Είστε σίγουρα Airbnb; Τα 7 πιο ιδιαίτερα καταλύματα της χώρας

Άλογα, ηλιοβασίλεμα, βουνά και θάλασσες σε περιμένουν για να ζήσεις μοναδικές στιγμές!

ασπρόμαυρη εικόνα, δεντρόσπιτο

Δεν λέμε, καλή είναι η ρουτίνα αλλά όταν αρχίσει να αγγίζει τις νευρικές απολήξεις της βαρεμάρας, κάποια πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν λάθος. Γιατί είναι και εκείνες οι στιγμές που αδημονείς για ένα Σ/Κ ξεκούρασης, χαλάρωσης και περιπέτειας. Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια, πώς το λένε;! Έχεις αρχίσει με όρεξη το ψάξιμο, αλλά όλο αυτό το συνονθύλευμα σε παρασύρει. Δεν μπορείς να βρεις προορισμό και κατάλυμα, δεν μπορείς να καταλήξεις αν θα πας με αυτοκίνητο ή μηχανή, αν θα πάρεις το μπουφανάκι που σου έκαναν δώρο στη γιορτή σου, αν είναι ανάδρομος ο Ερμής, κλπ., κλπ. Τα παράτησες ήδη και δεν σε κατηγορούμε.

Τι θα 'λεγες όμως για μια αξέχαστη εμπειρία σε ένα από τα εναλλακτικότερα και πιο διαφορετικά καταλύματα Airbnb στην Ελλάδα; Γιατί εμείς το ψάξαμε για χάρη σου και σου φτιάξαμε μια λιστίτσα, που κατά τη γνώμη μας έχει μέσα διαμαντάκια. Και που’ σαι: για όλα τα γούστα! Είτε είσαι περιπετειώδης και σου αρέσει η απόδραση στη φύση, είτε είσαι ρομαντική ψυχή και αγαπάς το ηλιοβασίλεμα, είτε θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης εδώ είσαι! Φύγαμε;

AirBnb: Καταλύματα για όλα τα γούστα

Δεν ξέρουμε αν ξέρεις τι είναι η AirBnb, αλλά όπως και να έχει εμείς θα καρφιτσώσουμε μια περιγραφή εδώ για να είμαστε σίγουροι ότι κατάλαβες! Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα:

Η Airbnb ξεκίνησε το 2008, όταν δύο σχεδιαστές με επιπλέον χώρο στο σπίτι τους αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τρεις ταξιδιώτες που έψαχναν για χώρο διαμονής. Πλέον, εκατομμύρια οικοδεσπότες και ταξιδιώτες επιλέγουν να δημιουργήσουν δωρεάν λογαριασμό στην Airbnb, για να καταχωρήσουν τον χώρο τους και να κάνουν κράτηση σε μοναδικά καταλύματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάτω απ' τα αστέρια

Αγία Σωτήρα, Τροιζήνα

€55/ διανυκτέρευση

Είναι για τους πιο τολμηρούς, θα συμφωνήσουμε μαζί σου! Όμως αν είσαι ρομαντική ψυχή και θέλεις να περάσεις μερικές νύχτες "κοντά" στον ουρανό, μπορείς να το κάνεις σε μια από τις πολλές επιλογές που θα βρεις στη σελίδα της AirBnb. Το συγκεκριμένο μας κίνησε το ενδιαφέρον μια και είναι "φωλιασμένο ανάμεσα στα ελαιόδεντρα", πράγμα που μας άγγιξε στην ψυχή.

Κάνε εικόνα: λίγο κρασάκι, χαλαρή μουσικούλα και χαμηλός φωτισμός. Ήδη χαλαρώσαμε! Όπως καταλαβαίνεις, και εδώ ο καιρός πρέπει να είναι με το μέρος σου. Κρίμα είναι να παγώσεις!

Τι θα κάνεις

Θα ατενίσεις το απέραντο γαλάζιο και θα χαλαρώσεις κάτω από το θρόισμα των φύλλων στους ελαιώνες. Θα απολαύσεις εκλεκτούς ψαρομεζέδες με ουζάκι στα κοντινά μεζεδοπωλεία και θα κάνεις συζητήσεις για το μέλλον σου!

Ιγκλού στην εξοχή

Κτιστάδες, Άρτα

€200/ διανυκτέρευση

Γίνεται; Εννοείται θα σου απαντήσουμε και εμείς. Πετρόκτιστο, με όμορφους χώρους και σε μια μαγική τοποθεσία ακριβώς κάτω από τα Τζουμέρκα. Αυτό που ξεχωρίζει σε αυτό το κατάλυμα είναι ο γυάλινος θόλος στην οροφή που θα σου επιτρέψει να θαυμάσεις την ξαστεριά του ουρανού πίνοντας το ποτάκι σου και ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Είτε λατρεύεις τις αποδράσεις στη φύση είτε όχι, εδώ είναι η ευκαιρία σου να βγάλεις από μέσα σου τον 10χρονο εαυτό σου και να αφεθείς στα χέρια του καθαρού αέρα. Να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει την δουλίτσα του και θα φυσήξει πάνω σου -εκτός από φρεσκάδα- και ανανέωση.

