Αυτές οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έρχονται στην αγκαλίτσα σου μέσα στο 2022

H ηλεκτρική μοτοσικλέτα έρχεται επιτέλους στο προσκήνιο και ανυπομονούμε πολύ για αυτό!

ασπρόμαυρη εικόνα με μηχανή σε άμμο

Τα έχουμε πει πολλές φορές! Οι μοτοσικλέτες είναι οι αγαπημένες μας και όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός τα συναισθήματά μας μεγαλώνουν. Οι λάτρεις των μοτοσικλετών χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες – βιντατζάδες, κάγκουρες, λάτρεις του γρήγορου ή του μοντέρνου, κλπ., κλπ., κλπ. Είναι καιρός να αποδεχτούμε ότι οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έχουν ξεκινήσει να αποκτούν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν και μια συνηθισμένη επιλογή!

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών παράγουν ήδη εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά δεν είναι μόνο η απόδοση αυτών των μοτοσικλετών που έχει τραβήξει την προσοχή μας. Λόγω των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται, οι σχεδιαστές αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που παράγουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα μοτοσικλετών στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι αυτές που μας τράβηξαν περισσότερο την προσοχή και θα κάνουν το ντεμπούτο τους μέσα στο 2022.

6+1 διαμαντάκια που θα κάνουν το ντεμπούτο τους... very soon!

Energetica Ego+

Αν γουστάρεις τις σπορ μοτοσικλέτες εδώ είσαι. Η Energica Ego+ είναι ίσως η καλύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα και σου ταιριάζει γάντι. Γιατί όχι μόνο προσφέρει απόδοση τέτοια που άνετα συγκρίνεται με sportbike αλλά έχει και αυτονομία 420 χιλιομέτρων, Αθήνα – Λάρισα και παραπέρα ένα πράγμα.

Energetica Ego+ κόκκινη

Εκτός όμως από αυτά, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διαθέτει χυτές ζάντες αλουμινίου, πιρούνια Marzocchi USD και φρένα Brembo, πράγμα που σου δίνει την εγγύηση που τόσο επιζητάς. Και ένα fun fact! Το Ego+ χρησιμοποιείται επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoE, άρα η μοτοσικλέτα αυτή είναι καλά εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει μια πίστα αγώνων. Μιλάμε για καλό εργαλείο!

Arc Vector

Η αντοχή της μπαταρίας –aka αυτονομία– είναι μια σημαντική ανησυχία για τους περισσότερους από εμάς που σχεδιάζουμε να αγοράσουμε οτιδήποτε ηλεκτρικό. Αλλά υπάρχει μια ριζική λύση σε αυτό. Και ονομάζεται Arc Vector.

Arc Vector μαύρη

Η μοτοσικλέτα αυτή προσφέρει μια τρελή αυτονομία -πάνω από 435 χιλιόμετρα! Εκτός από αυτό, έχει τελική ταχύτητα 200 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Συγκλό;

Damon Hyperfighter

Damon Hyperfighter κίτρινη εν κινήσει σε πίστα ή δρόμο

Παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγους μήνες και είναι μια επική, αμιγώς ηλεκτρική μοτοσικλέτα με έναν αρκετά εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός έρχεται να κουμπώσει με εξίσου εντυπωσιακούς αριθμούς, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης ισχύος των 200 ίππων, της τελικής ταχύτητας που αγγίζει τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και της απαιτούμενης αυτονομίας 235 χιλιομέτρων.

Lightning LS-218

Lightning LS-218 γαλάζια γκρι παρκαρισμένη σε ανοιχτό χώρο

Είναι η ταχύτερη ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα στον κόσμο και το «218» στο όνομά της δεν είναι απλώς εκεί για να υπάρχει. Υποδηλώνει την τελική ταχύτητα της μοτοσικλέτας σε μίλια ανά ώρα, αφού η Lightning LS-218 μπορεί να φτάσει τελική ταχύτητα 218 mph -ή 350 χιλιόμετρα την ώρα- η οποία συνοδεύεται από την τρελή ταχύτητα μηδέν έως 100 χιλιόμετρα στα 2,2 δευτερόλεπτα! Πιρούνια Ohlins FGRT και σφυρήλατοι τροχοί αλουμινίου δίνουν ένα διαφορετικό και ταυτόχρονα badass στυλάκι!

