Στις 30 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και η Hellas Direct συμμετέχει στηρίζοντας τον Δεσμό

Πώς μπορείς να συμβάλεις και εσύ στο έργο τους μέσω της #GivingTuesday; Μάθε παρακάτω.

Στις 30 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς και η Hellas Direct συμμετέχει στηρίζοντας τον Δεσμό

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Ήρθε εκείνη η στιγμή που ξεκινάς να ψάχνεσαι για το τι θα πάρεις φέτος στα αγαπημένα σου πρόσωπα, τι θα μαγειρέψεις, τι δώρα θα φέρει ο Άγιος Βασίλης στα παιδιά και η λίστα πάει λέγοντας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θέλεις να κάνεις και κάτι ξεχωριστό. Να συνεισφέρεις και κάπου αλλού, βρε αδερφέ, να βοηθήσεις κάποιον που το χρειάζεται. Αυτές τις μέρες, το αίσθημα της ανθρωπιάς είναι ακόμη πιο δυνατό από ότι τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου και τα συναισθήματα λιγάκι μπερδεμένα.

Δεν ξέρεις τι να κάνεις, όλα είναι στολισμένα και όμορφα, αλλά παράλληλα γύρω σου τόσοι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι λογικό να έχεις φορτιστεί συναισθηματικά, θα σου πούμε εμείς. Στάσου όμως, γιατί σου έχουμε ένα ευχάριστο νέο! Το ήξερες ότι μπορείς με την πιο απλή σου κίνηση να βοηθήσεις και εσύ σε ένα τεράστιο έργο. Αμέ! Πάμε να σου εξηγήσουμε.

Design του Δεσμού για τη Giving Tuesday

#GivingTuesday: Hellas Direct και Δεσμός μοιράζουν αισιοδοξία!

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταλάβει κάποιος ότι σήμερα στη χώρα μας, μεταξύ πολλών ζητημάτων, 1 στους 3 Έλληνες ζει στα πρόθυρα της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί στερούνται βασικούς πόρους και κακή υγεία συνδέεται άμεσα με τη φτώχεια.

Παρατηρώντας όλα αυτά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφοράς, αποφασίσαμε και εμείς στην Hellas Direct να βάλουμε το χεράκι μας και να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη. Έτσι, για τις 30/11/2021 συμμετέχουμε στην #GivingTuesday και, για κάθε συμβόλαιο που γίνεται σε εμάς, δωρίζουμε το 10% του συνολικού ποσού στον Δεσμό, ώστε να βάλουμε το λιθαράκι μας στο να χτίσουμε ένα πιο αισιόδοξο και όμορφο αύριο για όλους!

Χαρτόνι που γράφει «δωρεά» στα αγγλικά

Τι είναι ο Δεσμός

Ήταν Ιανουάριος 2012 όταν από μια ομάδα νέων, δυναμικών ατόμων με όραμα να βελτιώσουν την προσφορά στην Ελλάδα, γεννήθηκε ο Δεσμός. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί με σκοπό την κάλυψη αναγκών άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων μέσα από προσφορές και δωρεές που κάνουν οι ιδιώτες προς αυτόν. Ο Δεσμός καθημερινά δέχεται και καταγράφει αιτήματα από οργανισμούς κοινής ωφέλειας, ενώ παράλληλα πολλές είναι και οι προσφορές και οι δωρεές που δέχεται από εταιρίες. Δημιουργεί αξία σε όλη τη διαδικασία της προσφοράς, αναλαμβάνοντας την έρευνα και καταγραφή αναγκών, την επικοινωνία με τους δωρητές, την σύνδεση προσφοράς – ανάγκης, την υλοποίηση και τον απολογισμό του αντίκτυπου κάθε δωρεάς.

Στόχος του είναι να φέρνει κάθε μέρα καινοτομία στις διαδικασίες του, επιτυγχάνοντας έτσι κάθε δωρεά να έχει τον μέγιστο αντίκτυπο.

Το έργο του Δεσμού σε αριθμούς

Το έργο του Δεσμού είναι τεράστιο και αυτό θα μπορέσεις να το δεις αν ρίξεις μια ματιά στους αριθμούς:

Πίνακας με στοιχεία για το έργο του Δεσμού

Πώς βοηθάς κι εσύ με τις αγορές σου τον Δεσμό

Μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος του κινήματος #GivingTuesday και να στηρίξεις τον Δεσμό!

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 με κάθε αγορά σου από τις συνεργαζόμενες με τον Δεσμό εταιρίες - όπως η Hellas Direct- και τα συνεργαζόμενα καταστήματα, κάνεις μέσω αυτών και μία δωρεά στο σωματείο. Η πιο μικρή κίνηση του καθενός μας γίνεται έτσι κομμάτι μιας αλυσίδας αλληεγγύης, που βοηθά τον Δεσμό να στηρίξει, με τη σειρά του, εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Οι εταιρίες που συνεργάζονται με τον Δεσμό στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφοράς είναι οι: Ancient Greek Sandals, Bleecker & Love, Clodist, FUNKY BUDDHA, IOANNA KOURBELA & IOANNA KOURBELA BASICS, KOKU Concept, La Redoute, Ma Cherie, matchbox, Mrs. Zebra, MyShoe.gr, Ocean Hero, Parkhouse, Samsonite, Sophie Deloudi, SUN of a BEACH, Timberland Greece, Two In A Castle, VARDAS, VOSRIO, ILEANA MAKRI, Katerina Psoma, Venetia Vildiridis, , Coffee Island, ESOPHY, Fresh Line, My Market, NIKKITAS , VERVE Juices, THE SECRET GARDEN, 4 Seasons Bio, Τυροκομείο Κωσταρέλου, Hellas Direct, Insurance Market.

Λογότυπα Hellas Direct και Δεσμός

Μια απλή κίνηση στηρίζει ένα τεράστιο έργο

Αυτή την χρονιά που πέρασε, όλοι μας βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις και -για να μην μακρηγορούμε- μιλάμε για όλα εκείνα -τα πολλά ή λίγα- που άλλαξαν την καθημερινότητα πολλών από εμάς. Μην ξεχνάς, δεν υπάρχουν δεδομένα στη ζωή μας -και όχι αυτή την φορά δεν μιλάμε για τα data. Όλοι έχουμε δικαίωμα στα βασικά της.

Να θυμάσαι, με απλές κινήσεις μέσα στην καθημερινότητα μπορείς και εσύ να βοηθήσεις σε ένα τεράστιο έργο. Ποιο τεράστιο έργο; Εκείνο στο οποίο μοιράζουμε απλόχερα αισιοδοξία, φυσικά!

Δες κι αυτά