Οι top αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google Search για το 2020

Ταινίες, αθλητές, συνταγές μαγειρικής, tips καραντίνας και μερικές καλές, αισιόδοξες ειδήσεις!

Οι top αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google Search για το 2020

Κάπου, το 2040...

- Γιαγιά, γιαγιά, μας ζήτησε η καθηγήτρια να γράψουμε μία έκθεση για τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο το 2020. Έχεις καμία ιδέα για εκείνη τη χρονιά;

-Ναι, Υγεία μου. Φυσικά και έχω. Πάρε το tablet σου.

-Έτοιμο το 'χω.

-Ωραία, γκούγκλαρέ το.

Μία όχι και τόσο απίθανη στιχομυθία με το εγγόνι σου, σε μερικές δεκαετίες από τώρα, όπου σαν ώριμο πλέον άτομο, που σίγουρα θα έχει δει πολλά στη ζωή του, θα έχεις να μοιραστείς τις δικές σου προσωπικές εμπειρίες για το πώς βίωσες αυτή την ιστορική για την ανθρωπότητα χρονιά. Το ξέσπασμα της θανατηφόρας επιδημίας είναι το Νο1 γεγονός που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Ωστόσο, παρόλες τις δυσκολίες που επέφερε, δεν σταματήσαμε να googlaρουμε για όσα μας ενδιαφέρουν, για όσα αγαπάμε, για ό,τι μας απασχολεί. Όπως:

Τσεκάραμε, λοιπόν, τι αναζητήθηκε φέτος πιο πολύ στη μηχανή της Google, που φέτος πιο πολύ ίσως από όλες τις άλλες χρονιές, την κάναμε ιδιαίτερη παρέα. Ποια ονόματα; Ποιες ορολογίες; Ποια γεγονότα; Ποιοι ηθοποιοί; Ποιοι πολιτικοί; Ποιοι αθλητές; Ποια είμαι; Πού πάω; κλπ

Γενικές αναζητήσεις: Κοροναβιρούσι

Εντάξει, δεν θέλει και πολλή φαντασία για να μαντέψει κανείς ότι στο top 5 των αναζητήσεων του 2020 στο Google είναι ο κορονοϊός. Και όλα όσα τον αφορούν.

Στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα searches ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ όπου παίχτηκε ένα πολυήμερο θρίλερ, με ανατροπές, ίντριγκες, αρνήσεις ήττας, κατηγορίες για διαφθορά, και όλα εκείνα τα χαριτωμένα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία, που καταλήγεις να λες "δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, θα το γκουγκλάρω".

Στην τρίτη θέση... Πριν ακόμα ξεσπάσει για τα καλά η πανδημία παγκοσμίως μας τάραξε το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Kobe Bryant και η κόρη του Gianna, μαζί με άλλους 7 ανθρώπους που βρίσκονταν στο ελικόπτερο που συνετρίβη. Ήταν τέλη Ιανουαρίου, και για όσους πιστεύουν στις προλήψεις, ήταν όντως ένας οιωνός που δεν προμήνυε καλά γεγονότα...

Το Zoom εμφανίστηκε μετά τον Μάρτιο στις ζωές πολλών ανθρώπων παγκοσμίως αφού το work from home για πολλούς έγινε μόνιμη συνθήκη, ενώ η 5η θέση αναζητήσεων παγκοσμίως αφορά στο Ινδικό Πρωτάθλημα Κρίκετ. Κάτι σαν το ευρωπαϊκό Τσου Λου αλλά με κρίκετ. Δεν ξέρεις τι είναι το κρίκετ; Well, google it! ;)

  1. Κορονοϊός
  2. Αποτελέσματα εκλογών (ΗΠΑ)
  3. Kobe Bryant
  4. Zoom
  5. Indian Premier League
  6. Ινδία εναντίον Νέας Ζηλανδίας
  7. Ενημέρωση για κορονοϊό
  8. Συμπτώματα κορονοϊού
  9. Τζο Μπάιντεν
  10. Google Classroom

Eιδήσεις

Και στις αναζητήσεις ειδήσεων, όμως, την πρωτιά πήρε και πάλι ο κορονοϊός και στη συνέχεια η περίφημη εκλογική αναμέτρηση στις Η.Π.Α. Την 3η θέση σε αυτή την κατηγορία είχε το Ιράν με εκτόξευση αναζητήσεων τον Ιανουάριο που δολοφονήθηκε ο Quasem Soilemani, στρατηγός στο σώμα της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς. Αν θυμάσαι ήταν τότε που φοβόμασταν για άλλον ένα ολέθριο πόλεμο στην περιοχή.

