wallet+ now, pay later: Έτσι θα πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας 2023 σε δόσεις χωρίς πιστωτική

Ήρθε το wallet+ για να σου λύσει τα χέρια. Και με επιτόκιο ακόμα και 0%!

Ασπρόμαυρη εικόνα, ανισόπεδος κόμβος με πολλούς δρόμους και μερικά αυτοκίνητα

Ναι, σε έναν ιδανικό κόσμο θα προτιμούσες να μην πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας καθόλου. Το όχημά σου να κυκλοφορεί έτσι απλά, επειδή ομορφαίνει τον κόσμο, βρε αδερφέ. Επίσης σε έναν ιδανικό κόσμο τα ντολμαδάκια θα μαγειρεύονταν μόνο με ρύζι. Ο Τζον Κίτινγκ δεν θα είχε απολυθεί από την Ακαδημία Γουέλτον, ο Νιλ και η Ελίζα δεν θα έκαναν κόλαση τη ζωή της Κάντι Κάντι, η Ίλζα δεν θα έμπαινε, από όλα τα μπαρ του κόσμου, σε αυτό του Ρικ στην Καζαμπλάνκα. Δεν θα είχε σκοτωθεί έτσι άδικα ο Γκους. Και ΦΥΣΙΚΑ θα είχες προνοήσει να κάνεις backup την πτυχιακή σου/μια σημαντική παρουσίασή σου στη δουλειά λίγο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια το λάπτοπ σου (όχι εγώ, ένας φίλος).

Fast forward στο εδώ και στο σήμερα, δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά αυτός είναι και σε αυτόν πορευόμαστε. Οπότε, ναι, πρέπει να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας.

Wallet+: Τέλη now, pay later

Τα καλά νέα, τώρα: Φέτος μπορείς να πληρώσεις τα τέλη σου με το wallet+ της Hellas Direct, την πρώτη πλατφόρμα για την κάλυψη όλων των αναγκών του οχήματός σου, σε δόσεις, χωρίς πιστωτική, και με επιτόκιο ακόμα και 0%. Πώς θα γίνει αυτό; Διάβασε παρακάτω!

Αυτοκίνητα στον δρόμο, εικόνα μέσα από καθρέφτη συνοδηγού

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν και σε περιμένουν

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023 αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και μπορείς εύκολα να μπεις στην εφαρμογή myCar με τα στοιχεία που μπαίνεις στο taxisnet και να κατεβάσεις- και να πληρώσεις, ε- τα τέλη για το δικό σου όχημα.

Η προθεσμία λήγει, ως γνωστόν, στις 31 Δεκεμβρίου. Εξίσου γνωστό είναι πως θα δοθεί στο παρά πέντε κάποια παράταση. Φέτος, με το wallet+, έχεις έναν λόγο λιγότερο να ανησυχείς μην ξεχαστείς- λέμε τώρα- και αναγκαστείς να πληρώσεις εκπρόθεσμα τα τέλη σου το ποσό επί 2, μαζί με το πρόστιμο. Κρίμα δεν είναι;

Εικόνα από δρόμο με οχήματα σε κίνηση, κοντινό σε μηχανάκι, στις γύρω λωρίδες αυτοκίνητα

Πώς θα πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας 2023

Δεν τα είπαμε; Με το wallet+, σε δόσεις, χωρίς πιστωτική, και με επιτόκιο από 0%. Αν το ποσό των τελών για το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σου είναι από 20 έως 300 ευρώ (update: Από 19/1 το όριο είναι στα 350 ευρώ), μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία BNPL (Buy Now Pay Later) με εξόφληση σε 4 δόσεις και επιτόκιο 0%. Για ποσά από 301 (update: Από 19/1 το όριο είναι στα 351 ευρώ) έως 2.000 ευρώ η εξόφληση της χρηματοδότησης γίνεται σε 6 ή 12 δόσεις με επιτόκιο που ξεκινά από το 12,6%.

Τι χρειάζεται να κάνεις; Απλώς μπαίνεις στην ιστοσελίδα του wallet+, επιλέγεις «Τέλη κυκλοφορίας 2023» και δίνεις λίγα στοιχεία για εσένα και το όχημά σου – πινακίδα και ΑΦΜ. Στη συνέχεια επιλέγεις τράπεζα και η αίτησή σου ολοκληρώνεται στο online περιβάλλον της. Σε λίγα λεπτά ξέρεις αν το αίτημά σου έχει εγκριθεί. Στη συνέχεια εμείς πληρώνουμε τα τέλη σου, εσύ παραλαμβάνεις το αποδεικτικό πληρωμής. Τόσο απλά.

