Coolness alert: stars που δεν κάνουν μέτρο χωρίς τη μοτοσυκλέτα τους!

Από τον Steve McQueen μέχρι τον Keanu Reeves, διάσημοι που λατρεύουν τις μοτοσυκλέτες.

Coolness alert: stars που δεν κάνουν μέτρο χωρίς τη μοτοσυκλέτα τους!

Σήμερα φίλες και φίλοι είπαμε να χαζέψουμε πασίγνωστες προσωπικότητες από την παγκόσμια showbiz που είναι καβαλάρηδες! Έχουν ή είχαν στην κατοχή τους δηλαδή, τουλάχιστον μία μηχανή/μηχανάρα/μηχανάκι. Η αγάπη για τις μοτοσυκλέτες είναι ένα φαινόμενο άλλωστε που δεν κάνει ταξικές διακρίσεις. Βέβαια, να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν διαθέτεις και μεγάλο μπάτζετ, έχεις τη δυνατότητα επιλογών και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Ωστόσο, είναι μερικοί celebrities που - είναι που είναι αστραφτεροί από μόνοι τους - καβαλάνε τη μηχανή και είναι σαν να συνδέονται δύο κομμάτια χρυσού παζλ. Πολλές από τις παρακάτω μοτοσυκλέτες θα τις πετύχεις εύκολα και στις πιο κουλ μηχανές που άφησαν εποχή part I και part II.


Steve McQueen


Η επιτομή του coolness με το βλέμμα "σπάσε μη σε σπάσω". Λοιπόν, η σχέση του με τις μηχανές ξεκινάει πολύ πριν την ενασχόλησή του με την υποκριτική. Ο βασιλιάς του Cool, συνήθιζε τα Σαββατοκύριακα να παίρνει μέρος σε αγώνες μοτοσυκλετών και πάρα πολύ συχνά κέρδιζε. Αγωνιζόταν με μία Harley που ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα του. Όταν έγινε διασήμος και τρανός, δεν άφησε το χόμπι του. Πάντα αμφιταλαντευόταν ανάμεσα στην αγάπη του για τον κινηματογράφο και τις μηχανές. Ωστόσο ο πρώτος του έδωσε τη δυνατότητα να χτίσει μία τεράστια συλλογή από μηχανές η οποία ξεπερνούσε τα 100 κομμάτια!

Ο Steve McQueen οδηγεί μια μηχανή διασχίζοντας ένα τμήμα που έχει νερά

Οι αγαπημένες του λέγεται πως ήταν οι Indian. Σε μία από τις πιο γνωστές του ταινίες, στο The Great Escape, κάνει μάλιστα τη διάσημη εμφάνισή του με την Triumph ΤT. Σε αυτή την ταινία τα περισσότερα ακροβατικά με τη μηχανή τα έκανε ο ίδιος, όχι όμως και το μεγάλο άλμα πάνω από το συρματόπλεγμα σε αυτήν την εικονική σκηνή, λόγω ασφαλιστικών ανησυχιών (Να πούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε; Ψέματα θα πούμε;).


Bob Dylan  


Έχεις ακούσει ποτέ τη φράση "αυτό το ατύχημα με τη μηχανή μου έσωσε τη ζωή"; Ε, στην περίπτωση του Bob Dylan, ισχύει. Έτσι ισχυρίζεται ο ίδιος δηλαδή. Την εποχή των 70s που η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειο. Τον ζητούσαν από όλο τον κόσμο και είχε κανονισμένη ήδη μια τεράστια περιοδεία στις Η.Π.Α, του συμβαίνει κάτι τραγικό. Εμπλέκεται σε ένα ατύχημα κοντά στο σπίτι του στο Woodstock της Νέας Υόρκης. Η Τriumph Tiger 100 του 1964, συνετρίβει και ο ίδιος υπέστη τραυματισμούς στους σπονδύλους του. Δεν μεταφέρθηκε ωστόσο σε νοσοκομείο. Προτίμησε να αναρρώσει σπίτι του με τη βοήθεια και την προσοχή της οικογένειάς του.

Ο  Bob Dylan πάνω σε μοτοσυκλέτα

Χάριν της ανάρρωσής του, ακυρώθηκαν όλες του οι περιοδίες, κάτι που για τον ίδιο αποδείχθηκε σωτήριο αφού μπόρεσε να ηρεμήσει και να απολαύσει λίγη γαλήνη. Χρόνια αργότερα θα παραδεχόταν: "Όταν είχα αυτό το ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα… ξύπνησα, επανήλθαν οι αισθήσεις μου, και συνειδητοποίησα ότι το μόνο που έκανα είναι να δουλεύω, να δουλεύω για όλες αυτές τις βδέλλες. Και δεν ήθελα να το κάνω αυτό. Επιπλέον, είχα μια οικογένεια και απλά ήθελα να δω τα παιδιά μου."


