Εσείς έχετε φίλους που κάνουν carbeque ή είστε τίποτα φυσιολογικοί;

Αυτοσχέδιες ψησταριές κάτω από καπό και ενσωματωμένα μπάρμπεκιου σε πορτ μπαγκάζ για Τσικνοπέμπτη σε ρόδες!

Καπό αυτοκινήτου ανοιχτό, μέσα ψησταριά αντί για κινητήρας

Τσικνοπέμπτη και οι μυρωδιές απ’ τα κοψίδια έχουν αρχίσει ήδη να συνεπαίρνουν τους αισθητήρες στα ρουθούνια σου. Σκέφτεσαι να πάρεις ρεπό για να ετοιμάσεις το ψηστήρι, το στομάχι σου γουργουρίζει από νωρίς και οι γευστικοί σου κάλυκες έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται για να απολαύσουν κάθε λογής καλούδια! Και κάπου εκεί προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα γιατί χτυπάει το κινητό σου. Είναι το αφεντικό και σου λέει ότι την Τσικνοπέμπτη πρέπει να πας δουλειά γιατί παίζεται μεγάλη συμφωνία που θα απογειώσει την καριέρα σου. Και εννοείται ότι δεν λέμε όχι σε αυτά!

Το ξέρουμε ότι στεναχωρήθηκες για αυτό σου έχουμε και εμείς κάτι που ελπίζουμε να σου φτιάξει λίγο το κέφι. Το ήξερες ότι κυκλοφορούν ανάμεσά μας αυτοκίνητα με build in ψησταριές στο εσωτερικό τους; Ότι υπάρχουν ειδικά συνεργεία που αναλαμβάνουν αυτές τις επισκευές για επαγγελματική δουλειά; Αμέ! Γιατί ναι μεν έχουμε δουλειές με το αυτοκίνητο, αλλά να μην έχουμε μια ψησταριά πρόχειρη σε περίπτωση που χρειαστεί; Πάμε να δούμε περισσότερα.

Εταιρία σχεδιασμού αυτοκινήτων φτιάχνει custom ψησταριές σε αυτοκίνητα

μούρη αυτοκινήτου που μετατράπηκε σε μπαρμπεκιου

Δεν σε τρολάρουμε καθόλου! Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν η MV DESIGNZ -που τώρα έχει κλείσει- ανέλαβε να υλοποιήσει το project αυτό. Η εταιρία Kogi Korean BBQ -που διαθέτει ένα στόλο από πέντε φορτηγά fusion food στο Λος Άντζελες- σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων Scion, ήθελαν να αλλάξουν τα πατροπαράδοτα φορτηγάκια/ καντίνες -που είχαν κατακλύσει τον κόσμο- με κάτι πιο πρωτότυπο. Έτσι με τη βοήθεια της MV DESIGNZ η ιδέα αυτή απέκτησε σάρκα και οστά, έγινε σπορτίσια και πορτοκαλί και είναι μια απόλυτα λειτουργική μίνι «καντίνα» που δίνει... άλλο αέρα στο φαγητό.

Ο πορτοκαλί κεραυνός

Εξοπλισμένο με δύο οθόνες LCD 10 ιντσών, ηχοσύστημα, νεροχύτη με αποχέτευση, ψυγείο, επιφάνεια κοπής και τον χώρο του μπάρμπεκιου -που βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ- το Kogi Mobile Kitchen όπως ονομάστηκε, αποτελεί μια σχεδιαστική καινοτομία, αφού όλος ο εξοπλισμός είναι κρυμμένος και τοποθετημένος έτσι, που ξεγελιέσαι και νομίζεις ότι βλέπεις ένα απλό, μικρό και ολίγον καγκούρικο αυτοκίνητο. Αμ δε, που να’ ξερες!

Το batmobile του carbeque

φωτογραφία από το καινοτόμο όχημα

Το 2013, η ίδια εταιρία, έχοντας πια την εμπειρία, αναλαμβάνει να κατασκευάσει σε συνεργασία πάλι με την Scion και την Seoul Sausage (Αλυσίδα Κορεάτικου φαγητού στην Αμερική) “το απόλυτο grilling machine”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Premium ηχοσύστημα, οθόνες LCD 20 ιντσών, ψυγείο, απόλυτα λειτουργικές φριτέζες, μπάρμπεκιου και γενικά next level σχεδιασμός κάνουν το νέο αυτό μοντέλο ακόμη πιο μοναδικό αφού ο στόχος είναι, εκτός από εκθεσιακούς σκοπούς και οφθαλμόλουτρο, τα οχήματα αυτά να χρησιμοποιούνται και στην πραγματικότητα!

Κάν' το μόνος σου: ψησταριά στο αυτοκίνητό σου

Και από την επαγγελματική δουλειά, περνάμε στους ερασιτέχνες, που το μεράκι αλλά και η γνώσεις τους τους επέτρεψαν να φτιάξουν τις δικές τους κινητές ψησταριές με μερικά εύκολα προσβάσιμα υλικά και αρκετό χρόνο. Προσοχή! Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Η Porsche που έγινε ψησταριά

Στη Ρωσία, μία Porsche εκτελεί χρέη ψησταριάς, ψήνοντας λαχταριστά κοψιδάκια στην άκρη του δρόμου. Όλο αυτό βέβαια γίνεται σαν κοινωνικό πείραμα, με στόχο να διαπιστωθεί πόσοι οδηγοί θα σταματούσαν να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης. Βέβαια εδώ, όσοι βοηθήσουν τον συνάνθρωπο κερδίζουν και την λιχουδιά τους!

Λίγο κάρβουνο, πανσετούλες και αυθεντική βότκα -για σένα που οδηγείς νεράκι δροσερό- και είμαστε μπόμπα! Μάλιστα, το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο όχημα, αφού ανησύχησαν από τους καπνούς, και έφυγαν γελώντας -και σίγουρα σκεπτόμενοι τι ωραία που θα ήταν να είχαν ένα μεζεδάκι. Κρίμα που δεν ήταν έτοιμα!

Το ξέρουμε ότι ξενέρωσες που δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα ήθελες. Σαν γνήσιοι κοιλιόδουλοι -και λάτρεις του καλού φαγητού- δεν σου κρύβουμε ότι και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία ετούτη την μέρα, οπότε συμπάσχουμε. 💙

Λίγο οι καρναβαλίστικες τρέλες και τα πικάντικα αστεία, λίγο οι μπριζολίτσες και τα κοψιδάκια στην ψησταριά έ, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος -αν είσαι χορτοφάγος σόρρυ, όπου κοψίδια, ζουμερά μπιφτέκια λαχανικών και όπου μπριζολίτσες, πεντανόστιμες σαλάτες- καταλαβαίνεις! Κάνε εικόνα να είχες και ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ε ρε τσιμπούσι που θα έκανες αν τελικά κλείσει η συμφωνία -και θα εντυπωσίαζες κιόλας! Τσουπ. Σου βάλαμε ιδέα. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις. Έφυγες!

Δες κι αυτά