως μεγάλοι οίκοι καλλυντικών ετοιμάζουν σειρές με άρωμα βενζίνης. Για πολύ posh άτομα...

twitter post

Είναι αυτό που τραγουδούσαν στον σταυρό οι καταδικασμένοι στη ταινία Life o Brian "δες τη θετική πλευρά της ζωής" βρε.

twitter post

Ορίστε και το άσμα:

Νόμιζες ότι το λάδι τρούφας ή ο κρόκος Κοζάνης είναι ακριβά; Τώρα θα σου φαίνονται πάμφθηνα!

twitter post

Οι οικονομικές κρίσεις δεν επηρεάζουν μόνο την τσέπη μας. Δες το σαν μια ευκαιρία να καταλάβεις τι άνθρωπο έχεις απέναντί σου, θα σου σταθεί στα δύσκολα; Βέβαια, αν περνάει κι αυτός/αυτή δύσκολα…

twitter post

Και σα να μην έφταναν οι αυξήσεις, σκάνε και οι κακοκαιρίες που επιβάλλουν γεμάτα ρεζερβουάρ και σκέφτεσαι "πάτε με τα καλά σας μανδαμ;"

twitter post

Βέβαια μην είμαστε εντελώς αχάριστοι, λύσεις υπάρχουν. Μπορεί να βρίσκονται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά. Αλλά, υπάρχουν!

twitter post με χιουμοριστικό χάρτη που δείχνει το φθηνότερο κοντινό πρατήριο, απόσταση από Αττική ως Κύπρο

Αυτή δεν είναι μια άτοπη ιδέα. Θέλεις ένα πατ-πατ στη πλατούλα μετά από φουλάρισμα ρεζερβουάρ πλέον. Χρειάζεσαι κάποιον να σου πει "όλα θα πάνε καλά, θα περάσει".

twitter post

Και πετάγεται ένα τέτοιο tweet που σου θυμίζει ότι κάποτε το πετρέλαιο έκανε λιγότερο από ένα κρουασάν Champion και νιώθεις τα μάγουλά σου να μουσκεύονται από τα δάκρυα νοσταλγίας. Ποτέ δεν είναι καλή η σύγκριση με εποχές πράσινου ήλιου…

twitter post με παλιό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα»

Βέβαια πάντα υπάρχουν οι εναλλακτικές! Η επιστροφή στη φύση είναι μία από αυτές. Και τα αλογάκια καλά είναι!

twitter post

Αλλά και απο γλωσσολογική σκοπιά να το δει κανείς, είναι άδικο ρε παιδιά!

twitter post με εικόνα του Μαμπινιώτη και κείμενο: Λέγεται βενζινάδικο γιατι βγαίνει από τη βενζίνη και το άδικο

Υπάρχουν apps που θα σε βοηθήσουν να βρεις τη λιγότερο λυπητερή! Για πες..

Δεν θα τολμούσαμε να πούμε την "πιο φθηνή βενζίνη" θα ήταν τουλάχιστον ειρωνικό. Υπάρχουν ωστόσο μερικές εφαρμογές που θα σου βρουν τα πρατήρια με τη χαμηλότερη συγκριτικά τιμή λίτρου στην περιοχή σου.

fuelGR

χάρτης με βενζινάδικα

Ως εφαρμογή υπάρχει από το 2015. Διατίθεται και για androids και για iOS αλλά μπορείς να μπεις κανονικά και από τον υπολογιστή σου. Λαμβάνει data για τις τιμές και πρατήρια από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων και όπως επισημαίνεται στο site "υπεύθυνοι για την ορθότητά τους είναι οι πρατηριούχοι".

Η αξιοπιστία της εφαρμογής έγκειται μεταξύ άλλων και στην δυνατότητα που δίνεται στον χρήστη να βαθμολογήσει με αστεράκια το εκάστοτε πρατήριο! Οι πληροφορίες που σου παρέχει είναι πολύ σημαντικές για την επιλογή σου: από την ποιότητα του καυσίμου και την εξυπηρέτηση του προσωπικού μέχρι και για το ποια πρατήρια λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Οι κριτικές των χρηστών το κατατάσσουν πρώτο με βαθμολογία 4.6/5

fuelGR για Android

fuelGR για iOS/MacOS

Fuel Daddy

χάρτης με βενζινάδικα

Σαν εφαρμογή θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο απλή αλλά εύχρηστη. Ο χάρτης των πρατηρίων συνοδεύεται από τις τιμές των καυσίμων και όπως είναι φυσικό το μάτι σου θα ψάξει με μεγαλύτερη ευκολία την χαμηλότερη τιμή της περιοχής σου. Εδώ, κλικάροντας στην επιλογή "φίλτρα" θα διαπιστώσεις ότι σου παρέχονται πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με τις επιπλέον παροχές των πρατηρίων, από το αν υπάρχει σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μέχρι στο αν πουλάνε πάγο (αν βρεις χαμηλή τιμή βενζίνης, ένα μίνι παρτάκι θες να το κάνεις).

Οι κριτικές των χρηστών το επιβραβεύουν με γενναιόδωρη βαθμολογία 4.4/5

FuelDaddy for Android

FuelDaddy for iOS/MacOS

Η υπομονή είναι αρετή λέγανε οι αρχαίοι φιλόσοφοι και πλέον είναι πολύτιμη κι από την ίδια την βενζίνη. Το χρηματιστήριο των ενεργειών έχει πολλά σκαμπανεβάσματα κι εμείς ως καταναλωτές δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες οι οποίες, που θα πάνε… θα 'ρθουν!

Δες κι αυτά