Ο μόνος οδηγός ασφαλούς online συμπεριφοράς που θα χρειαστείς το καλοκαίρι

Μη φοβάσαι με όσα ακούς. Το σπίτι σου θα είναι καλυμμένο. Γιατί θα έχεις φροντίσει εσύ γι' αυτό!

Ο μόνος οδηγός ασφαλούς online συμπεριφοράς που θα χρειαστείς το καλοκαίρι

Θα σε ανησυχήσουν. Θα σε τρομάξουν. Θα διαβάσεις άπειρα "καλοκαιρινά" άρθρα που θα περιγράφουν τα χειρότερα σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα όσο εσύ πλατσουρίζεις σε κάποια παραλία.

Ότι δηλαδή "οι κακοί" θα παρακολουθούν κάθε σου κίνηση στα social, θα βρουν την ευκαιρία να σου ανοίξουν το σπίτι και το μόνο που θα βρεις όταν γυρίσεις θα είναι η μαργαρίνη στο ψυγείο. Αν είσαι τυχερός.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις στα social media όσο κάνεις διακοπές;

Φήμες λένε ότι οι γείτονες είναι σπιούνοι, οι φίλοι σου αποτελούν ριψοκίνδυνες επαφές, οι βόλτες σου μεταφράζονται σε προσκλητήριο ληστών. Όλα αυτά θα μπορούσαν να σου προκαλέσουν ένα μούδιασμα, μια αναστάτωση, ένα κάτι τέλος πάντων και να σου χαλάσουν τελικά τη διάθεση. Ξέχνα το, λέμε εμείς. Σταμάτα να κοιτάς πάνω από τον ώμο σου, χαλάρωσε ή / και ξεσάλωσε ελεύθερα.

1. Πες μας τα σχέδιά σου

Φυσικά και θέλουμε να ξέρουμε πού, για πόσο και με ποιους. Είτε για να πάρουμε ιδέες για τις δικές μας διακοπές είτε για να μοιραστούμε τη χαρά σου. Πες τα όλα.

2. Τάραξέ μας σε status updates

Ειδικά αν οι διακοπές σου δεν περιοριστούν σε ένα προορισμό - κάτι που σου ευχόμαστε κιόλας - φρόντισε να ενημερώνεις για τα ίχνη σου. Μη νομίζουμε ότι είσαι Αμοργό ενώ έχεις πάει Φολέγανδρο, έτσι;

3. Μην τολμήσεις να απενεργοποιήσεις το GPS

Κάνε το geolocation σύμμαχο στο ψηφιακό μας stalking. Άσε που θα σου φανεί έξτρα χρήσιμο αν χαθείς στα χωριά του Βίκου.

4. Κάνε παντού και πάντα check-in

"Feeling blessed στην τοποθεσία Αρκούδι" και δώσε σε Instagram, Twitter και Facebook την ευκαιρία να μας δείξουν την υπέροχη pet-friendly παραλία που μόλις ξετρύπωσες.

5. Άσε τις selfies να ρέουν ασταμάτητα

Τίποτα δε συγκρίνεται με την εικόνα. Μην ταλαιπωρείς τη φαντασία μας, δείξε μας το λαχταριστό πρωινό του ξενοδοχείου που μένεις και τα πατουσάκια σου να ξεπροβάλλουν από την άμμο. Και εμείς θα ξέρουμε πόσο όμορφα περνάς.

Συμπέρασμα;

Μήνες περίμενες να έρθει η άδεια. Το τελευταίο που θέλεις να σε απασχολεί είναι κακές σκέψεις για το "τι θα γινόταν εάν...". Όχι! Άστα αυτά πίσω μαζί με τα emails και τη μιζέρια της δουλειάς. Και εννοείται ότι για τα σοβαρά και απρόβλεπτα θα έχεις φροντίσει. Όχι μόνο για το καλοκαίρι δηλαδή, αλλά για όλο τον χρόνο. Και όχι μόνο για την περίπτωση κλοπής! Η σωστή ασφάλεια για το σπίτι σου θα φροντίσει τα πάντα στην περίπτωση που κάτι αναπάντεχο συμβεί. Ξέρεις, μία ο σεισμός, μία οι πυρκαγιές, μία οι πλημμύρες. Η φύση σου θυμίζει ότι δεν έχεις πάντα τον έλεγχο, έτσι δεν είναι;

Οπότε: αράζεις σε ένα θαλάσσιο στρώμα στο Αιγαίο, χωρίς να προσπαθείς να θυμηθείς αν κατέβασες τον γενικό, αν άφησες ένα φως να καίει στο άπειρο ή αν έκλεισες καλά όλα τα παράθυρα. Γιατί θα έχεις ήδη πάρει τα μέτρα σου για όλα εκείνα που μπορεί να κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τον stalker γείτονα ή το check-in στο Facebook.

Χαλάρωσε. Ξέχνα τα άγχη. Και πες μας πού θα πας διακοπές :)

Δες κι αυτά