Ewan McGregor


Ναι, ο Obi Wone Kenobi, ή τέλος πάντων ο Mark από το Trainspotting, έχει λατρεία στις μοτοσυκλέτες και διαθέτει μια πολύ καλή συλλογή από αυτές. Στην εν λόγω συλλογή συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων μοντέλα όπως μία Moto Guzzi V7 Sport, μια Sunbeam S7 (1956) και μια Indian Larry Chopper (1972). Τα γκαράζ των σπιτιών του τόσο στη Σκωτία όσο και στις Η.Π.Α έχουν πάντα μια θέση για την επόμενη μοτοσυκλέτα που θα του προκαλέσει καρδιοχτύπι.

Ο Ewan McGregor πάνω σε άσπρη μοτοσυκλέτα

Ο McGregor μάλιστα μαζί με τον επίσης μηχανόβιο φίλο του Charley Boorman το 2004, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι με τις μοτοσυκλέτες τους, από το Λονδίνο ως τη Νέα Υόρκη. Το ταξίδι τους όμως βιντεοσκοπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η επιτυχημένη εκπομπή Long Way Round, η οποία διήρκησε 3 σεζόν!


Charlie Hunnam


Ο Γιος της Αναρχίας ο ίδιος φίλες και φίλοι. Ο (τουλάχιστον) γοητευτικός Βρετανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε στη σειρά Sons of Anarchy, η οποία διήρκησε για επτά σεζόν από το 2008 έως το 2014, και ερμήνευσε με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία τον καλιφορνέζο μηχανόβιο "Jax Teller". Ο ίδιος ο Hunnam κατέχει μία διόλου φτωχή συλλογή μοτοσυκλετών.

Φωτογραφία του Charlie Hunnam με την μοτοσυκλέτα: Harley Dyna Super Glide

Η αγαπημένη του είναι η Harley Dyna Super Glide και μάντεψε, είναι η ίδια μοτοσυκλέτα που οδηγούσε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς που τον ανέδειξε. O Hunnam για να μπει στο πετσί του ρόλου δεν χρησιμοποίησε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, δηλαδή καθόλου αυτοκίνητο για 7 χρόνια. Αυτό θα πει αφοσίωση.


Keanu Reeves


Το καλό παιδί του Hollywood οδηγεί μοτοσυκλέτες σαν κακό παιδί.  Η πρώτη του μοτοσικλέτα ήταν μία Kawasaki 600 Enduro ενώ κατέληξε να διαθέτει και αυτός μια αρκετά εντυπωσιακή συλλογή μοτοσυκλετών όπου μεταξύ άλλων κοσμούν το γκαράζ του μηχανές όπως μια Norton Commando 850 MKA 2 του 1978 και η σκούρα πράσινη Ducati 998 Reloaded Edition η οποία ήταν κατά παραγγελία προσαρμοσμένη ειδικά για να ταιριάζει με το ύφος της ταινίας Matrix.

Ο Keanu Reeves δίπλα στη μοτοσυκλέτα του

Το 2015 ήταν ο συνιδρυτής της Arch Motorcycles μαζί με τον φίλο του και σχεδιαστή μηχανών Gard Hollinger. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η συλλογή του από μοτοσυκλέτες είναι πολυποίκιλη. Κι αν δεν μας πιστεύεις δες τον να στα λέει ο ίδιος:

P!nk


Η Pink λατρεύει τις μοτοσυκλέτες και κάθε διαδρομή με αυτές. Άλλωστε μοιράζεται το ίδιο μεγάλο πάθος για αυτές με τον σύζυγό της Carey Hart, ο οποίος είναι πρώην επαγγελματίας και πρωταθλητής motocross. Παρακολουθούσε τις περισσότερές του εμφανίσεις στους αγώνες και μάλιστα, η πάρα πολύ άνετη τύπισσα κυρία Pink, έκανε πρόταση γάμου στον Hart, σε έναν από τους αγώνες του. Και φυσικά εκείνος δέχτηκε (χαζός είναι;). Έχει κι εκείνη στην κατοχή της αρκετές μηχανές, ωστόσο η αγαπημένη της είναι η Hinckley Triumph T100 Bonneville, και της πάει πολύ!

Η Pink οδηγεί σε δρόμο μια Hinckley triumph T100 Bonneville

Μάλιστα ο Hart, μετά τη γέννηση της κόρης τους, της δώρισε μια ειδικά σχεδιασμένη για εκείνη Cherokee Indian για να την ωθήσει να μην παρατήσει το αγαπημένο της χόμπι. Βέβαια η Pink συνεχίζει να προτιμά την Bonneville της πέραν όλων.

Η Pink με την Cherokee Indian


Stephen King

Η αγάπη του για τις μηχανές ξεκίνησε από μικρή ηλικία, ενώ αγόρασε την πρώτη του μηχανή στα 22 του χρόνια. Μάλιστα ο ίδιος σε συνεργασία με τον γιό του, έγραψαν ένα μυθιστόρημα με τίτλο "Throttle" για μία συμμορία μοτοσυκλετιστών. Όταν λοιπόν δεν γράφει ιστορίες που μπορούν να συνοδεύουν τους εφιάλτες σου για χρόνια, ο S.King απολαμβάνει ταξίδια με την Harley-Davidson Road-Glide.