Ενώ στην 4η θέση ανήκει η πόλη της Βηρυτού, η οποία τον Αύγουστο υπέστη τρομακτικές ζημιές με δεκάδες θύματα, μετά από την έκρηξη στο λιμάνι της.

top αναζητήσεις ειδήσεων για το 2020

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας έξαρσης του κορονοϊού ακούγαμε για έναν ακόμη ιό, παρόμοιο της πανούκλας, που μεταδίδεται από τρωκτικά, τον Hantavirus, και μας έπιασε κρύος ιδρώτας, οπότε γκουγκλάραμε και γι'αυτό. Κυρίως στην Ινδία δηλαδή όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Μη χειρότερα...

  1. Κορονοϊός
  2. Εκλογικά αποτελέσματα
  3. Ιράν
  4. Βηρυτός
  5. Hantavirus
  6. Επιδόματα βοήθειας
  7. Ανεργία
  8. Αποθέματα Tesla
  9. Αποτέλεσμα εκλογών στο Μπιχάρ
  10. Black Lives Matter

Ηθοποιοί

Στα πιο πολυσυζητημένα ονόματα ηθοποιών που "γκουγκλαρήθηκαν", "γκουγκλαρίστηκαν;"... Αναζητήθηκαν μέσω της Google τέλος πάντων, στην πρώτη θέση βλέπουμε έναν φρέσκο Έλληνα πολίτη: τον Tom Hanks, οποίος ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς - celebrities που μαζί με τη γυναίκα του νόσησαν από τον κορονοϊό και το ανακοίνωσαν δημοσίως. Σπάσανε το taboo που μεταξύ μας, υπήρχε έντονο τους πρώτους μήνες, και μίλησαν δημόσια γι' αυτό.

Ο Joaquin Phoenix κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία Jocker και έκανε γενικά χαμούλη με την ερμηνεία του. Πώς να μην συζητηθεί και αναζητηθεί;

Όταν ο Amitabh Bachchan βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό όλη η Ινδία συγκλωνίστηκε καθώς ο κύριος Bachchan είναι μεγάλη μορφή της χώρας και πολύ αγαπητός ηθοποιός. Οπότε, ανησύχησαν πολύ οι θαυμαστές του.

Ο Ricky Gervais τον Ιανουάριο του 2020 ήταν ο παρουστιαστής των Golden Globes. O Ricky Gervais έχει ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ και δεν τον απασχολεί πολύ τι θα πει ο κόσμος. O Ricky Gervais είναι στην 4η θέση με τις περισσότερες αναζητήσεις γι' αυτό.

Ενώ η πέμπτη ηθοποιός με τις περισσότερες αναζητήσεις είναι η Jada Pinkett Smith. Γιατί; Γιατί είχε ελεύθερη σχέση με κάποιον άλλο κύριο ενώ είναι παντρεμένη με τον κ. Will Smith. Κουτσομπολιό δηλαδή. Είδες που δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των Βαλκανίων. ;)

  1. Tom Hanks
  2. Joaquin Phoenix
  3. Amitabh Bachchan
  4. Ricky Gervais
  5. Jada Pinkett Smith
  6. Justin Hartley
  7. Lea Michele
  8. Eleazar Gómez
  9. Ansel Elgort
  10. Mikhail Efremov

Συνταγές μαγειρικής

Όπως καταλαβαίνεις οι συνταγές μαγειρικής είχαν την τιμητική τους. Την πρώτη θέση σε αναζητήσεις καταλαμβάνει ο καφές Dalgona. Τι είναι τούτο, θα μας ρωτήσεις. Είναι ένας καφές που μοιάζει πολύ με τον δικό μας φραπέ αλλά περιέχει και αρκετό γάλα. Έκανε μεγάλο πάταγο μέσω Tik Tok και επειδή είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του αναδείχθηκε ως "ο καφές της καραντίνας".

Οι υπόλοιπες συνταγές που αναζητήθηκαν δεν θα σου κάνουν πολύ μεγάλη εντύπωση, αφού ενδεχομένως να τις έψαξες κι εσύ κατά τη διάρκεια της καραντίνας και είναι όλες είδη ψωμιών. Η αρτοπαρασκευαστική είχε την τιμητική της φέτος.

  1. Καφές Dalgona
  2. Εκμέκ
  3. Ψωμί
  4. Πίτσα
  5. Λαχματσούν
  6. Ψωμί μπύρας
  7. Ψωμί μπανάνας
  8. Πίτα (όπως μία πίτα απ' όλα)
  9. Μπριός
  10. Ναάν (ασιατικό είδος πίτας)

Ταινίες

Φέτος δεν μείναμε παραπονεμένοι από την έβδομη τέχνη. Μας παρηγόρησε κάπως ότι είδαμε ωραίες παραγωγές. Η πιο πολυσυζητημένη βέβαια αναδείχθηκε η ταινία "Παράσιτα" η οποία σάρωσε και σε βραβεία. Αν δεν την έχεις δει, θα σου τη συστήναμε οπωσδήποτε! Η αισθητική της, το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες θα σε καθηλώσουν!

