Accessible Comedy Nights από τους Cool Crips με τη στήριξη και της Hellas Direct

Ανέλαβε την ασφαλή μετακίνηση στην εκδήλωση με προσβάσιμο βαν

Δύο άντρες σε αναπηρικό αμαξίδιο, στο βάθος σπαστές μαύρες καρέκλες

Με μεγάλη χαρά, η Hellas Direct στήριξε τις Accessible Comedy Nights, τις δύο 100% προσβάσιμες παραστάσεις stand-up κωμωδίας, που διοργανώσαν οι Cool Crips σε συνεργασία με την Horizons Booking στο πλαίσιο του This is Athens-City Festival στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων στις 22 και 23 Μαΐου.

Η Hellas Direct ανέλαβε και για τις δύο ημέρες τη δωρεάν ασφαλή μετακίνηση με προσβάσιμο βαν προς και από το Σεράφειο για τα άτομα που το επιθυμούσαν, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει εκτός.

στα αριστερά κοντινή λήψη πίσω ρόδας βαν με το logo Safe Roads project, δεξιά άντρας σε αμαξίδιο, πίσω του αυτοκίνητα

Στις Accessible Comedy Nights συμμετείχαν οι stand-up comedians Δημήτρης Δημόπουλος, Ανδρέας Πασπάτης, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Δήμητρα Νικητέα, Γιάννης Ρούσσος και Θοδωρής Αδαμάκος. Την παρουσίαση έκανε ο Χρήστος Πέτρου.

Αυτό που έκανε τις Accessible Comedy Nights ξεχωριστές ήταν η ολοκληρωμένη προσβασιμότητά τους. Εκτός από φιλικότητα του χώρου προς άτομα με κινητικές δυσκολίες, κωφά και τυφλά και τη μεταφορά, οι παραστάσεις περιελάμβαναν διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και ζωντανό υπερτιτλισμό ώστε να είναι προσιτές και σε άτομα με ακουστική ή οπτική βλάβη.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δύο παραστάσεις, όπως και όλες οι ενέργειες των Cool Crips, δεν ήταν αναπηροκεντρικές: ήταν προσβάσιμες σε κάθε άτομο που θέλει να παρακολουθήσει stand-up παράσταση. Στόχο είχαν την ανάδειξη της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης με τρόπο χιουριστικό, με αξιοπρέπεια και δυναμισμό.

Η Hellas Direct στήριξε με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία των Cool Crips για να είναι η ψυχαγωγία προσβάσιμη σε όλους.