Τι θα κάνεις

Μπορείς να απολαύσεις αμέτρητους περίπατους κάτω από τους κέδρους και τα έλατα και να θαυμάσεις το μεγαλείο της φύσης. Αν κάνεις διαλογισμό εδώ θα το πας σίγουρα σε άλλο επίπεδο! Μαγείρεψε με την παρέα σου και απόλαυσε ένα πικ νικ κάτω από τον γαλάζιο ουρανό και θα μας θυμηθείς!

Στη χώρα των Αλόγων

Λευκοχώρι, Θεσσαλονίκη

€60/ διανυκτέρευση

Υπάρχει τέτοιο πράγμα και δεν το είχαμε παρατηρήσει; Κι όμως, αν είσαι λάτρης της ιππασίας και σου αρέσει η εναλλακτική διαμονή μπορείς να επιλέξεις για το ΣΚ χαλάρωσής σου το κατάλυμα Horseland. Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο βαγόνι που βρίσκεται μέσα σε μια πόλη πλημμυρισμένη με western στοιχεία και με τα άλογα να τρέχουν και να χλιμιντρίζουν. Ένα θα σου πούμε. Το όνειρό σου να γίνεις -έστω και για λίγο- Λούκι Λουκ ή Καλάμιτι Τζέιν, εδώ μπορεί να πραγματοποιηθεί!

Τι θα κάνεις

Θα απολαύσεις μια βόλτα με τα άλογα μπαίνοντας σε μια εντελώς διαφορετική διάθεση και εποχή για λιγάκι. Θα επισκεφθείς το σαλούν της πόλης για να δροσιστείς με μια μπύρα και θα βάλεις στοίχημα ότι είσαι πιο γρήγορος και από τη σκιά σου!

Ένας καφές στο Κάστρο

Νεοχώρι, Μάνη

€300/ διανυκτέρευση

Πάντα ονειρευόμασταν να την περάσουμε ζάχαρη σε ένα κάστρο. Ξέρεις τώρα, άπλετος χώρος, τσιμπούσια και χαλαρουίτα. Γιατί όπως ήδη ξέρεις, το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος. Anyway, το ήξερες ότι μπορείς να διανυκτερεύσεις σε κάστρο στην Ελλάδα; Αμέ! Και μάλιστα οι επιλογές είναι αμέτρητες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μας έκαναν κλικ η πανέμορφη πανοραμική θέα και η τοποθεσία του, αφού είναι πολύ κοντά σε πετρόχτιστα χωριά και παραλίες. Συνδυασμός φωτιά, αν μας ρωτάς!

Μια τέτοια απόδραση είναι καλό να την οργανώσεις με παρέα, αφενός για να περάσετε ακόμη πιο ωραία αλλά και αφετέρου για να μοιραστείτε και τα έξοδα, μιας και ο ελάχιστος χρόνος που μπορείς να κλείσεις αυτά τα καταλύματα είναι 5 βραδιές.

Τι θα κάνεις

Εκτός από το να το ζήσεις στο φουλ -βάλε ρόμπες και κοσμήματα, ντύσου λατέρνα, φόρα γυάλινα γοβάκια (και γενικότερα κάνε ότι θέλεις με σεβασμό πάντα στο χώρο!)- μπορείς να επισκεφθείς το Γύθειο και την Αερόπολη για να φύγει λίγο το μάτι σου και να δεις κι’ άλλα πράγματα. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ντόπια λουκάνικα και τοπικά τυριά που θα κάνουν τους γευστικούς σου κάλυκες να πιάσουν τον χορό!

Το Δεντρόσπιτο

Παναγούλα, Ζάκυνθος

€40/ διανυκτέρευση

Πάντα όταν βλέπαμε τον Ντένις τον τρομερό, ζηλεύαμε το δεντρόσπιτο/οχυρό του και θέλαμε και εμείς ένα. Όσο και αν παρακαλούσαμε τον μπαμπά να μας φτιάξει ένα, εκείνος τελικά απαντούσε με ένα «Θα δούμε» και όπως καταλαβαίνεις μας έμεινε απωθημένο. Ψάχνοντας κανείς όμως βρίσκει! Και μάντεψε;

Αν είσαι του εναλλακτικού τουρισμού κάνοντας μια έρευνα θα δεις ότι υπάρχουν πολλά δεντρόσπιτα για να νοικιάσει κανείς, με μόνο περιορισμό -όπως είναι αυτονόητο- ότι μπορεί να το κάνει όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Καταλαβαίνεις, λόγω καιρού. Γιατί κρίμα είναι Μάρτη γδάρτη να τραγουδάς στην κορυφή του δέντρου -γεμίζοντας πέτρες τις τσέπες σου- το Αεράκι της Φουρέιρα, κάνοντας δεήσεις να πάνε όλα καλά. Είπαμε περιπέτεια αλλά με προσοχή!

