O CMO της Hellas Direct Γιώργος Σπηλιόπουλος στο Sustainability Summit του Economist

Βιωσιμότητα, κινητικότητα και οδική ασφάλεια στο επίκεντρο.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος συνομιλέ με τη Βασιλική Μυλωνά στο πάνελ

Ο CMO Γιώργος Σπηλιόπουλος εκπροσώπησε την Hellas Direct στο Sustainability Summit for South Eastern Europe and the Mediterranean του Economist, που έγινε στην Αθήνα το διήμερο 20-21 Νοεμβρίου 2023. Το συνέδριο απασχόλησε η πράσινη μετάβαση, η οδική ασφάλεια και οι βιώσιμες μεταφορές.

Ο Γ. Σπηλιόπουλος συμμετείχε σε πάνελ με αντικείμενο «Νέα εποχή κινητικότητας: Βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα» στη γενική θεματική «Βιώσιμη κινητικότητα και οδική ασφάλεια».

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος καθισμένος στο πάνελ την ώρα της ομιλίας του

Στην ομιλία του εστίασε στα ζητήματα ασφάλειας που τίθενται από τον γερασμένο στόλο οχημάτων στην Ελλάδα και την ανάγκη ανανέωσής του ώστε η ηλικία των αυτοκινήτων να συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Παρουσίασε στοιχεία τόσο της Hellas Direct όσο και της ΕΛΣΑΤ που αποτυπώνουν τη σύνδεση του γερασμένου στόλου με τη συχνότητα θανατηφόρων τροχαίων και μηχανικών βλαβών. Τέλος, αναφέρθηκε στο Safe Roads project, τη δράση της Hellas Direct για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, επισημαίνοντας τη θερμή υποδοχή του από τον κόσμο και το μεγάλο ενδιαφέρον συνδρομής στην προσπάθεια για ασφαλέστερους δρόμους.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος και η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά καθισμένοι στο πάνελ

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Μichael Woodford, εκτελεστικός πρόεδρος του Safer Roads Foundation, Maria Krafft, διευθύντρια ασφάλειας μεταφορών της Swedish Transport Administration, Ζωή Χριστοφόρου, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Έφη Μπούρα, corporate relations manager της DIAGEO Southern Europe. Το πάνελ και τις ερωτήσεις συντόνισαν οι Alasdair Ross από τον Economist και Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Ο Μichael Woodford επισήμανε ότι περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι χάνονται κάθε ημέρα στους δρόμους σε διεθνές επίπεδο, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί έμφαση σε ζητήματα που συνδέονται με τα όρια ταχύτητας, τους φωτεινούς σηματοδότες και τις διαβάσεις πεζών.

Κοινό καθισμένο και στο βάθος οι ομιλητές στο συνέδριο του Economist

Η Maria Krafft αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια σε σχέση με τις επιχειρήσεις, διατυπώνοντας την πρόταση να υπολογίζεται το αποτύπωμά τους στην οδική ασφάλεια αντίστοιχα με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος στο πάνελ

Η Ζωή Χριστοφόρου υπογράμμισε την ανάγκη εναλλακτικά μεταφορικά μέσα, όπως τα ηλεκτρικά πατίνια, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, να αποκτήσουν υποδομές και προδιαγραφές χρήσης που θα τα κάνουν ασφαλή.

Ομιλητές καθισμένοι στο πάνελ του συνεδρίου

Η Έφη Μπούρα αναφέρθηκε στην καθοριστική συσχέτιση της κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης δίνοντας έμφαση στην επίλυση ζητημάτων που συνδέονται με το ανώτατο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, την αυστηροποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Οι έξι ομιλητές όρθιοι στο βήμα

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να μοιραστούμε data σχετικά με το πόσο επηρεάζει η ηλικία των οχημάτων την ασφάλεια στους δρόμους, δίνοντας στους παριστάμενους χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα αυτό, σημείωσε ο Γιώργος Σπηλιόπουλος σε δήλωσή του στο περιθώριο του συνεδρίου.

Δες κι αυτά