Έτσι θα ήταν διάσημα οχήματα από ταινίες και σειρές αν υπήρχαν στην πραγματική ζωή

Η σειρά #UnconventionalHeroes του Gerald Bear κάνει τα cult μοντέλα να μοιάζουν με low-budget, απλές, καθημερινές επιλογές!

Έτσι θα ήταν διάσημα οχήματα από ταινίες και σειρές αν υπήρχαν στην πραγματική ζωή

Ξέρεις τώρα πώς πάνε αυτά. Όσο βλέπεις τις βόλτες σου και τα ποτάκια σου να απομακρύνονται κατά καλοκαίρι πλευρά, συνεχίζεις να ανανεώνεις τις συνδρομές σου σε Netflix αλλά και σε άλλα site με άφθονες ταινίες και σειρές, για να πνίξεις τον πόνο σου. Να βγεις δεν μπορείς, να δεις τα φιλαράκια σου δεν μπορείς, να κάνεις γυμναστική προσπάθησες (αλλά δεν έπιασε). Στα "ταξίδια" σου αυτά, παρατήρησες όλα εκείνα τα αυτοκίνητα που γνώρισες και αγάπησες στα παιδικά σου - και όχι μόνο - χρόνια (τότε που έβλεπες “κρυφά” καρτούν μαζί με τα ανίψια σου) αλλά και όλα εκείνα που σου έκαναν το κλικ σε διάφορες ταινίες και σειρές. Και αναρωτήθηκες, ποια αυτοκίνητα είναι αυτά στην πραγματική ζωή, στον αληθινό κόσμο; Πόσο να κάνουν για να τα αγοράσει κανείς; Η αλήθεια είναι ότι αν και εμπνευσμένα από τον κόσμο μας, κάποια από αυτά τα αυτοκίνητα δεν υπάρχουν εκεί έξω - εκτός αν κάποιος που είναι λάτρης έχει φτιάξει ένα custom made για την πάρτη του και μόνο- ή αν υπάρχουν είναι απλησίαστα!

Με αυτά και με εκείνα, επειδή και εμάς μας έτρωγε η περιέργεια βρήκαμε τις ζωγραφιές του καλλιτέχνη Gerald Bear και το πρότζεκτ του #UnconventionalHeroes, που έδωσε σάρκα και οστά στα αυτοκίνητα των παιδικών μας και όχι μόνο χρόνων.

Ghostbusters/ Volvo 240

Volvo 240 από την ταινία Ghostbusters μπροστά από ποτάμι

Ναι, το ξέρουμε. Αμέσως μόλις διάβασες τον τίτλο άρχισες να τραγουδάς από μέσα σου το γνωστό άσμα που κάποτε έκανε πάταγο. Πάρε μια γεύση για το πώς θα ήταν το αυτοκίνητο των αγαπημένων μας ηρώων, αν πράγματι υπήρχε ποτέ. Σίγουρα αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για τη δουλειά τους, δεν συμφωνείς;

Σκίτσο από το Volvo 240

Kill Bill/ Jeep Willys MB

Φωτογραφία πλάνου από την ταινία Kill Bill με το κίτρινο Pussy Wagon στο πίσω μέρος

Μα τι ταινία! Θες δράση, ξύλο και κατασκοπεία σε μια ταινία; Εδώ είσαι! Σίγουρα αν έχεις δει τα αριστουργήματα του Ταραντίνο, θα ερωτεύτηκες το κίτρινο αυτό αυτοκίνητο που έψαχνες χρόνια να βρεις για να αγοράσεις. Ναι, εκείνο με τις φωτιές. Μάντεψε όμως. Δεν μπορούσες να το βρεις γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχο στην αγορά. Γι' αυτό και σου παρουσιάζουμε τη ζωγραφισμένη του εκδοχή, από την οπτική του καλλιτέχνη.

Σκίτσο από το Jeep Willys MB

Easy rider/ Schwinn Phontom

Φωτογραφία πλάνου από την ταινία Easy Rider με δύο μοτοσυκλετιστές και τις μηχανές τους

Μα πόσο ωραία είναι αυτή η μοτοσυκλέτα; Πρωτότυπος σχεδιασμός για τα δεδομένα της εποχής, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και να κάνει λάτρεις της μοτοσυκλέτας ή και όχι, να την αγαπήσουν. Για πολλούς αποτελούσε όνειρο. Αξιόλογη προσπάθεια, όμως θα σου το πούμε ειλικρινά. Δεν μας συγκίνησε και τόσο η “αληθινή” της προσέγγιση. Την περιμέναμε αλλιώς.

