10 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα που σύντομα θα αξίζουν πολλά. Πάρα πολλά!

Αν έχεις οποιοδήποτε από αυτά τα μοντέλα, κράτησέ το στο γκαράζ σου και δε θα το μετανιώσεις!

10 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα που σύντομα θα αξίζουν πολλά. Πάρα πολλά!

Τα έχουμε ξαναπεί. Η φάση «καραντίνα» μας έχει φέρει λίγο τα πάνω κάτω. Το τελευταίο διάστημα, ο ελεύθερός σου χρόνος κάπως αυξήθηκε και το έριξες στις ταινίες. Σε πολλές ταινίες. Και επειδή έχεις μια λατρεία στα αμάξια, είπες να κάνεις μια μίνι διατριβή. Ξεκίνησες με παλιές, για να καταλήξεις στις πιο σύγχρονες και σε ντοκιμαντέρ (που σε ταξιδεύουν στην εποχή των 80s/ 90s) ώστε τελικά να αναρωτηθείς, ποια αυτοκίνητα θα κοστίζουν περιουσίες στο μέλλον;

Είσαι και εσύ από τους τύπους που χαζεύουν στο διαδίκτυο ψάχνοντας να βρουν αυτοκίνητα διαμάντια. Γιατί κακά τα ψέματα, εμπιστεύεσαι το μεταχειρισμένο και vintage. Τελικά χάνεσαι και δυσκολεύεσαι να καταλήξεις σε κάτι που απαντάει στο ερώτημά σου. Έτσι η Αμερικάνικη ασφαλιστική Hagerty, που ασφαλίζει κλασικά οχήματα -και είναι ο απόλυτος ειδικός σε αυτά τα θέματα- έρχεται να μας ανοίξει τα μάτια, με τη φετινή λίστα της.

Jaguar XK 120 (1948–1954)

Σίγουρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Η Jaguar XK 120, ήταν βασική επιλογή για όσους ήθελαν να οδηγούν με στυλ. Ξεκίνησε σαν διθέσιο με πολύ sport χαρακτήρα και μηχανικά ήταν ένα από τα καλύτερα της εποχής του. Ακόμη και σήμερα αν το αντικρύσει κανείς, μαγεύεται καθώς το design του είναι τόσο προσεγμένο που δεν περνάει καθόλου απαρατήρητο.

jaguar XK 120

Για να αποκτήσει κάποιος αυτό το διαμάντι σήμερα, υπολογίζεται ότι χρειάζεται από €100.100 έως €118.637.

Honda S600/S800 (1964- 1970)

Μπορεί να είναι ειδικός στις μηχανές, αλλά σίγουρα η Honda είναι το ίδιο εξαιρετική και στην παραγωγή αυτοκινήτων. Ήταν το 1962 στο Τόκιο, όπου η Honda λανσάροντας ένα μικρό σπορτίσιο αυτοκινητάκι, που για τα δεδομένα της εποχής του ήταν πολύ μπροστά, έκλεψε την παράσταση! Αυτός είναι και ο πατέρας του S600, για το οποίο η Honda θα έπρεπε να είναι πολύ περήφανη.

κόκκινη Honda S600/S800

Καλόγουστος σχεδιασμός μέσα/ έξω, γεγονός που είναι αναμενόμενο όταν μιλάμε για ιαπωνικές εταιρείες. Μπορείς να το βρεις σήμερα -ανάλογα με την κατάστασή του- μεταξύ €24.300 και €31.700.

Volkswagen Vanagon Westfalia (1980- 1991)

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι το αμάξι του Scooby Doo και της παρέας του! Το απόλυτο μποέμ αμάξι, το οποίο μέχρι και σήμερα είναι στις καρδιές όλων μας. Είναι μια διασταύρωση τροχόσπιτου με βανάκι, που μπορεί να σε συνοδεύει σε εκδρομές και περιπέτειες και σίγουρα σύμβολο της bohemian φιλοσοφίας. Μας ταξιδεύει σε παλιές εποχές.

