Μοτοσυκλέτες που έσπασαν ρεκόρ, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις!

Δεν είναι συνηθισμένες καταστάσεις με μοτοσυκλέτες, γι' αυτό και είναι ρεκόρ!

Μοτοσυκλέτες που έσπασαν ρεκόρ, αλλά όχι για τους λόγους που νομίζεις!

Όταν μιλάμε για ρεκόρ και μηχανές, ξέρεις ότι το θέαμα θα είναι τουλάχιστον απολαυστικό. Εδώ είναι απολαυστικότατη απλά μια βόλτα με τη δίτροχη αυτή θεά, φαντάσου πώς θα είναι μερικά από τα διάφορα παράξενα και παράτολμα ρεκόρ που έχουν σπάσει αναβάτες οδηγώντας την. Κάναμε μια μικρή έρευνα λοιπόν, και σου παρουσιάζουμε μερικές από τις φορές που είπαμε "wow!" Μην περιμένεις κλασικούς αγώνες ταχύτητας. Μιλάμε για ρεκόρ που το βασικό στοιχείο που τα καθιστά ως τέτοια είναι το γεγονός ότι κανείς ποτέ δεν είχε τολμήσει ξανά κάτι παρόμοιο.

Πόσες καρέκλες μπορεί να ρυμουλκήσει μια μηχανή;

Τρενάκι με καρέκλες γραφείου που τις σέρνει μια μηχανή

Ναι, υπάρχει ρεκόρ γι' αυτό το "άθλημα". Μην ταράζεσαι αν δεν το έχεις παίξει, ούτε εμείς. Ήταν άλλωστε ιδέα νεαρών φοιτητών από το Driestar College στην Ολλανδία. Στις 22 Ιουνίου 2016, 22 από αυτούς αποφάσισαν να παραταχθούν καθισμένοι στις καρέκλες γραφείου τους, ο ένας πίσω από τον άλλο. Οι καρέκλες ήταν συνδεδεμένες μεταξύ τους με ανθεκτικό σχοινί, το οποίο κατέληγε σε μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha η οποία αργά και σταθερά τραβούσε και έσερνε το αυτοσχέδιο τρενάκι από καρέκλες γραφείου. Και κάπως έτσι, έσπασαν ένα ρεκόρ για κάτι που, είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπήρχε ήδη νικητής: Το 2010, μια ομάδα Αμερικανών έγιναν οι πρώτοι κάτοχοι του ίδιου ρεκόρ, με ένα τρενάκι 18 καρεκλών!

Στήριξε τη μοτοσυκλέτα στο κεφάλι σου: challenge accepted

Άντρας ισορροπεί μηχανή στο κεφάλι του

Ναι, στο κεφάλι! Κι εσύ νόμιζες ότι έχεις αρκετά στο δικό σου... Αν μη τι άλλο ριψοκίνδυνη διαδικασία για να επιβεβαιώσεις ότι είσαι ο καλύτερος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά ανταγωνιστικά άτομα εκεί έξω που είναι αποφασισμένα να σπάσουν αυτού του είδος το ρεκόρ. Προς το παρόν, κάτοχος της πρωτιάς είναι ο είναι ο Gerard Jessie από τις Φιλιππίνες που στις 15 Μαΐου 2015, ισορρόπησε μία μοτοσυκλέτα πάνω από το κεφάλι του για 14,93 δευτερόλεπτα, κάνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η μακρύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου

Άντρας πάνω στη μακρύτερη μηχανή του κόσμου


Φαντάζεσαι πόσο μήκος μπορεί να έχει η μακρύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο ολάκερο; Θα σου πούμε εμείς: 26.29 μέτρα. Στις 4 Ιανουαρίου 2016, ο 30χρονος Bharat Sinh Parmar κάνει τη φανταστική του ιδέα πραγματικότητα και σπάει το ρεκόρ Guinness παρουσιάζοντας στην πόλη Γκουτζαράτ της Ινδίας μια τροποποιημένη μοτοσυκλέτα 26,29 μέτρων! Τι ακριβώς έκανε; Πήρε μία παραδοσιακή δίτροχη μοτοσυκλέτα και ουσιαστικά τέντωσε το μεταξόνιο, δηλαδή την απόσταση μεταξύ των κέντρων του μπροστινού και του πίσω τροχού. Έτσι η μοτοσυκλέτα του έγινε η μακρύτερη σε μήκος στον κόσμο.

