Fuoriserie Rosso Red: το ρολόι που έχει φτιαχτεί από μία Ferrari 348!

Ρολόγια φτιαγμένα απο αμαξώματα κλασικών αμαξιών που άφησαν εποχή; Έφτασε!

Fuoriserie Rosso Red: το ρολόι που έχει φτιαχτεί από μία Ferrari 348!

Έχεις ονειρευτεί ποτέ πώς είναι να οδηγείς μία Ferrari; Ενδεχομένως να έχεις πετύχει κάποια στιγμή κάποια έκθεση ή κάποιο μοντέλο να εκτίθεται σε κεντρικά πολυκαταστήματα, και να έχεις κάνει αυτόματα zoom out, για να σκεφτείς πώς θα ήταν η ζωή με μία τέτοια κυρία.

κόκκινη παρκαρισμένη Ferrari σε γκαζόν

Αν λοιπόν, είσαι από τους λάτρεις της κόκκινης diva, και δεν σου ανήκουν κότερα, ελικόπτερα ή ακόμη και οικόπεδα, αλλά παρ' όλα αυτά έχεις γούστα ακριβά, υπάρχει μία, ας πούμε, πιο οικονομική λύση για να νιώθεις ότι είσαι κομμάτι της Ferrari κοινότητας και να μην χρειαστεί να πουλήσεις το πατρικό σου, το νεφρό σου ή ό,τι πολύτιμο έχεις τέλος πάντων.


Πώς; Από το 2018 εκδίδεται ένα πανέμορφο ρολόι το οποίο φτιάχνεται από κομμάτια αμαξώματος παλιών Ferrari 348. Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Ιταλο-Αυστραλός David Giammetta, o οποίος θέλησε να τιμήσει την ιταλική του καταγωγή παράγοντας ένα προϊόν αφιερωμένο στην παγκοσμίως αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων.

Άντρας χαμογελάει φορώντας το ρολόι Fuoriserie Rosso Red

Ίδρυσε λοιπόν την εταιρία με σκοπό να δημιουργήσει τα ρολόγια χειρός Fuoriserie που συνδυάζουν την vintage αισθητική των κλασικών αυτοκινήτων με τη σύγχρονη απόδοση και την (πιο) προσιτή τιμή. Βασικός σκοπός της εταιρίας ήταν να αποδώσει φόρο τιμής στα αυτοκίνητα - μύθους όπως η Ferrari και η Ashton Martin, εκμεταλλευόμενη εξαρτήματα από παλιά τρακαρισμένα μοντέλα τα οποία έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Έχουν λοιπόν προνοήσει και έχουν "διασώσει" ανταλλακτικά από τα supercars όπως η Ferrari 348 (1993) και η Aston Martin Rapide (2011) τα οποία είχαν σοβαρές ζημιές που δεν επιδέχονταν επισκευή, πράγμα που καθιστούσε τα αμάξια άχρηστα.

τρακαρισμένη κόκκινη Ferrari

Άχρηστα; Όχι για τον πολυμήχανο κύριο Giammetta, ο οποίος είδε σε αυτά τα παρατημένα κομμάτια αμαξωμάτων, μια τρομερή δυνατότητα. Αποφάσισε να τα "αναστήσει" κόβοντας τα κομμάτια σε καντράν και μέσα από την απαραίτητη επεξεργασία τα μετέτρεψε σε ρολόγια.

Rosso Red - Το κόκκινο που αγαπήθηκε πολύ

Η έκδοση Rosso Red όπως καταλαβαίνεις δεν είναι απλά εμπνευσμένη από την Ferrari 348 TB, αλλά έχει φτιαχτεί από την ίδια τη σάρκα της. Όπως τονίζει η εταιρία στο επίσημο site της, για το συγκεκριμένο μοντέλο ρολογιού έχουν χρησιμοποιηθεί οι πόρτες από μία καταστραμμένη πλέον Ferrari 348. Λόγω της διακύμανσης της οξείδωσης χαλκού στα διάφορα μέρη της πόρτας, τα ρολόγια καταλήγουν να έχουν ορατές διαφορές μεταξύ τους. Ακόμη και το δερμάτινο λουράκι του, έχει δημιουργηθεί με βάση το τιμόνι του συγκεκριμένου μοντέλου. Ο ορισμός της νοσταλγίας.

διάφορα μέρη της Ferrari και το ρολόι που φτιάχτηκε από αυτήν

Είναι δηλαδή εντελώς μοναδικά. Άλλωστε, κάθε ρολόι που εκδίδεται από την εταιρία έχει ατομική αρίθμηση και περιορίζεται μόνο σε 150 ρολόγια! Μα δεν νιώθεις ιδιαίτερα ξεχωριστός μόνο στην ιδέα; Όσο για την τιμή, ανέρχεται στα 450 δολάρια Αυστραλίας, σαν να λέμε €213,57. Not bad, αν σκεφτείς ότι κάθε φορά που θα κοιτάς την ώρα, θα γυαλίζει μπροστά σου κομμάτι της ιστορίας της Ferrari. Εδώ που τα λέμε, φαντάζει ιδανικό δώρο για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Storm Black - Η μαύρη Αστραπή

Κατασκευασμένο από ανταλλακτικά Aston Martin Rapide, είναι το δεύτερο επίσης limited edition προϊόν που παράγει η Fuoriserie. Και εδώ, κατασκευάζονται έως και 150 μοναδικά κομμάτια. Όπως ισχύει και στο Rosso Red, για την παραγωγή του χρησιμοποιείται χαλαζίας Miyota 203A από την Ιαπωνία, ενώ και αυτό είναι αδιάβροχο (ναι για να φλεξάρεις και στην παραλία). Τώρα, όσον αφορά στην τιμούλα (;) είναι λίγο πιο τσιμπημένη σε σχέση με το Rosso Red, στα €272,26.

Υπάρχει δυνατότητα αποστολής και παράδοσης σε όλο τον κόσμο και ο πελάτης το παραλαμβάνει σε μία κλασάτη μαύρη θήκη. Αν υπήρχε παράδοση πρότασης γάμου με ρολόγια, αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό ρολόι αρραβώνα. Φαντάσου να ξεπροβάλει από τη μαύρη θήκη αυτό το αριστούργημα:

ρολόι Fuoriserie μέσα στο κουτί του

Ακόμη κι αν δεν είσαι fan των ρολογιών, επειδή ίσως να σε αγχώνουν, να σε περιορίζουν, να σε ενοχλούν στον καρπό ή ακόμη και να σου θυμίζουν συνεχώς την αντίστροφη μέτρηση προς την αποσύνθεση, μπορείς να παραδεχτείς χωρίς φόβο και πάθος ότι αυτά τα κομμάτια είναι εξαιρετικά καλαίσθητα και μοναδικά μέσα στη λιτότητά τους. Δεν θα σε παραξηγήσουμε ;)

Δες κι αυτά