Volkswagen Vanagon Westfalia

Η αξία ενός καλοσυντηρημμένου αυτοκινήτου σήμερα, υπολογίζεται από €22.200 έως €29.600, ενώ σε μερικά χρόνια θα χρειάζεσαι περιουσίες για να το αποκτήσεις.

Ferrari Testarossa (1984- 1991)

Κόκκινο σαν τη φωτιά, με εξαιρετικά όμορφο σχεδιασμό, πολύ γρήγορο. Αυτοκίνητο για το οποίο οι σταρ του Hollywood έκαναν ουρά για να αποκτήσουν. Όπως σε όλα τα μοντέλα, έτσι και σε αυτό, δεν θα μπορούσε να λείπει το αγωνιστικό design και το εξαιρετικά καλόγουστο εσωτερικό.

κόκκινη Ferrari Testarossa

Τόσο οι πρώιμες εκδόσεις της όσο και οι επόμενες, είναι ένα άπιαστο όνειρο. Όνειρο που υπολογίζεται ότι κοστίζει από €79.000 έως €88.900 και μελλοντικά αναμένεται να φτάσει και τις €123.000. Μην ξεχνάς, μιλάμε για Ferrari!

Toyota Land Cruiser FZJ80 (1993- 1997)

Μόλις φέτος αποφασίστηκε ότι το 2021 (και μετά από μια τεράστια επιτυχία), το συγκεκριμένο όχημα θα σταματήσει να κυκλοφορεί. Μέχρι και σήμερα αποτελεί μια πολύ στιβαρή κατασκευή, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής μας εξαιρετικά ακριβή ως προς την παραγωγή της. Αυτός είναι και ο λόγος της μελλοντικής του απομάκρυνσής του από την αγορά.

Toyota Land Cruiser FZJ80 σε αγροτικό δρόμο

Αν κάνεις μια γρήγορη έρευνα θα δεις ότι η αξία του μπορεί να ξεκινάει από τις €19.357 και να αγγίζει μέχρι και τις €30.478.

Audi TT Quattro (2000- 2006)

Μας αρέσουν οι καμπύλες και αυτό είναι που μας κάνει να λατρεύουμε αυτό το αυτοκίνητο. Καμπυλωτή εμφάνιση, δερμάτινο εσωτερικό και πολυτέλεια. Το Audi TT Quattro μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο εξωτερικά, αλλά αυτό είναι που το κάνει να μένει πάντα διαχρονικό.

κίτρινο Audi TT Quattro

Σήμερα, μπορεί να το βρει κανείς από €8.600, ενώ αν μιλάμε για λίγα χιλιόμετρα και εξαιρετική κατάσταση, μπορεί να φτάσουμε μέχρι €13.100. Λογικές τιμές, αλλά όχι για πολύ ακόμα!

Ford GT (2005- 2006)

Διθέσιο/ sport design που θυμίζει λίγο διαστημόπλοιο. Το GT μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το αυθεντικό GT40 το οποίο είναι ο πρόγονός του. Η διαφορά τους είναι ότι το GT είναι μεγαλύτερο, τόσο ως προς το φάρδος όσο και ως προς το ύψος.

μπλε Ford GT παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου

Όταν ξεκίνησε η κυκλοφορία του, κόστιζε €123.599 ενώ σήμερα κοστολογείται από €277.684 έως €325.475!

Aston Martin V8 Vantage (2005- 2017)

Ε, ναι! Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το συγκεκριμένο. Έχει χαρακτηριστεί μακράν το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει βγει ποτέ, από την Aston Martin. Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά, το μοντέλο αυτό ήρθε να ανταμείψει τον κόπο όλων αυτών που ασχολήθηκαν με τη δημιουργία του, καθώς με απόλυτη σιγουριά σε μερικά χρόνια θα είναι σίγουρα συλλεκτικό.