Τι θα κάνεις

Θα χαλαρώσεις στην καρδιά της φύσης, αφού θα φιλοξενηθείς στην αγκαλιά ενός δέντρου, θα απολαύσεις βόλτες στη θάλασσα και γιατί όχι και βουτίτσες αν είσαι θαρραλέος!

Σπιτάκι με θέα ηλιοβασίλεμα

Σχινώπη, Μήλος

€350/ διανυκτέρευση

Είσαι ρομαντική ψυχή και σου αρέσει να χάνεσαι στο απέραντο ηλιοβασίλεμα; Μήπως θα παντρευτείς μέσα στο χρόνο; Όπως και να έχει σου έχουμε την ιδανική τοποθεσία για να απολαύσεις και το ηλιοβασίλεμα και τα μπανάκια σου στη θάλασσα υπό το φως του. Και δεν θα μπορούσε να είναι σε πιο μαγικό μέρος από την Μήλο. Το συγκεκριμένο κατάλυμα βρίσκεται στην άκρη ενός κολπίσκου και ατενίζει το απέραντο της θάλασσας χωρίς να εμποδίζεται από τίποτα! Μιλάμε για μαγεία.

Τι θα κάνεις

Θα κολυμπήσεις στα πανέμορφα νερά της θάλασσας, θα φας νόστιμους μεζέδες και θα πιείς τα τσιπουράκια σου -με μέτρο! Θα απολαύσεις ρομαντικές συζητήσεις κάτω από το ηλιοβασίλεμα και γιατί όχι -αν είστε σε αυτή την φάση της ζωής σας- θα κάνεις πρόταση γάμου στ@ αγαπημέν@ σου! Άντε βρε, να ζήσετε!

Σπίτι Μουσείο

Θεολόγος, Θάσος

€38/ διανυκτέρευση

Μπορεί να μην ξέρουμε πότε θα είναι διαθέσιμο, αλλά αν θες τη γνώμη μας χαλάλι η αναμονή. Γιατί δεν συναντάς εύκολα σπίτι- λαογραφικό μουσείο από το οποίο μπορείς -εκτός από το να μείνεις- να μάθεις και πράγματα για τον τρόπο ζωής αλλά και τις συνήθειες των κατοίκων στο παρελθόν. Να το νιώσεις στο πετσί σου!

Το κατάλυμα αυτό βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά στο νησί της Θάσου, τον Θεολόγο. Πετρόκτιστα σπίτια, ρυάκια με δροσερό νερό που διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο, πλατάνια και μυρωδιά από φύση. Και όλα αυτά υπο το κελάηδημα των αηδονιών. Εδώ και αν θα χαλαρώσεις!

Τι θα κάνεις

Θα επισκεφθείς την Κεφαλόγουρνα ή αλλιώς τους καταρράκτες, θα κάνεις περίπατο στην απέραντη φύση και θα επισκεφθείς τις πανέμορφες παραλίες. Μπορείς να επισκεφθείς και άλλα γραφικά χωριά, μιας και το νησί έχει πολλά. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις παραδοσιακές πίτες με σπιτικό φύλλο, φρέσκους χταποδοκεφτέδες και οπωσδήποτε θασίτικο σαραγλί!

Οι ιδανικές διακοπές είναι αλλιώς για τον καθένα. Άλλος γουστάρει να πηγαίνει με παρέα και άλλος μόνος, άλλος με αυτοκίνητο και άλλος χωρίς και άλλος με πρόγραμμα ή και όχι. Όπως και να έχει οι στιγμές αυτές θα πρέπει να σε χαλαρώνουν και να σε ηρεμούν, να σε βγάζουν από την ένταση της καθημερινότητας και να σου δίνουν μια ανάσα ξεκούρασης και ανανέωσης. Για να τα πετύχεις όλα αυτά όμως ίσως χρειάζεται να κάνεις και εσύ μια μικρή προσπάθεια! Και για να σε βοηθήσουμε σε αυτό τσέκαρε τα 9 καλύτερα apps για το επόμενο ταξίδι σου. Είτε ταξιδέψεις εσωτερικό είτε εξωτερικό, θα σου φανούνε χρήσιμα!

(Πηγή φωτογραφιών: AirBnb)

Δες κι αυτά