Ο Stephen King ποζάρει με την οτοσυκλέτα Harley-Davidson Road-Glide

Ο διάσημος συγγραφέας έχει τόσο μεγάλο πάθος με τις μηχανές,  που έκανε ένα cameo - με την ίδια του την μοτοσυκλέτα - στην τηλεοπτική σειρά Sons Of Anarchy, που για όσους δεν την έχετε δει πραγματεύεται τις ζωές μιας "συμμορίας" με μοτοσυκλέτες. Oh the coincidence.


Alanis Morissette

H διάσημη τραγουδίστρια δεν έχει μόνο ταλέντο στη μουσική αλλά και στην οδήγηση μηχανών! Το πάθος της για τις μηχανές δεν είναι επιφανειακό. Όπως έχει δηλώσει η ίδια στο παρελθόν, η οδήγηση μηχανής για εκείνη έχει λειτουργήσει πολλές φορές θεραπευτικά. Δεν πρόκειται απλά για το στυλ και την εικόνα.

Η Alanis Moeissette ποζάρει στην ύπαιθρο μαζί με τη μηχανή της

Συγκεκριμένα έχει αναφέρει ότι η οδήγηση τη βοήθησε να αντιμετωπίσει το χωρισμό από τον ηθοποιό Ryan Reynolds με τον οποίο ήταν χρόνια μαζί. 'Εχει μεγάλη λατρεία στις Ducati. Ο φακός των paparazzi την έχει εντοπίσει ουκ ολίγες φορές πάνω σε μία πανέμορφη Ducati Monster S4RS, την οποία, δεν την λες και ελαφριά. Αλάνι(ς) η Morissette ε; (συγγνώμη)

Η Alanis Morissette ετοιμάζεται να ανέβει στη μοτοσυκλέτα της


Ryan Reynolds

Ο γοητευτικότατος κύριος Reynolds που πριν χρόνια ράγισε τη καρδιά του Αλανιού από πάνω (και πάλι συγγνώμη) έχει και αυτός βαθιά αγάπη για τις μοτοσυκλέτες. Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε άλλωστε. Ο "Deadpool" άρχισε να οδηγεί μοτοσικλέτες όταν ήταν 15 ετών με μία Honda CB750 και από τότε έπαθε κοκομπλόκο. Ό,τι παθαίνει κανείς βλέποντάς τον πάνω σε μηχανή δηλαδή:

Ο Ryan Reynolds κάθεται πάνω στη μοτυσκλέτα του, μια Honda CB750

Συλλέγει για περισσότερο από μια δεκαετία. Η μέχρι τώρα συλλογή του περιλαμβάνει μια Triumph New Speed Twin, μία Triumph Tiger 800 Range, μία επίσης Triumph Street Triple Range, άλλη μια Triumph Factory Custom, μια (επιτέλους) 1975 Honda CB750, μία Ducati Paul Smart Limited Edition και μία custom made Triumph Thruxton. Έχει πάντως επιλογές για να πεταχτεί στον φούρνο της γειτονιάς του στο Los Angeles.


James Dean


Μα είναι δυνατόν να μην υπήρχε ο "Επαναστάτης χωρίς αιτία" στη λίστα μας; Η εικονική μορφή του James Dean πάνω σε μοτοσυκλέτα με το σένιο το μαλλί, τον σηκωμένο γιακά του δερμάτινου τζάκετ του, το τσιγάρο μισοσβησμένο να κρέμεται στα χείλη του, και το χαμόγελο με τις πιο γοητευτικές νεανικές ρυτίδες στα μάγουλά του, ενδεχομένως να έχει κοσμήσει εκατοντάδες χιλιάδες εφηβικά δωμάτια επίδοξων "επαναστατών". Ο Dean αγόρασε την πρώτη του μηχανή 15 χρονών, ήταν μία CZ 125άρα του 1947. Στη μικρή πόλη της πολιτείας της Ιντιάνα, ήταν το μόνο παιδί στην ηλικία του με τη δική του μοτοσικλέτα.

Ο J.Dean όταν ήταν 15 χρονών

Μάλιστα ο νεαρός τότε Dean γκάζωνε αρκετά, με αποτέλεσμα μετά από κάποιο ατύχημα με τη μηχανή να χάσει και δύο δόντια. Όταν παράτησε το κολλέγιο για να συνεχίσει την υποκριτική, αντάλλαξε τη μηχανή του με μία Royal Enfield 500cc vertical twin. Την κράτησε για λίγο καιρό μέχρι που σε ένα ταξίδι του προς Νέα Υόρκη, η μοτοσυκλέτα "κλάταρε". Τότε αποφάσισε να την ανταλλάξει με μία Indian Worrior TT και όταν τελικά έφτασε στη Νέα Υόρκη, πήγε τη μηχανή για σέρβις σε ένα συνεργείο όπου σύμφωνα με τον μύθο, ο Steve McQueen δούλευε ως μηχανικός. Μικρός που είναι ο κόσμος, ε;

Ο James Dean πάνω στη μοτοσυκλέτα του
Δες κι αυτά