μπλε Aston Martin V8 Vantage σε έκθεση

Αν θα ήθελε κανείς να το αποκτήσει σήμερα, θα έπρεπε να πληρώσει από €37.000 έως €42.800, τιμή ευκαιρίας, μιας και σε μερικά χρόνια υπολογίζεται η αξία του να είναι πολύ παραπάνω από αυτό.

Jeep Grand Cherokee SRT8 (2006- 2010)

Το κλασικό Jeep Cherokee φτιαχνόταν από το 1984 μέχρι και το 2001 και είναι το πιο διάσημο τζιπ που υπάρχει στον μαγικό κόσμο των αυτοκινήτων. Μας σύστησε σε μια νέα εποχή, όπου ο σκελετός θα ήταν πλέον πολύ πιο ελαφρύς και ο σχεδιασμός πολύ προσεγμένος. Το επόμενο αυτοκίνητο, το -4ης γενιάς- Jeep Grand Cherokee SRT8 έχει κάτι τόσο από πίστα, όσο και από γειτονιά, καθώς οι σχεδιαστές έχουν κατορθώσει να εφαρμόσουν την τεχνολογία Street and Racing, από όπου παίρνει και μέρος του ονόματός του.

κόκκινο Jeep Grand Cherokee SRT8

Η αξία του αυτοκινήτου σήμερα, υπολογίζεται γύρω στις €23.800 με €30.400, πράγμα που εκτιμάται ότι θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Lexus LFA (2011-2012)

Μπορεί κανείς να πει ότι είναι ένα αυτοκίνητο διαμάντι. Τι να πρωτοκοιτάξει κανείς; Τον σχεδιασμό του; Την ταχύτητά του; Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί όραμα της Toyota και πιο συγκεκριμένα του Akio Toyoda. Μετά από αμέτρητα σχέδια, το όνειρο έγινε πραγματικότητα και το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε στην αγορά, όντας έτσι ακριβώς όπως το είχε στο μυαλό του ο δημιουργός του. Με τεχνικά χαρακτηριστικά που το απογειώνουν, το Lexus LFA αποτελεί το super σπορτίσιο αυτοκίνητο, προσεγμένο τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του.

κίτρινη Lexus LFA σε έκθεση

Σήμερα, κοστολογείται περίπου στις €450.000 με €490.000, ποσό που σύντομα θα αλλάξει καθώς χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται αρκετά.

Bonus time!

Είδαμε ότι υπάρχει και μια μηχανή στη λίστα της Hagerty. Και εννοείται ότι δεν θα την αφήσουμε στην απ' έξω!

Honda CB750 (1964)

Όλοι μας συμφωνούμε ότι η μηχανή αυτή είναι ένα κόσμημα, που κατάφερε να ξεχωρίσει στην εποχή της και να μείνει αξέχαστη στους λάτρεις της μοτοσυκλέτας. Και αυτό γιατί ο πρωτοποριακός της σχεδιασμός, την κάνει να μην έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα ακόμη και από τις μηχανές του σήμερα.

Μια Honda CB750 του 1964

Σήμερα κοστολογείται περίπου στις €26.300 με €30.900, ενώ το απίστευτο είναι ότι όταν πρωτοκυκλοφόρησε, κόστιζε μόλις €1.230! Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για την μελλοντική της αξία!

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς λατρεύουμε το κλασικό και ειδικά όταν πρόκειται για αυτοκίνητο ή μηχανή! Και επειδή ξέρουμε ότι τα παραπάνω μπορεί να σε έκαναν να νοσταλγήσεις μια σταλίτσα το παρελθόν, είναι η ιδανική στιγμή να κάνεις ένα flash back και να θυμηθείς ποιες μηχανές άφησαν εποχή και θα θέλανε να κυκλοφορούν ακόμα!

Δες κι αυτά