τοπ αναζητήσεις ταινιών

Η ταινία "1917" είχε κι εκείνη μεγάλη απήχηση όπως φαίνεται, αφού βγήκε 2η σε αναζητήσεις. Το ιστορικό περιεχόμενό της και η έντονη δράση μπόρεσε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ενώ φυσικά ο "Μαύρος Πάνθηρας" που έσπασε τα ταμεία δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Wakanda forever :')

Για ρίξε μια ματιά στην τελική δεκάδα, πόσες έχεις δει;

  1. Παράσιτα
  2. 1917
  3. Μαύρος Πάνθηρας
  4. 365 ημέρες
  5. Contagion
  6. Tenet
  7. Ενόλα Χολμς
  8. Harley Quinn: Birds of Prey
  9. Μουλάν
  10. Jojo Rabid

Αθλητές

Σε αυτήν εδώ τη θεματική, θα παραθέσουμε πρώτα τη δεκάδα με τα ονόματα που αναζητήθηκαν πιο πολύ ως αθλητές:


1. Ryan Newman

2. Michael Jordan

3. Tyson Fury

4. Tom Brady

5. Mike Tyson

6. Luis Suárez

7. Alex Zanardi

8. Delonte West

9. Drew Brees

10. Thiago Silva

Αν δεν έχεις ακουστά το πρώτο όνομα, είναι επειδή είναι ιδιαιτέρως διάσημος στις Η.Π.Α και τις αγγλόφωνες χώρες. Ο Ryan Newman, Αμερικανός επαγγελματίας οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο του 2020 είχε ένα σοκαριστικό δυστύχημα με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αγώνα. Το αυτοκίνητο σύρθηκε για αρκετά μέτρα και πήρε φωτιά, κάτι που αρχικά έδωσε την εντύπωση ότι είχε χάσει τη ζωή του, αλλά αργότερα το ανακοινωθέν τον γιατρών επιβεβαίωσε ότι νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση, ενώ είχε διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Φυσικά και θα ήταν ο M.J στη δεύτερη θέση των αναζητήσεων, αφού με το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του "The Last Dance" έκανε πολλούς και πολλές να τον αναζητήσουν. Εμείς τότε, είχαμε ασχοληθεί με τη συλλογή από αυτοκίνητα που ήταν τουλάχιστον πολυποίκιλη και ιδιαίτερα πλούσια. Ενώ, όπως θα πρόσεξες μεταξύ των αθλητών φιγουράρει και ένα όνομα από τα παλιά, αυτό του Mike Tyson, ο οποίος αποφάσισε μετά από 15 χρόνια απόσυρσης από το boxing, να αγωνιστεί ξανά!

Ελπίδα

Είναι κάπως ασφαλές να πούμε ότι το 2020 ίσως να μην ήταν η καλύτερη χρονιά για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Σε προσωπικό επίπεδο για τον καθένα και την κάθε μία από εμάς, ενδεχομένως να συνέβησαν και ιδιαίτερα ευχάριστα γεγονότα: από νέα μέλη οικογένειας μέχρι προαγωγές ή επιτεύξεις προσωπικών στόχων.

τι έψαξαν περισσότερο το 2020

Σε παγκόσμιο όμως επίπεδο πιστεύουμε χρειάζεται να απαριθμήσουμε έστω και μερικές από τις καλές ειδήσεις, για να υποδεχτούμε τη νέα δεκαετία με θετικό πρόσημο!

  • Η Αφρική απαλλάχθηκε από την πολιομυελίτιδα. Η ανακοίνωση έγινε τον Απρίλιο από τον Π.Ο.Υ. Μια πρόκληση που πολλές χώρες της ηπείρου αντιμετώπιζαν για πάνω από τρεις δεκαετίες.
  • Τον Οκτώβριο, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2020. Το 2019, το πρόγραμμα βοήθησε περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε 88 χώρες.
  • Ισότητα των φύλων (ω ναι, υπό διεκδίκηση ακόμη). «Ο κίνδυνος μητρικού θανάτου έχει μειωθεί παγκοσμίως κατά 38% μεταξύ 2000 και 2017, με τη μεγαλύτερη μείωση να επιτυγχάνεται στη Νότια Ασία (μείωση 59%)», σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. Ενώ έως τώρα υπάρχουν 20 χώρες με γυναίκα αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης.
  • Το πρώτο τρισδιάστατο μάτι στον κόσμο δημιουργήθηκε από μία ομάδα επιστημόνων και τοποθετήθηκε σε ανθρωποειδή ρομπότ, δίνοντας μία νέα ελπίδα σε ασθενείς με προβλήματα όρασης.
  • Ανακαλύφθηκε νερό στη Σελήνη. Η ΝASA μετά από αυτή την ανακάλυψη, δήλωσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση μελλοντικών αποστολών ως πόσιμο νερό ή καύσιμο.

Δες κι αυτά