Η Triumph Bonneville T100 που μεταμορφώθηκε σε πικάπ, έπιπλα και άλλα στυλάτα gadgets!

Τι απίθανα πράγματα μπορεί να φτιάξει κανείς απο εξαρτήματα μίας - πανέμορφης, έτσι κι αλλιώς - μοτοσυκλέτας;

Η Triumph Bonneville T100 που μεταμορφώθηκε σε πικάπ, έπιπλα και άλλα στυλάτα gadgets!

Τίποτα δεν πάει χαμένο. Αυτό το μότο είχαν στο μυαλό τους οι 18 φοιτητές από το Ινστιτούτο Τέχνης και Σχεδιασμού του Birmingham οι οποίοι είχαν μια εξαιρετική ιδέα για την οποία και συνεργάστηκαν με την Triumph Motorcycles. Τι έκαναν λοιπόν οι μπαγάσηδες; Σκέφτηκαν: οι Triumph είναι αγαπημένες μηχανές για τους μοτοσυκλετιστές, όσοι τις επιλέγουν έχουν ιδιαίτερη αγάπη για αυτές. Σωστά;

Σωστά.

Πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε ακόμα κι όταν "λήγουν"; Όταν πλέον, δεν είναι "καβαλίσιμες". Και κλινγκ! Τους ήρθε η ιδέα και μπήκαν στη διαδικασία να δημιουργήσουν μια συλλογή οικιακών ειδών από τα ανακυκλωμένα ανταλλακτικά μιας Triumph Bonneville T100!

Triumph Bonneville T100

Χειρόφρενα, προβολείς, ταμπλό και άλλα μέρη μοτοσυκλέτας, μετατράπηκαν σε πανέμορφα, στυλάτα και πλήρως λειτουργικά gadgets! Αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

Μπόλ

Φτιαγμένο από τις ρόδες του θριάμβου της Bonneville, το μπολ αυτό είναι μία εκλεπτυσμένη κατασκευή αλλά και χρήσιμη. Ωραιότατη επιλογή για φρουτιέρα θα λέγαμε! Συμμετρικό, απλό αλλά και εντυπωσιακό.

Triumph Bonneville που έγινε μπολ
Σχεδιαστής : Wa Ya-Lin

Τιρμπουσόν

Να, πώς ένας μοχλός φρένων, μπορεί να μετατραπεί σε ένα ανοιχτήρι κρασιών, το επονομαζόμενο τιρμπουσόν. Ο μοχλός συνεχίζει να χρησιμοποιείται για έλεγχο του εξαρτήματος, όχι πλέον της μηχανής όμως, αλλά του ανοιχτηριού. Παράλληλα, η επανατοποθετημένη λαβή κρατάει ακόμη πάνω της τα κουμπιά και τα φώτα της αρχικής λαβής τιμονιού της μοτοσυκλέτας! Ανοίγεις το κρασί σου με άπειρο coolness.

Triumph Bonneville που έγινε τιρμπουσόν
Σχεδιαστής : Νick Οrme

Όπως δήλωσε ο σχεδιαστής, N.Orme άλλωστε: "Η ιδέα του ανοιχτηριού προέκυψε αφού εξετάσαμε όλες τις πληροφορίες που μας είχε δώσει ο Triumph. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι απλό που θα μπορούσε να παραχθεί χωρίς πάρα πολλά προβλήματα ή επιπλέον κόστος. Φαινόταν επίσης μια οπτικά δυνατή εικόνα που θα εκτιμούσαν οι λάτρεις της μοτοσικλέτας και ιδιαίτερα οι αναβάτες της Bonneville."

Design με διάφορα τιρμπουσόν

Μαχαιροπίρουνα

Κυριολεκτικά, η προίκα του μοτοσυκλετιστή. Η πρώτη ύλη είναι οι μοχλοί των φρένων και ο συμπλέκτης της μοτοσυκλέτας. Ιδιαίτερα καλαίσθητη και ντιζαϊνάτη δημιουργία. Ειδικά η κλίση που έχει το μαχαίρι, βολεύει όταν σε παιδεύει η μπριζολίτσα ;)

Triumph Bonneville που έγινε μαχαιροπίρουνα
Σχεδιαστής : I-Chen Yang

Τραπεζάκι

Εδώ, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε κομμάτια από τον μπροστινό τροχό αλλά και τα λάστιχα της μοτοσικλέτας. Βολικό για τον πρωινό καφέ η για το απογευματινό κρασάκι. Εκ πρώτης όψεως δεν σου μοιάζει λίγο με γκαζάκι;

