Κλασικά αυτοκίνητα που δεν έκαναν "κλικ" στους millennials

Μπορεί να είναι όμορφα και γοητευτικά, αλλά μήπως τους λείπει αυτό το κάτι; Ποια αυτοκίνητα δεν άρεσαν τελικά καθόλου στους millennials;

Κλασικά αυτοκίνητα που δεν έκαναν "κλικ" στους millennials

Χρόνια τώρα επικρατεί διαμάχη ανάμεσα στους παλιότερους οδηγούς και στους νεότερους –aka millennials ή αλλιώς εκείνους που σήμερα είναι γύρω στα 35. Οι απόψεις διίστανται και οι συζητήσεις πολλές φορές καταλήγουν σε λεκτικές κόντρες για το ποια άποψη θα επικρατήσει.

Και εκεί που έχεις σκυλοβαρεθεί στο σπίτι, τρώγοντας για να πνίξεις τον πόνο σου, θυμάσαι μια συζήτηση που έκανες με έναν θείο σου, παλιά στο Τέξας. Τότε που όταν σε ρωτούσαν τι αυτοκίνητο θα ήθελες να οδηγάς όταν μεγαλώσεις και εσύ απαντούσες με περηφάνια, «Ferrari!» ή «Porsche!», ενώ εκείνοι το έκαναν πιο συγκεκριμένο αναφέροντάς σου και τα μοντέλα. Τότε εσύ τσαντιζόσουν και ξεκινούσε το σόου.

Τα χρόνια πέρασαν και κάποια πράγματα που φανταζόμασταν έγιναν ενώ άλλα όχι. Δεν πειράζει όμως, γιατί και το Matiz έχει τη χάρη του στην πόλη!

Ποια αυτοκίνητα όμως ήταν πιο δημοφιλή στη γενιά του μπάρμπα σου; Πόσο κάνουν σήμερα; Ε λοιπόν, κάτσαμε, ψάξαμε και με τη βοήθεια της Hagerty, σου έχουμε τα τοπ αυτοκίνητα που εμάς μας έκαναν να πούμε ΓΟΥΑΟΥ. Άρπαξε το μπολ με τα ποπ κορν και άραξε, τι περιμένεις;

Ferrari 308/ 1975-1985

κόκκινο σπορ αυτοκίνητο σε μουσειακό χώρο

Εννοείται ότι αυτό το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Το συγκεκριμένο μοντέλο αν θέλει να το αποκτήσει κανείς σήμερα, χρειάζεται μια περιουσία αφού κοστίζει €55.760. Γενικά, όλα τα παλιά μοντέλα της Ferrari είναι τοπ επιλογές τόσο για τους πιο παλιούς όσο και για τους νέους. Μην ξεχνάς ότι πολλοί είχαμε ένα τέτοιο στη συλλογή με τα αυτοκινητάκια μας, το οποίο ήταν το αγαπημένο μας για να διασχίζουμε τους δρόμους εκείνου του παιδικού χαλιού, που όλοι είχαμε στο δωμάτιό μας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο, ήταν λιγότερο δημοφιλές στους millennials και αυτό λόγω κινητήρα.

MG TD/ 1950-1953

κόκκινο παλιό αυτοκίνητο σε δρόμο

Μα τι γοητευτικό αυτοκίνητο! Και πολύ όμορφο ως προς το design του, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια με κλασικό στυλ που όταν το πετυχαίνεις σε δρόμους (όταν δηλαδή το βγάζουν για να το αερίσουν οι συλλέκτες του) χαίρεσαι να το χαζεύεις. Το συγκεκριμένο, κοστίζει σήμερα €17.037. Και μπορούμε να καταλάβουμε ξεκάθαρα γιατί. Πολύ αγαπημένο μοντέλο από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας!

Triumph TR3/ 1955-1962

πράσινο παλιό μοντέλο αυτοκινήτου, παρκαρισμένο

Τι να πει κανείς για αυτά τα αυτοκίνητα; Είναι όλα ένα και ένα. Θες ομορφιά και γοητεία σε ένα αυτοκίνητο; Εδώ είσαι. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ήταν καθόλου δημοφιλής επιλογή για τη γενιά των millennials - λόγω του κινητήρα -, ενώ για την παλιότερη γενιά αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα ονειρικό αυτοκίνητο. Η τιμή του είναι περίπου στα €24.000. Δεν είναι κάτι, τσούκου - τσούκου μαζεύονται...

