Αυτή είναι η πιο ακριβή θέση παρκινγκ στον κόσμο

Σε κούρασε το ψάξιμο; Κάποιος πλήρωσε μια περιουσία για να ξεγνοιάσει για τον υπόλοιπο χρόνο.

Αυτή είναι η πιο ακριβή θέση παρκινγκ στον κόσμο

Εμείς τα έχουμε πει. Δεν υπάρχει πιο βαρετή και εκνευριστική στιγμή μέσα στη μέρα, από εκείνη που ψάχνεις να βρεις για ένα parking σε κάποιο στενό, κάνοντας ατέρμονους κύκλους από γειτονιά σε γειτονιά. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί ξέρουμε τι είναι να έχεις ξυπνήσει από νωρίς, να έχεις ετοιμαστεί και φύγει στην ώρα σου από το σπίτι και τελικά να αργείς στη δουλειά σου, επειδή το σύμπαν δεν σε βοήθησε να βρεις -στο σωστό timing- θέση για να παρκάρεις. Είπαμε, είναι ωραία να βλέπεις και να μαθαίνεις καινούργιες περιοχές, αλλά όχι να φτάνεις στο σημείο να ξέρεις σε ποιες οδούς έχει κάδους, σε ποιες λακκούβες και που είναι οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης στην περιοχή.

Και βέβαια εδώ θα αναρωτιούνται μερικοί, μα γιατί δεν παρκάρεις σε ένα ιδιωτικό parking για να ξεμπερδεύεις; Και εμείς σου λέμε για το χρήμα φίλε μου, γιατί πες μου ποιος ο λόγος να παρκάρουμε σε ιδιωτικό αν υπάρχει έστω και 0,1% περίπτωση να βρούμε σπαρταριστή θεσούλα στο σημείο που μας ενδιαφέρει, ε; Πες μας. Και εννοείται ότι αυτό το σημείο πρέπει να είναι πολύ -έως πάρα πολύ- κοντά στο μέρος που μας ενδιαφέρει να καταλήξουμε. Αργήσαμε που αργήσαμε, μην φτάσουμε και είμαστε μούσκεμα από ιδρώτα/ βροχή ή οτιδήποτε μπορεί να συναντήσουμε σε αυτό το μακρινό ταξίδι, γιατί ώς γνωστόν η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Από την άλλη, αν εσύ είσαι από εκείνους και μπορείς να παρκάρεις σε ζώνες δωρεάν στάθμευσης, είσαι από τους πολύ τυχερούς οδηγούς. Εύγε!

Παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε στεγασμένο πάρκινγκ

Κακά τα ψέματα, όλοι έχουμε βρεθεί στην παραπάνω δυσάρεστη θέση -τουλάχιστον- μια φορά στη ζωή μας. Κάπως έτσι, στο μαγικό Χονγκ Κόνγκ -που είναι φουλ πυκνοκατοικημένο- κάποιος αποείδε από την κατάσταση αυτή και θέλησε να αλλάξει την καθημερινότητά του κάνοντας μια αλλαγή. Βέβαια, αυτή η απόφαση δεν ήταν τζάμπα, μιας και του κόστισε… μια περιουσία! Για την ακρίβεια, το ποσό που πλήρωσε ο παραπάνω κύριος ανέρχεται σε σχεδόν στο €1.100.000!

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στον λόφο «The Peak», που ως γνωστόν αποτελείται από την αφρόκρεμα των οχημάτων και των κατοικιών σε ολόκληρη την ήπειρο. Βέβαια, καταλαβαίνεις ότι για να ζει κανείς σε μια τέτοια περιοχή -που τα ενοίκια για ένα σπίτι μπορούν να ξεπεράσουν τις €100.000-  το €1.100.000 το λες και λογικό ποσό για να εξασφαλίσει κανείς μια στάνταρ θέση παρκαρίσματος για όλο τον χρόνο. Μην ξεχνάς ότι το ημερήσιο ποσό μπορεί να φτάσει τις €7.500! Μάλιστα, το ποσό αυτό αποτελεί το νέο ρεκόρ μιας και η προηγούμενη θέση που το κατέκτησε το 2019, κόστισε €830.000.

Και επειδή ξέρουμε ότι μπορεί να σε τρώει η περιέργεια, τι σου έχουμε τι σου έχουμε! Σου συγκεντρώσαμε αναλυτικά μερικές περιοχές του κόσμου, που προκειμένου να παρκάρεις σίγουρα για όλο τον χρόνο και το σπίτι σου αν πουλήσεις, δεν βγαίνει!

Σχεδιάγραμμα του παγκόσμιου χάρτη με τις πιο ακριβές θέσεις παρκαρίσματος στον κόσμο

Εμείς καταλαβαίνουμε απόλυτα την καθημερινή σου ταλαιπωρία και αναρωτιόμαστε το εξής: πόσο μακριά θα έφτανες, αν έπρεπε να αγοράσεις μια θέση για να παρκάρεις το αμάξι σου, γλιτώνοντας τους κύκλους;

Δες κι αυτά