Όρθιος πάνω σε κινούμενη μοτοσυκλέτα για όσο αντέξεις!

Άντρας οδηγεί όρθιος στη θέση της μηχανής

Πόσες βιντεοταινίες με τον Στάθη Ψάλτη και τον Σταμάτη Γαρδέλη έχεις δει να γκαζώνουν και να κάνουν τα κόλπα τους επάνω στις μοτοσυκλέτες τους; Ε, αυτό το ρεκόρ δεν έχει καμία σχέση. Μιλάμε για τον κύριο Hardan Al Delaimi, από τη Βαγδάτη του Ιράκ, που η λίμπιντό του πρέπει να κάνει το 0-100 σε δευτερόλεπτα. Στις 6 Αυγούστου 2019, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ όταν οδήγησε όρθιος στα δυο του πόδια, για 30 λεπτά και άγγιξε ταχύτητα 88 χλμ/ώρα . Προσοχή: Μην το δοκιμάσεις στην Κηφισίας. Ή όπου αλλού.

Σταματώντας δύο μοτοσυκλέτες με γυμνά χέρια

Γυναίκα κρατάει με τα χέρια της δυο σχοινιά που είναι δεμένα με μηχανές

Και αυτό το ρεκόρ, θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι το έχει σπάσει γυναίκα. Στις 25 Αυγούστου 2012, η Juli Moody ή αλλιώς η Γυναίκα Χαλκ από το Wilmington της Βόρειας Καρολίνας, μπήκε στο παγκόσμια ρεκόρ βιβλίου Guiness όταν κράτησε δύο μοτοσυκλέτες 1.500cc με τα χέρια της ακούνητες. Κρατώντας τα σχοινιά που ήταν δεμένα με δύο Harley οι οποίες είχαν τον κινητήρα τους ανοιχτό και μάρσαραν! Δεν θα βάζαμε οποιοδήποτε στοίχημα με την κυρία Moody η οποία τυχαίνει να είναι και χρυσή ολυμπιονίκης.

Η μεγαλύτερη απόσταση με σκούτερ 49cc

Προσοψη τιμονιού σκούτερ ενώ οδηγεί

Ναι οκ, δεν είναι τόσο ακραίο. Αλλά σκέψου το σκούτερ αυτό έκανε 1883 χλμ! Από Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον μέχρι την πόλη του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Το σκουτεράκι αυτό, που δεν θέλει καν δίπλωμα, το χρησιμοποιούμε για να μας διευκολύνει στις καθημερινές μας υποχρεώσεις: ψώνια, τράπεζες, λογαριασμοί. Φαντάσου να κάνεις ένα μίνι διαβαλκανικό ταξίδι με αυτό!


Η πιο βαριά μοτοσυκλέτα που κουβαλήθηκε σε σκάλες

Άντρας κουβαλάει στα χέρια του την μοτοσυκλέτα

Δεν έχουμε ιδέα πώς προέκυψε η ιδέα αυτής της "άσκησης". Ίσως επειδή φοβόταν ο ιδιοκτήτης μην του την τρακάρει κανείς ενώ την έχει παρκαρισμένη έξω. Οπότε προτίμησε να την πάρει στο σπίτι του. Κουβαλώντας την. Κι ας μένει σε όροφο πολυκατοικίας. Ο κύριος Montystar Agarawal, λοιπόν, που στην Ινδία είναι κάτι σαν τον Κουταλιανό, στις 21 Ιουνίου 2014, ανέβηκε και κατέβηκε 8 σκάλες κουβαλώντας μια μοτοσυκλέτα 110 κιλών. Εμείς θα πούμε μπράβο. Αλλά αν ο λόγος που ξεκίνησε όλο αυτό ήταν όντως ο φόβος μην πάθει ζημιά η μοτοσυκλέτα ενώ είναι παρκαρισμένη έξω: μην ταλαιπωρείσαι τσάμπα πάνω κάτω, υπάρχει και η ασφάλεια μηχανής !

Δες κι αυτά