Porsche 356 Carrera/ 1956-1965

λευκό σπορ αυτοκίνητο σε μουσειακό χώρο

Πάμε μια βόλτα με την Porsche; Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου να οδηγεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο σίγουρα. Αλλά όχι το συγκεκριμένο μοντέλο, διότι θα σου κόστιζε μια περιουσία. Ο θείος απ’ την άλλη θα το οδηγούσε χαλαρά! Κοστίζει και αυτό μια περιουσία, με την τιμή του να αγγίζει τα €66.900. Αν σε λένε Μάνθο και έχεις εργοστάσιο, είναι ό,τι πρέπει για βόλτες με τις μοναδικές σου αγάπες.

Austin-Healey 3000/ 1959-1967

γαλάζιο, λευκό σπορ αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στο δρόμο

Ήταν το 1959 που αυτός ο θησαυρός έκανε την εμφάνισή του στον αυτοκινητιστικό χώρο. Μπορούμε να πούμε ότι κατάφερε να ενθουσιάσει πολύ τους λάτρεις εκείνης της εποχής, ωστόσο οι επόμενες γενιές δεν φάνηκε να το εκτιμούν ιδιαίτερα και αυτό γιατί ο Βρετανικός σπορτίσιος του αέρας, ήταν πολύ παλιομοδίτικος για τα γούστα τους. Σήμερα, υπολογίζεται ότι η τιμή του αγγίζει τα €45.900. Πολλά; Πολλά, αλλά δεν βαριέσαι...

Shelby GT350/ 1965-1970

λευκό/ μπλε ρίγες σπορ αυτοκίνητο

Πώς λέμε Τόμας Σέλμπι; Ίσως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να είναι λίγο αδικημένο από τη γενιά μας. Γενικά, όλα τα Ford Mustang αποτελούν κορυφαία αυτοκίνητα μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, όσον αφορά τα νούμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή για τους millennials και αυτό συμβαίνει πιθανότατα, λόγω του κόστους. Η τιμή του σήμερα αγγίζει τα €116.300. Είπαμε είναι αυτοκίνητο δυναστείας τύπου Peaky Blinders. Πόσο να κοστίζει δηλαδή, μερικές χιλιάδες;

Plymouth Prowler/ 1997-2002

μωβ σπορ αυτοκίνητο σε μουσειακό χώρο

Καμπύλες και γενικότερα ρετρό σχεδιασμός. Για κάποιους αυτά ήταν το τέλειο και για κάποιους όχι τόσο. Και ιδιαίτερα για τους νεότερους αφού έχουν λίγο παλιακά χαρακτηριστικά και το αμαξάκι δεν είναι και πολύ κουλ. Ένας πιο ώριμος όμως δεν θα είχε την ίδια άποψη αν τον ρωτούσες! Σήμερα, κοστίζει €30.275. Μην σοκάρεσαι, μιλάμε για ρετρό στολίδι, σκέψου ότι θα είναι η προίκα σου.

Ford Thunderbird/ 2002-2005

κίτρινο αυτοκίνητο σε εκθεσιακό χώρο

Ενώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ενθουσίασε όταν ξεκίνησε να κυκλοφορεί, για κάποιον λόγο κατέληξε τελικά και αυτό να είναι σήμερα στη λίστα μας. Το πιο πιθανό είναι να συνέβη αυτό εξαιτίας κάποιας κρίσης στην αγορά, γιατί γενικότερα το λες και διαμαντάκι σαν όχημα! Κοστίζει €14.344. Βιώσιμο πλάνο, θα 'λεγε κανείς, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δηλαδή.

Chevrolet SSR/ 2003-2006

κίτρινο αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο δρόμο

Μπορεί σύμφωνα με τα στατιστικά η Chevrolet να είναι η τοπ αγαπημένη μάρκα της γενιάς του 00’ (τώρα εξηγείται το Matiz που διάλεξες!), αλλά όπως και στην περίπτωση του Plymouth Prowler, το SSR μοντέλο δεν είχε και τόσο πέραση σε αυτούς. Και ο λόγος; Γιατί το θεωρούσαν παλιομοδίτικο. Για να το αποκτήσει κανείς σήμερα χρειάζεται €24.000. Εντάξει, μπορεί να μοιάζει λίγο με αγροτικό taxi, αλλά αν μη τι άλλο είναι μοναδικό.

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ μακρινό το να αποκτήσεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου, σε καταλαβαίνουμε. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός του ότι αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά και πολλά ακόμη, έχουν μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό και στην καρδιά μας και αυτό δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς! Κάποια από αυτά τα έχουμε δει σε ταινίες, άλλα σε βιντεοκλίπ και άλλα –αν ήμασταν τυχεροί– στον δρόμο να κυκλοφορούν!

Δες κι αυτά