Tarform Luna

Ο βασικός στόχος των ηλεκτρικών οχημάτων είναι να προσφέρουν ένα βιώσιμο μέσο μετακίνησης. Αν αυτό είναι και το κίνητρό σου για να επιλέξεις το επόμενο ηλεκτροκίνητο όχημά σου, ένα έχουμε να σου πούμε. Δεν γίνεται να κάνεις καλύτερη επιλογή από το σούπερ φιλικό προς το περιβάλλον Tarform Luna. Και αυτό επειδή σχεδόν το 55% των εξαρτημάτων της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας είναι εκτυπωμένα 3D, από ανακυκλωμένα υλικά όπως ίνες από φύλλα ανανά και από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Tarform Luna παρκαρισμένη στην άμμο με φόντο θάλασσα

Αλλά το όνειρο δεν σταματάει εδώ, μιας και η εταιρία δημιούργησε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό κινητήρα και μπαταρίας που δίνει στη μοτοσικλέτα ισχυρή αυτονομία 200 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι όλα αυτά συνοδεύονται από φουλ έξτρα χαρακτηριστικά όπως το ψηφιακό κυκλικό ταμπλό με οθόνη HD, ο φωτισμός all-LED, οι τρεις λειτουργίες οδήγησης, η κάμερα οπισθοπορίας 180 μοιρών και συνδεσιμότητα smartphone μέσω Bluetooth.

Super Soco TC

Όσο κι αν αγαπάμε τις μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων, μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα πιθανότατα θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην πόλη. Και αυτός είναι ο λόγος που το Super Soco TC βρίσκεται εδώ.

Super Soco TC μαύρη

Το Super Soco TC όχι μόνο είναι σχεδιασμένο με ρετρό και ταυτόχρονα κομψό στυλ, αλλά είναι επίσης μια υπέροχη ηλεκτρική μοτοσικλέτα για μετακινήσεις -ειδικά εντός πόλης. Με τελική ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα και μια εντυπωσιακή αυτονομία 100 χιλιομέτρων, η οποία είναι υπεραρκετή για τις δουλειές σου μέσα στην πόλη, είναι η ιδανική επιλογή! Εν τω μεταξύ, χαρακτηριστικά όπως φώτα LED, αντικλεπτικός συναγερμός, ανάφλεξη χωρίς κλειδί και ημιψηφιακός πίνακας οργάνων πάνε το παιχνίδι αλλού!

Harley-Davidson LiveWire

Κάπου στο 2019, η Harley-Davidson ξεκίνησε το project LiveWire. Περίπου τρία χρόνια μετά, η LiveWire εξακολουθεί να παραμένει μια από τις καλύτερες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες εκεί έξω και κάτω από την σκεπή μιας εταιρίας κολοσσού αν μας ρωτάς.

Harley-Davidson LiveWire μαύρη πορτοκαλί παρκαρισμένη σε δρόμο

Η Harley-Davidson LiveWire διαθέτει μια αρκετά δελεαστικό σχεδιασμό, ο οποίος φωνάζει Harley με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο! Υπόσχεται στο αναβάτη της μια γνώριμη εμπειρία οδήγησης. Η LiveWire έχει αυτονομία 235 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 150 χιλιόμετρα την ώρα - και τα δύο υπεραρκετά και τίμια για τους περισσότερους αναβάτες.

Αναμφίβολα, το 2022 είναι η χρονιά που η ηλεκτρική μοτοσικλέτα έρχεται επιτέλους στο προσκήνιο, βγαίνει στους δρόμους, τους αυτοκινητόδρομους και είναι έτοιμη να κλέψει την παράσταση! Εμείς ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη αυτού του εγχειρήματος έχοντας ένα πράγμα σίγουρο. Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες δεν θα κάνουν σύντομα υπόκλιση, αφού η αυλαία μόλις άνοιξε για αυτές! Let the game begin λοιπόν.

Δες κι αυτά