760.000 λόγοι να βάλεις Θραύση Κρυστάλλων στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

Τόσα εξοικονομήσαμε στους ασφαλισμένους μας μέσω της κάλυψης αυτής το 2022. Τέλειο;

Σπασμένο τζάμι


Εσύ κάνεις ό,τι μπορείς. Φροντίζεις το αυτοκίνητό σου. Προσέχεις πού παρκάρεις, προσέχεις πώς οδηγείς. Το συντηρείς σωστά. Και πολύ καλά κάνεις.

Αλλά μια μέρα, τσουπ, να ένα σημαδάκι στο παρμπρίζ, πιθανότατα από πετραδάκι που εκτοξεύτηκε στο αυτοκίνητό σου εν κινήσει. Τόσο δα, ίσα που το είδες. Αν σου έχει ήδη συμβεί, ξέρεις τη συνέχεια: το σημαδάκι δεν μένει ποτέ μικρό. Είναι θέμα χρόνου να μεγαλώσει και να δηλώσει το «παρών» στο τζάμι σου.

Ή, σηκώνεσαι ένα πρωί και βρίσκεις το αυτοκίνητό σου ευάερο: το παράθυρο του συνοδηγού έχει γίνει θρύψαλα από κάποιον που πέρασε από εκεί το χέρι του, άνοιξε το ντουλαπάκι κι έψαξε για τυχόν πολύτιμα αντικείμενα ή λεφτά. Σου θυμίζει κάτι;

σπασμένο παρμπρίζ αυτοκινήτου θρύψαλλα

Θραύση κρυστάλλων, η από μηχανής θεά

Καλά, όχι και τόσο από μηχανής. Εσύ επιλέγεις αυτή την κάλυψη όταν κάνεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Και είναι μια πολύ σωστή επιλογή, γιατί η κίνηση αυτή μπορεί να σε σώσει από ένα σημαντικό έξοδο σε μια πραγματικά άτυχη στιγμή.

Όπως έσωσε και πολλούς ασφαλισμένους στην Hellas Direct, οι οποίοι τη χρειάστηκαν και την ενεργοποίησαν το 2022. Και τους γλίτωσε συνολικά τουλάχιστον 758.880 ευρώ, ποσό που πληρώσαμε εμείς καλύπτοντας ζημιές οδηγών που είχαν τη συγκεκριμένη κάλυψη. Φοβερό;

Όταν, δηλαδή, προέκυψε μια ζημιά στα τζάμια του αυτοκινήτου, εμείς την καλύψαμε πληρώνοντας κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από 270 ευρώ. Ενώ οι ασφαλισμένοι που τη χρειάστηκαν πλήρωσαν μέση τιμή κάτι λιγότερο από 20 ευρώ για να τη συμπεριλάβουν σε ετήσιο συμβόλαιο. Κι αν επέλεξαν και προτεινόμενο συνεργάτη για να φτιάξουν τη ζημιά, δεν πλήρωσαν απολύτως τίποτα.

γυναικείο χέρι ακουμπά γυάλινη ηλιοροφή αυτοκινήτου

Όταν κάτι πάει στραβά, μπορεί να πάει ακόμα πιο στραβά

Φυσικά το ποσό των 270 ευρώ είναι μέσος όρος, όχι ακριβές ποσό. Διότι υπάρχουν τζάμια με νέες τεχνολογίες - πχ θερμαινόμενα ή με αισθητήρες- η επισκευή/αντικατάσταση των οποίων κοστίζει πολλές εκατοντάδες ευρώ. Δηλαδή, ούτε καν κοντά στον μέσο όρο. Αντίθετα, πολύ μακριά!

Υπάρχει επίσης ένα άλλο κακό σενάριο: το αυτοκίνητό σου να γίνει στόχος και να μετράς απώλειες άνω του ενός τζαμιού. Υπολόγισε τότε τι θα σου κόστιζε η αντικατάσταση πχ παρμπρίζ και ενός παραθύρου. Άσε καλύτερα.

Η Θραύση Κρυστάλλων καλύπτει και την εργοστασιακή γυάλινη ηλιοροφή. Αν έχει χρειαστεί να πληρώσεις από την τσέπη σου την επισκευή της, λογικά ακόμα το θυμάσαι.

Οπότε, αν σου κάτσει κάποια ζημιά όπως οι παραπάνω, και δεν έχεις Θραύση Κρυστάλλων, σίγουρα θα ευχηθείς να είχες.

Προσωπικά είμαι στην Hellas Direct σχεδόν από όταν άνοιξε σαν εταιρεία στην Ελλάδα, εχω ασφαλίσει 3 αυτοκίνητα που προηγούμενα και το 4το που έχω τώρα και 2 της συζυγου, πάντα άψογοι στην συνεργασία μας δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε εγώ ούτε η σύζυγος για αυτό το τωρινό όχημα έχω κάνει μικτή. Πέρσι 2 φορές μου έσπασαν τα τζάμια για να μου το κλέψουν μου αντικατασταθηκαν με μια μικρή επιβάρυνση από μέρους μου λόγω του ότι ήθελα τα αυθεντικα. Η εξυπηρέτηση ήταν άμεση. Στα 40 χρόνια που τυγχάνει να έχω αυτοκίνητα έχω γνωρίσει αρκετές ασφαλιστικές και μπορώ να πω οτι από την Hellas Direct εχω την καλύτερη εξυπηρέτηση.
P. K στο Facebook

«Πρωταθλητής» το παρμπρίζ

Το πιο κρίσιμο τζάμι του αυτοκινήτου είναι αυτό που είχε την πρωτιά σε ζημιές το 2022. Και δεν ήταν μία και δύο φορές: ήταν πάνω από 2.100! Θες από τρακάρισμα, κατά το οποίο έσπασε το παρμπρίζ; Θες από απόπειρα κλοπής; Θες από το διαβόητο πετραδάκι; Θες από κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, αυτό ήταν μακράν το τζάμι του αυτοκινήτου με τις περισσότερες ζημιές τη χρονιά που πέρασε.

Να γιατί χρειάζεσαι τη Θραύση Κρυστάλλων

Αυτό είναι το θέμα με το σπασμένο τζάμι, πως μπορεί εσύ να κάνεις τα πάντα και να προσέχεις το αυτοκίνητό σου σαν τα μάτια σου, αλλά την άτυχη στιγμή πώς να την προβλέψεις; Δεν υπάρχει τρόπος.

Δεν υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις πως δεν θα σπάσει ποτέ κανένα τζάμι του αυτοκινήτου σου, ό,τι κι αν κάνεις (το 2021 «πρωταθλητές» ήταν οι οδηγοί ηλικίας 20-30 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία μας). Αλλά υπάρχει τρόπος να εξασφαλίσεις πως, αν συμβεί, θα ξεμπερδέψεις εύκολα και γρήγορα και θα έχεις το αυτοκίνητό σου ξανά ακέραιο χωρίς να πληρώσεις πολλά ή και χωρίς να πληρώσεις τίποτα απολύτως😉.

Δες κι αυτά