Φυσικά, με τον QR κωδικό και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής μπορείς να πληρώσεις τα τέλη ηλεκτρονικά ή και σε φυσικά καταστήματα, σε ΕΛΤΑ ή τράπεζα. Αλλά αν δεν θέλεις να χρεώσεις την πιστωτική σου ή να πληρώσεις το ποσό εφάπαξ, η λύση είναι μία: wallet+.

εικαστικό με τη λέξη wallet+ με γαλάζια γράμματα, αριστερά ένα αυτοκινητάκι

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Τα ποσά

Εδώ δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αντίθετα με άλλους λογαριασμούς, που τους ανοίγεις και χρειάζεσαι αμέσως υπογλώσσιο, εδώ θα δεις ό,τι περίμενες ή ό,τι πλήρωσες και πέρσι.

Ανάλογα με το πότε ταξινομήθηκε ένα όχημα και τα κυβικά του κινητήρα ή το πόσους ρύπους εκπέμπει, τα ποσά για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας είναι τα εξής, ξεκινώντας από τις τελευταίες ταξινομήσεις:

Ταξινόμηση 1.1.2021 έως σήμερα

  • 0-122 κυβικά: 0
  • 123-139 εκπομπές C02: 0,64 ευρώ / γραμ.
  • 140-166 εκπομπές C02: 0,70 ευρώ / γραμ.
  • 167- 208 εκπομπές C02: 0,85 ευρώ / γραμ.
  • 209-224 εκπομπές C02: 1,87 ευρώ / γραμ.
  • 225-240 εκπομπές C02: 2,20 ευρώ / γραμ.
  • 241-260 εκπομπές C02: 2,50 ευρώ / γραμ.
  • 261-280 εκπομπές C02: 2,70 ευρώ / γραμ.
  • 281 εκπομπές C02 και άνω: 2,85 ευρώ / γραμ.

Παρακάτω τα ποσά από 1/11/2010:

πίνακας με τέλη κυκλοφορίας, στήλες με αριθμούς

Και εδώ τα τέλη για ταξινομήσεις έως 31/10/2010:

πίνακας με τέλη κυκλοφορίας, στήλες με αριθμούς

Αν η πρώτη ταξινόμηση ήταν από το 2001 έως το 2005:

πίνακας με τέλη κυκλοφορίας, στήλες με αριθμούς

Και για τους πιο παλιούς, με οχήματα ταξινομημένα έως και το 2000:

πίνακας με τέλη κυκλοφορίας, στήλες με αριθμούς

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Κι αν θέλω ψηφιακή ακινησία;

Αυτή είναι η δεύτερη επιλογή που έχεις μπαίνοντας στην εφαρμογή myCar. Αν δεν έχεις σκοπό να κυκλοφορήσεις το αυτοκίνητό σου, μπορείς να καταθέσεις- ψηφιακά- τις πινακίδες του και να μην πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας. Αλλά να ξέρεις πως αν βρεθείς με πινακίδες να έχουν κατατεθεί – ψηφιακά- αλλά το όχημα να κυκλοφορεί κανονικά, υπάρχει πρόστιμο 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 30.000 ευρώ.

Εικόνα από τοίχο συνεργείου, κρεμασμένα όλα τα μεγέθη γαλλικά κλειδιά

wallet+: Τι άλλο μπορεί να κάνει για σένα

Τώρα η πληρωμή που εκκρεμεί είναι αυτή των τελών κυκλοφορίας, οπότε επικεντρωνόμαστε σε αυτή. Το wallet+ όμως είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια σε ό,τι κι αν χρειάζεται το αυτοκίνητό σου: σέρβις, επισκευή εξωτερικής ζημιάς, επισκευή βλάβης, σύντομα και αλλαγή ελαστικών.

Δεν είσαι ασφαλισμένος/η στην Hellas Direct; Κρίμα, αλλά δεν είναι της ώρας. Το wallet+ είναι εδώ για σένα όπου κι αν έχεις ασφαλίσει το όχημά σου.

Άκου το αυτοκίνητο και τη μηχανή σου! Αν μιλούσαν, θα ζητούσαν wallet+ 💙

Δες κι αυτά