Έτσι είναι να οδηγείς αμέριμνος και να πέφτει πάνω σου ένα αεροπλάνο

Mονοκινητήριο έχασε τον διάδρομο προσγείωσης, σάρωσε τον φράχτη και μπουμ.

ασπρόμαυρο screenshot από ταινία Ιντιάνα Τζόουνς, αυτοκίνητο αντίκα και πίσω του πλησιάζει αεροπλάνο


Η αλήθεια είναι πως έχουμε μάθει όταν οδηγούμε να είμαστε προσηλωμένοι ευθεία μπροστά και να τσεκάρουμε για άλλα οχήματα δεξιά κι αριστερά. Κοιτάμε μπροστά σου σίγουρα, τσεκάρουμε καθρέφτη για το τι γίνεται πίσω μας, τσεκάρουμε πλαϊνούς καθρέφτες για την κυκλοφορία γύρω μας. Μπορεί να έχουμε μια έξτρα προσοχή σε παρκαρισμένα, γιατί, αν δεν το ξέρεις, αυτή ήταν η συχνότερη αιτία ατυχήματος και τη χρονιά που μας πέρασε.

Από πάνω μας τι γίνεται δεν σκεφτόμαστε να δούμε και όσο να πεις αυτό είναι πολύ λογικό.

Γιατί από ψηλά τι να μας έρθει; Κανένα αεροπλάνο;

Εχμ.

Αεροπλάνο προσγειώνεται σε δρόμο και τρακάρει με διερχόμενο αυτοκίνητο

Αυτό ακριβώς συνέβη σε έναν οδηγό που κινούνταν ωραία και καλά σε δρόμο του Ντάλλας. Ήταν αφοσιωμένος στον δρόμο. Και το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με αεροπλάνο. Για την ακρίβεια, το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί σωστά και εμβόλισε το αυτοκίνητο από τα αριστερά. Κι αυτό, ο αμέριμνος ο οδηγός πού να το περιμένει!

μικρός δρόμος με φόντο δέντρα, αεροπλάνο συγκρούεται στο πλάι με αυτοκίνητο

Η αναγκαστική προσγείωση δεν πήγε και τόσο καλά

Στιγμές αγωνίας πρέπει να έζησε και ο χειριστής του μονοκινητήριου Lancair IV-P, που επιχείρησε προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο μικρό τοπικό αεροδρόμιο Aero Country. Δεν κατάφερε όμως να σταματήσει το αεροπλάνο εκεί που έπρεπε κι αυτό συνέχισε να κινείται, πέρασε τον φράχτη, βγήκε στον δρόμο και έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως έμοιαζε να μην πιάνουν τα φρένα του μονοκινητήριου. Ένας γρήγορος και διορατικός παρευρισκόμενος έβγαλε το κινητό του και κατέγραψε όλο το σκηνικό σε βίντεο.

«Είδα το αεροπλάνο να προχωρεί γρήγορα και κατάλαβα πως δεν θα προλάβει να σταματήσει. Ήταν προφανές πως πήγαινε πολύ γρήγορα και υπήρχε και καπνός. Οπότε έβαλα το κινητό μου γιατί το έβλεπα πως κάτι θα συμβεί» περιέγραψε σε τοπικά ΜΜΕ.

Κι αν μπορούμε τώρα να βλέπουμε το περιστατικό και ανώδυνα να το σχολιάζουμε είναι γιατί δεν υπήρξε παρά ένας τραυματίας- κι αυτός ελαφρά. Δεν ξέρουμε αν βρισκόταν στο αεροπλάνο ή στο αυτοκίνητο.

Κι αυτό ήταν ακόμα ένα συναρπαστικό στιγμιότυπο για το μικρό τοπικό αεροδρόμιο, που διαχειρίζεται περίπου 30 πτήσεις την ημέρα - όχι όλες το ίδιο θεαματικές. Ευτυχώς.

Δες κι αυτά