Σκίτσο της Schwinn Phontom

Wacky Races/ Reliant Regal

Σκίτσο από την ταινία Wacky Races

Ή αλλιώς "Τρελές Κούρσες". Τι σου θυμίσαμε τώρα, σωστά; Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω. Τόσα πολλά, που μόνο στην ιδέα σου κύλησε ένα δάκρυ συγκίνησης. Για το αυτοκίνητο δεν θα σου πούμε πολλά. Σε αφήνουμε να απολαύσεις τη στιγμή!

Σκίτσο του Reliant Regal

Tron/ Honda CN250

Η Honda CN250

Σου είχε κάνει εντύπωση αυτή εδώ η μοτοσυκλέτα. Τι να πρωτοαναλύσουμε; Τον πρωτότυπο και επιβλητικό σχεδιασμό της; Τα νέον φώτα σε όλο της το περίγραμμα; Ένα κόσμημα. Αλλά και η αληθινή της έκδοση, δεν είναι κακή.

Σκίτσο για τη Honda CN250

Scooby Doo/ Ford Thames 5 Cut Van

Το Ford Thames 5 Cut Van από την ταινία Scooby Doo

Σκούμπι Ντούμπι Ντου. Μόνο αυτό λέμε και τίποτα άλλο! Είναι το απόλυτο παιδικό που κρατάει αμείωτο και το ενδιαφέρον των “μεγάλων”. Ο αγαπημένος μας Σκούμπι και η παρέα του μας θύμισαν εκείνα τα Σαββατοκύριακα, που περιμέναμε πως και πως για να τους δούμε να ξεκινούν με το βανάκι τους για νέες περιπέτειες. Ναι, εκείνο το βανάκι που όπου και αν το βλέπαμε θα αναγνωρίζαμε ποιο είναι!

Σκίτσο για το Ford Thames 5 Cut Van

A- TEAM/ Citroen H Van

Citroen H Van

Έχουμε πεταχτεί για βόλτα σε πολλές δεκαετίες. Ας πάμε λοιπόν, και στα 80s τότε που η ομάδα Α είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των θεατών. Το ίδιο και το βαν της! Θα μπορούσε κατά πολύ να είναι 100% υπαρκτό αυτό το βαν. Δεν νομίζεις;

Σκίτσο για το Citroen H Van

Blues Brothers/ Mini cooper

το περιπολικό με τον ηθοποιό από το Blues Brothers

Αγαπημένοι Blues Brothers και ακόμη πιο αγαπημένο Bluesmobile. Ήταν το κλασικό περιπολικό που βλέπαμε σε ταινίες και σειρές της εποχής, αλλά πολύ εξελιγμένο! Στη σκέψη του καλλιτέχνη, είναι ένα mini cooper, που φαίνεται σαν να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή. Αλήθεια, φαντάζεσαι και τα δικά μας περιπολικά να ήταν έτσι;

σκίτσο του Mini cooper

007 Goldfinger/ Alfa Romeo Giulia

Μα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από αυτό το αυτοκίνητο. Κομψό, με καμπύλες και τόσο γοητευτικό όσο του αρμόζει, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αν και μικρό, μπορεί σίγουρα να προκαλέσει μεγάλες εντυπώσεις. Γιατί ωραίο είναι το νέο, αλλά το παλιό είναι αλλιώς όπως και να το κάνουμε!

Σκίτσο της Alfa Romeo Giulia

Και τώρα που είσαι σε αυτή τη διάθεση ξέρεις τι μπορείς να κάνεις; Πώς θα σου φαινόταν μία μίνι έρευνα πάνω σε θέματα που αφορούν στις αγαπημένες μας (σωτήριες!) ταινίες και σειρές; Σου έχουμε κάποια θέματα για να κάνεις μια αρχή. Μπορείς, αν σε τρώει η περιέργεια, να δεις πώς θα ήταν το γραφείο σου αν το σχεδίαζε ένας αγαπημένος σκηνοθέτης ή τις μοτοσυκλέτες που άφησαν το στίγμα τους σε αγαπημένες ταινίες και σειρές. Πάλι σε φτιάξαμε!

Δες κι αυτά