Triumph Bonneville που έγινε τραπεζάκι
Σχεδιαστής : Zhan Cheng

Καλόγερος

Για να δημιουργήσει τον καλόγερο, η σχεδιάστρια αξιοποίησε τους πλευρικούς καθρέφτες της μοτοσικλέτας για άγκιστρα και την πλήμνη του μπροστινού τροχού στη βάση του επίπλου. Εξαιρετική δημιουργία, δεν συμφωνείς;

Triumph Bonneville που έγινε καλόγερος
Σχεδιάστρια : Elena Matyas

"Omni-bang"

Έτσι το ονόμασε ο σχεδιαστής. Το κομμάτι αυτό είναι κατασκευασμένο από το περίβλημα των πίσω φώτων της Triumph Bonneville, με ξύλο. "Τι ακριβώς είναι;", θα μας αναρωτιέσαι.  Είναι ένα σετ μικρών ηχείων υψηλής απόδοσης τα οποία είναι συνδεδεμένα με μία ψηφιακή βάση, εδώ τα βλέπουμε συνδεδεμένα με ένα smartphone.

Triumph Bonneville που έγινε Omni-bang
Σχεδιαστής : Chang Sung-Ching’

Φωτιστικό γραφείου

Το φτερό της μοτοσυκλετας σε συνδυασμό με σωληνάρια του σκελετού κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα ωραίο και λειτουργικό φωτιστικό γραφείου. Το κομμάτι του φτερού έχει την κατάλληλη κλήση ώστε το φως της λάμπας να διαχέεται σωστά και να κάνεις τη δουλειά σου με τον σωστό φωτισμό. Και είναι και από έλληνα σχεδιαστή :)

Triumph Bonneville που έγινε φωτιστικό γραφείου
Σχεδιαστής : Savvas Panagiotou

Ζυγαριά

Χρησιμοποιώντας το ταμπλό της Bonneville και τις όψεις των προβολέων, ο σχεδιαστής εδώ, τα προσάρμοσε έτσι ώστε να συνθέσουν μία ζυγαριά! Είναι λειτουργική και οι αριθμοί στο ταμπλό αντιστοιχούν όχι πλέον σε χιλιόμετρα, αλλά σε κιλά!

Triumph Bonneville που έγινε ζυγαριά
Σχεδιαστής : John Doherty

Βοηθητικό τραπεζάκι

Ένα πολύ ιδιαίετερο βοηθητικό τραπεζάκι που κάλλιστα θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε σαλόνι ή χολ. Αν και αποτελείται απο την δεξαμενή καυσίμων της μοτοσυκλέτας, ένα κομμάτι της που είναι αρκετά ογκώδες και μεγάλο, σχεδιαστής του κατάφερε να κατασκευάσει ένα απλό και συνάμα εντυπωσιακό έπιπλο. Το οποίο μάλλον δεν πρέπει να είναι και πολύ ελαφρύ.

Triumph Bonneville που έγινε βοηθητικό τραπεζάκι
Σχεδιαστής : Yueh-Han-Huang

Πικάπ

Triumph Bonneville που έγινε πικάπ
Σχεδιαστής : Ρichard Underhil

Πικάπ, κυρίες και κύριοι, με την υπογραφή της Triumph. H πιατέλα που τοποθετούνται οι δίσκοι είναι φτιαγμένη από τον ρότορα φρένου της μοτοσυκλέτας και την κυλινδροκεφαλή της. Πολύπλοκη επεξεργασία, με αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα και ιδιαίτερα ωραία λειτουργία για να ακούς τα αγαπημένα σου άλμπουμς!

DIY

Εντάξει, μπορεί τα παραπάνω αντικέιμενα να σχεδιάστηκαν και να κατασκευάστηκαν απο επαγγελματίες τεχνίτες, αλλά γιατί να μη σε βάλουν σε σκέψεις να δεις κι εσύ τι μπορείς να φτιάξεις από φαινομενικά άχρηστα υλικά στο σπίτι σου; Άλλωστε, στη συγκεκριμένη συγκυρία, χρόνο, φανταζόμαστε, θα έχεις. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακούσεις να περνάει έξω απο το σπίτι σου ο κύριος παλιατζής, μη βιαστείς να του δώσεις τα πράγματα που θες να ξεφορτωθείς επειδή σου πιάνουν χώρο. Ρίξε μία δεύτερη ματιά. Ποτέ δεν ξέρεις! ;)

Δες κι αυτά