Και...σπλατς! Πόσο καλά τα πηγαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το νερό;

Λύσε όλες σου τις απορίες για το αν μπορείς να πλύνεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή αν κινδυνεύεις σε περίπτωση βροχής και κεραυνών.

Και...σπλατς! Πόσο καλά τα πηγαίνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το νερό;

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ότι αν το νεράκι βρεθεί μαζί με τον ηλεκτρισμό δεν συμβαίνουν όμορφα πράγματα. Έτσι φαίνεται λογικό να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν αν έρθουν σε επαφή με το νερό.

Οι απορίες πολλές, τέσσερις στον αριθμό παρακαλώ. Εμείς μαζέψαμε όλες τις απαντήσεις για τις ανησυχίες σου προκειμένου να μην έχεις καμιά αμφιβολία για τη σωματική σου ακεραιότητα.  

Το πιο απλό που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι τι συμβαίνει με το πλύσιμο.

πλυντήριο αυτοκινήτου από το εσωτερικό αυτοκινήτου

Πώς πλένεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Μπορώ να πλύνω το ηλεκτρικό αυτοκίνητό μου σε πλυντήριο;
Θέλει στεγνό καθάρισμα;
Πώς ξεβρωμίζει εν πάση περιπτώσει;

Ψυχραιμία! Είναι όπως όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα! Το πλένεις όπου θέλεις, όπως θέλεις και όποτε θέλεις. Το ηλεκτρικό κύκλωμα είναι ανεξάρτητο και καλά ασφαλισμένο.

Ωστόσο! Θα πρέπει πάντα να ελέγχεις για τυχόν φθορές στον εξοπλισμό.

Τώρα στο θέμα μας: και το how to και τα καλύτερα προϊόντα και απ' όλα σου έχουμε.
Αν θες να το πλύνεις σε πλυντήριο το παλικάρι εδώ πήρε το Tesla του και εμάς μαζί και μπήκε στο πλυντήριο. Είχε λίγο θόρυβο, αλλά πραγματικά πόσο κουλ είναι όλα αυτά πανιά που γυρίζουν και οι σαπουνάδες;

Το πλυντήριο αυτοκινήτων σίγουρα δεν θα σου καταστρέψει το αυτοκίνητό σου, αλλά η ποιότητα του καθαρίσματος μπορεί να διαφέρει από κατάστημα σε κατάστημα. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχεις ήδη βρει το ιδανικό πλυντήριο και ας το πληρώνεις λίγο παραπάνω.

Φιλική συμβουλή: μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ένα πανάκι από μικροίνες έτσι ώστε να έχεις το απόλυτο αποτέλεσμα μετά το πλύσιμο.  

Και αν θέλεις να το πας λίγο παραπάνω ή αν δεν εμπιστεύεσαι κανένα άλλον εκτός από τα χεράκια σου, και ειδικά κεριά για γυάλισμα σου έχουμε και τα καλύτερα εργαλεία για να το κάνεις να γυαλίζει και απ' όλα.

Διαλέξαμε το πιο δύσκολο χρώμα, το μαύρο που όσο κομψό κι αν είναι στο καθάρισμα είναι λίγο στριφνό ας πούμε. Ο φίλος εδώ τα έχει μελετήσει όλα. Από το πώς να μην κάνεις γρατζουνιές –σκέψου τώρα να πας να το καθαρίσεις και να το χαράξεις, μην σου τύχει– μέχρι πώς να το κάνεις να δείχνει όπως την ημέρα που το αγόρασες. Τα λάστιχα τα αφήνουμε απ' έξω προς το παρόν γιατί είναι μια άλλη ιστορία.

Προμηθεύσου τα ειδικά πανάκια που αιχμαλωτίζουν τη βρώμα –αυτά τα μαλλιαρά που θυμίζουν muppet show, ναι–, ένα πλυστικό υψηλής πίεσης και τα καθαριστικά που προτιμάς και ξεκίνα όπως ο φίλος:

Και μην ξεχνάς να έχεις πάντα δύο κουβάδες έτσι ώστε να μην ανακυκλώνεται η βρωμιά που βγάζεις

Μύρισε καρπουζάκι ε;

Μπορείς να οδηγήσεις όταν βρέχει;

Βεβαίως! Δηλαδή στην Αγγλία τι θα έκαναν;

Ή έστω ότι είσαι στην Ινδία και η βροχή φτάνει μέχρι το γόνατό σου! Επιβιώνεις;
Στη Βομβάη, μια μέρα με πολλή βροχή ένας κύριος δοκίμασε τις αντοχές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου. Το οδήγησε, το φόρτισε και πραγματικά δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Μόνο λίγη προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια της φόρτισης και να σιγουρευτείς για τα AIS, δηλαδή τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρούν όλα τα αυτοκίνητα. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ελέγξεις κατά την αγορά του αυτοκινήτου στην αντιπροσωπεία.

Τι θα γίνει αν πέσεις σε μια λακκούβα με νερό;

Ή αλλιώς: θα γίνεις φλαμπέ αν πέσεις σε λακκούβα με νερό ενώ οδηγείς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή αν ξεχάσεις το παράθυρο ανοιχτό κατά τη διάρκεια του πλυσίματος;

Τα facts λένε ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου βρίσκεται στο εσωτερικό, είναι ασφαλισμένη και δεν είναι τόσο εύκολο να μπει νερό. Εκτός πια κι αν τραβήξεις λαχείο. Οπότε η απάντηση και για τις δύο ερωτήσεις είναι μάλλον όχι.

Κάποιοι έκαναν ένα mini test και τα κατάφεραν.

Μικροί και μεγάλοι, άφησαν τα παράθυρα ανοιχτά ενώ το αυτοκίνητο πλενόταν και δεν έπαθαν απολύτων τίποτα. Εκτός από το ότι βράχηκαν λίγο:

Υπάρχει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιπλέει...

Για να καταλάβεις πόσο ασφαλής είσαι δηλαδή, σκέψου ότι υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιπλέει στο νερό. Βεβαίως! Το Fomm One έχει τουρμπίνες που του επιτρέπουν να επιπλέει στο νερό. Η έμπνευση ήρθε από το τσουνάμι του 2011 που χτύπησε την Ιαπωνία όπου όλοι θυμόμαστε τι έγινε.

Κατά τα άλλα είναι ένα κλασικό μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με αυτονομία περίπου 161 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα τα 80 km/h. Όταν δε κινείται στο νερό η ταχύτητά του φτάνει τα 3,2 km/h.

Είσαι περίεργος να το δεις να επιπλέει;

Μπορεί να σε χτυπήσει κεραυνός ενώ οδηγείς ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Όχι! Το ρεύμα θα διατρέξει το εξωτερικό του αυτοκινήτου και θα καταλήξει στο έδαφος. Γενικά είσαι ασφαλής μέσα στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο κατά τη διαδικασία της φόρτισης μπορεί να προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητο.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως θα πρέπει κάτι να έχει πάει πολύ στραβά...

Γενικά, είσαι safe. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και κανείς δεν θέλει το κακό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερώνεσαι για όλες τις καινούριες εξελίξεις σχετικά με τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά οχήματα και όλα θα πάνε καλά.

Και μην ξεχνάς ότι τα ηλεκτρικά οχήματα βοηθούν πολύ στο περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών. Τα πιο βασικά τους πλεονεκτήματα για παράδειγμα είναι:

design με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σκέψου, σύγκρινε και αποφάσισε αν και πότε θα πάρεις κι εσύ ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι και διάβασε περισσότερα στον οδηγό ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δες κι αυτά