Ποιος καλύτερος από τον Keanu Reeves για να δοκιμάσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Porsche, Taycan Turbo; Κανείς!

Δύο supercars, 180 χλμ., μία φόρτιση. Και οι Bill & Ted που όλοι αγαπήσαμε, βολτάρουν και δοκιμάζουν τα skills τους

Ποιος καλύτερος από τον Keanu Reeves για να δοκιμάσει την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Porsche, Taycan Turbo; Κανείς!

Αγαπάει τα supercars, τον αγαπάει όλο το Internet. Αν είχες εσύ μία Porsche στο γκαράζ σου, δεν θα του την έδινες να πάει μια βόλτα; Ε ναι! Aς πούμε, λοιπόν, ότι κάπως έτσι έγινε - λεπτομέρειες δεν ξέρουμε. Πάντως η Porsche διάλεξε τον χολιγουντιανό σταρ Keanu Reeves και τον Alex Winter, το άλλο μισό του αχτύπητου slacker διδύμου Bill and Ted, για να προωθήσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, Porsche Taycan Turbo.

Έδωσαν στον καθέναν από μία Porsche, και τους ανέθεσαν μία αποστολή: οδηγήστε με μία μόνο φόρτιση τα 180 χλμ., από το Santa Barbara μέχρι το Porsche Experience Center στο Los Angeles - ευκολάκι για την Taycan Turbo που έχει αυτονομία 400 χλμ. Και χαμογελάστε στην κάμερα!

Κι έτσι έχουμε στα χέρια μας ένα εντυπωσιακό 8λεπτο φιλμάκι, το Going the Distance, που έχει ανέβει στον λογαριασμό YouTube της Porsche, στο οποίο οι δύο παλιόφιλοι δοκιμάζουν τις αντοχές της Porsche ή μάλλον, πιο σωστά, τις τεχνικές τους στην οδήγηση ενός supercar. Φυσικά έχουν και την κατάλληλη βοήθεια, από ειδικευμένους guest stars που διακόπτουν τη διαδρομή τους για διάφορες λαχταριστές δοκιμασίες. Δες!

Launch Mode: Πώς επιταχύνεις μία ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan;

Είσαι μέσα σε μία Porsche Taycan. Τι θέλεις; Να τρέξεις. Χωρίς εμπόδια, άγχος ή κινδύνους. Στην πρώτη τους στάση, Reeves και Winter εξοικειώνονται με το Launch Mode feature της Porsche, αυτή τη μαγική εφαρμογούλα που της επιτρέπει να φτάνει τα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα!

Κι επειδή πάνω απ΄όλα η ασφάλεια, πριν από την "εκτόξευση", ο οδηγός και stuntman Tanner Foust, εξασφαλίζει ότι ο δρόμος μπροστά είναι άδειος και ότι δεν θα πάρουν τίποτα μαζί τους τα λίγα αυτά δευτερόλεπτα της επιτάχυνσης.

Εδώ ο stuntman Foust, με μία καταπράσινη 911 GT3 RS, καθοδηγεί τις δύο Taycan:

Δύο Porsche Taycan Turbo πίσω από το 911 GT3 RS

Hill Climb με Porsche σε υψόμετρα της California

Στην επόμενη στάση της διαδρομής, οι δύο φίλοι συναντάνε τον Patrick Long, μεγάλο όνομα στον χώρο των αγωνιστικών αυτοκινήτων, δύο-φορές νικητή του Le Mans, ο οποίος αναλαμβάνει να τους δείξει πώς παίρνουν τις στροφές οι επαγγελματίες οδηγοί, σε μία διαδρομή 3,2 χιλιομέτρων, γεμάτη ύπουλες στροφές. Ο ίδιος οδηγεί μία Porsche 918 Spyder, το πρώτο υβριδικό supercar.

Keanu Reeves και Alex Winters συναντούν τον Patrick Long που φτάνει με μία Porsche 918 Spyder

Ντρίφτινγκ σε νερό με μία Porsche, κανείς;

Και εκεί που η μπαταρία του Keanu έχει πέσει στο 39% κι αρχίζει και ιδρώνει από το άγχος του μήπως δεν προλάβει να συμμετάσχει σε όλες τις δοκιμασίες, έρχεται το καλύτερο. Drifting σε νερό, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, στις εγκαταστάσεις του Porsche Experience Center.

Η ιδέα είναι ότι ντριφτάρεις σε κύκλο, ή ντόνατ όπως επίσης λέγεται, δηλαδή πετάς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σου, και δεν πρέπει να βγεις έξω από τον κύκλο. Α, και ο κύκλος έχει νεράκι. Ένας παιδότοπος με supercars. Σε αυτή τη δοκιμασία, τους βοηθά με συμβουλές και οδηγίες ο Mark Hotchkis, πρώην αγωνιστής ράλι, εκπαιδευτής στο κέντρο Porsche Experience.

αυτοκίνητο κάνει ντριφτ στον κύκλο

Ο έρωτας των star με τα supercars

Γιατί διάλεξαν τον Reeves και τον Winter; Αρχικά είναι αχτύπητο δίδυμο, φίλοι από παλιά, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Μαζί ξεκίνησαν, άλλωστε, την καριέρα τους στο Hollywood τη μακρινή δεκαετία των 90s στην τηλεοπτική σειρά «Bill & Ted’s excellent adventures». Ο Bill και ο Ted της τηλεοπτικής σειράς έχουν μεγαλώσει, έχουν πατήσει τα 40 (ναι, κι εμείς πονάμε λίγο εδώ), μάλιστα το 2020 έκαναν και sequel της τηλεοπτικής σειράς, με τις κόρες τους!

Πέρα από τη χημεία, όμως, έχουν τα skills - το είδες το βίντεο ε; Φαίνεται ότι έχουν περάσει πολλά γρήγορα αυτοκίνητα από τα χέρια τους. Και δηλώνουν και οι δύο λάτρεις της Porsche. Μάλιστα, μία περίοδο ο Keanu Reeves δήλωνε ότι είχε μονογαμική σχέση με την Porsche και ότι δεν θα διάλεγε ποτέ αυτοκίνητο άλλης μάρκας, ενώ έχει αποκαλύψει ότι το όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων ή πυρηνικός φυσικός. Η υποκριτική ήταν στο τέλος της λίστας του.

ο Keanu Reeves ποζάρει με την Porsche και τη μηχανή του

Η Porsche, η οποία μαζί με δεκάδες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες μπαίνει δυναμικά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, έδειξε με αυτό το κλιπάκι ότι μπορεί να αναδείξει την τεχνική και την ομορφιά των μοντέλων της και μέσα από τα χέρια ερασιτεχνών οδηγών - αρκεί να βρεις τα σωστά άτομα.

Η συνταγή δουλεύει, και σίγουρα θα ακολουθήσουν πολλά αντίστοιχα βιντεάκια, με celebrities που αγαπούν τις ταχύτητες και που στρέφονται στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Και εδώ είμαστε να τα απολαμβάνουμε, έστω και από τις οθόνες μας!

Δες κι αυτά