Τα επτά πιο απίθανα ρεκόρ ταχύτητας - και ένα στους ελληνικούς δρόμους

Κάναμε κι εμείς το κομματάκι μας με το Fast Track και το πιο γρήγορο κλείσιμο ζημιάς ever!

Σχέδιο με τον πλανήτη Κρόνο και τον δακτύλιό του σε ασπρόμαυρο


Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό, το έχει πει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν βεβαίως βεβαίως, αλλά το επιβεβαιώνει και ο καθένας από μας στην καθημερινότητά του. Το ίδιο διάστημα, σε διαφορετικές συνθήκες, μπορεί να μοιάζει από στιγμή έως αιώνας. Τα τελευταία λεπτά σε παράδοση μαθήματος, για παράδειγμα, είναι ατελείωτα και κάνουν αυτόματο refill στο ρολόι, όλοι το ξέρουν αυτό. Αντίθετα ο χρόνος που σου μένει μέχρι να τελειώσει ένα διάλειμμα είναι πάντα λίγος και περνάει νεράκι.

Σχετικότητα ή όχι, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι όσο να πεις εντυπωσιακά. Ρεκόρ που ξεχωρίζουν είτε για τη διαστημική ταχύτητά τους είτε για την πρωτοτυπία τους: Πράγματα που αναρωτιέσαι ποιος σκέφτηκε να κάνει και να χρονομετρήσει- και κυρίως γιατί!

Το δικό μας ρεκόρ: Κλείσιμο ζημιάς σε 9 λεπτά

Κι εδώ θα έρθουμε να πούμε πως βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας με ένα «τρελό» δικό μας ρεκόρ. Αν έχεις έστω μία φορά τρακάρει, ξέρεις πως ακόμα και η πιο απλή και μικρή ζημιά, αυτή που κανονικά δεν έπρεπε να σε απασχολήσει καθόλου, σημαίνει δυσανάλογη ταλαιπωρία. Αναμονή στον δρόμο για τη Φροντίδα Ατυχήματος. Αναμονή για αξιολόγηση  της ζημιάς. Αναμονή για το πολυπόθητο πράσινο φως για το συνεργείο. Ε λοιπόν, εμείς τον χρόνο αυτόν τον συμπτύξαμε στα 9 λεπτά! Αυτό είναι το ρεκόρ μας στο πιο γρήγορο κλείσιμο ζημιάς, από την ώρα δηλαδή που έγινε το πρώτο τηλεφώνημα για να μας ειδοποιήσει ο/η οδηγός πως τράκαρε έως την έγκριση για συνεργείο.

Digital απεικόνιση του κρόνου με αυτοκίνητο μπροστά και το σύνθημα Φτάσαμε στον Κρόνο για τον δικό σου χρόνο

Πώς το πετύχαμε; Με το Fast Track, την υπηρεσία που εξασφαλίζει αστραπιαία αποζημίωση! Και δεν μένουμε σ’ αυτό: Εργαζόμαστε ήδη για τον επόμενο στόχο μας, να σε αποζημιώνουμε ακόμα και real time. Γίνεται; Θα γίνει!

Πάμε τώρα σε άλλα ρεκόρ. Δεν αφορούν κλείσιμο ζημιάς, δεν θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη. Αλλά ανήκουν στη χαρούμενη πλευρά της ζωής. Έχουν πλάκα, έτσι απλά!

Το γρηγορότερο κατοστάρι μετ’ εμποδίων με βατραχοπέδιλα

Ένα πελώριο γιατί αιωρείται πάνω από αυτό το ρεκόρ. Αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία τι λέμε εμείς, γιατί αυτό το κατοστάρι με εμπόδια και φορώντας βατραχοπέδιλα εξασφάλισε στον Γερμανό Christopher Irmscher ένα Ρεκόρ Γκίνες. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 2008 κατέγραψε επίδοση 14,82 δευτερόλεπτα, καθόλου άσχημα!

Άνδρας πηδάει εμπόδιο φορώντας βατραχοπέδιλα


Η ταχύτερη οδήγηση αυτοκινήτου σε δύο ρόδες

Θα μου πεις «γιατί;», θα σου πω «δεν ξέρω, φαντάζομαι για την αδρεναλίνη». Κάπως έτσι ο Κινέζος Han Yue κατέκτησε το ρεκόρ καθώς στις 3 Νοεμβρίου 2016 πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στην πίστα Nürburgring Nordschleife, 45 λεπτά και 59,11 δεύτερα, οδηγώντας ένα Mini Cooper στο πλάι, στις δύο ρόδες, δηλαδή.
Ο 46χρονος τα κατάφερε άψογα στις 73 στροφές της Nürburgring Nordschleife, που πολλές φορές έχουν αποτελέσει μεγάλη πρόκληση ακόμα και για «κανονική» οδήγηση, σε 4 ρόδες δηλαδή.

Η πιο γρήγορη τουαλέτα σε ρόδες

Δεν ξέρουμε γιατί. Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε. Αλλά εδώ οι Robert English, Thomas Ellis, Joe Summers και William Beaty έφτιαξαν την αν μη τι άλλο ιδιαίτερη HAWK (Highly Advanced Water Closet), την πιο γρήγορη τουαλέτα με κινητήρα Yamaha 250 κυβικών, παρακαλώ. Και δεν το λέμε εμείς, το λένε τα Ρεκόρ Γκίνες που τη βράβευσαν για τα 113,531 χιλιόμετρα την ώρα, που έπιασε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2018. Μάλιστα την «οδηγούσε» ο Ellis, ο οποίος στο τέλος της διαδρομής τράβηξε και το καζανάκι για να τεκμηριώσει πως η τουαλέτα ήταν πλήρως λειτουργική. Η παρέα των 18άρηδων έφτιαξε τη μηχανοκίνητη τουαλέτα στο πλαίσιο μιας εργασίας για τις εξετάσεις. Kudos για το πιγκάλ που λειτουργεί ως λεβιέ ταχυτήτων.

Το ταχύτερο καθάρισμα τζαμιού

Οκ, δεν φαίνεται να θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να καθαρίσει κάποιος ένα τζάμι, αλλά δεν μπορούμε όλοι να το κάνουμε όσο γρήγορα το έκανε ο Terry Burrows. Στις 9 Οκτωβρίου 2009 καθάρισε τρία παράθυρα 114 χ 114 εκατοστά το καθένα μέσα σε 9,14 δευτερόλεπτα! Για να το πετύχει χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι 30 εκατοστών και 9 λίτρα νερό.

Κτίριο με καθαριστές να πλέουν τα τζάμια

Το πιο γρήγορο κινούμενο κρεβάτι

Δεν μοιάζει και τόσο ενδιαφέρον από μόνο του. Το ταχύτερο κινούμενο κρεβάτι- γιατί να κινείται ένα κρεβάτι δεν ξέρουμε αλλά anyway- πιάνει ταχύτητα 135 χιλιομέτρων την ώρα παρακαλώ, και φτιάχτηκε από τη Hotels.com. Το οδήγησε ο Tom Onslow-Cole στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13 Δεκεμβρίου 2016 και κατέκτησε το ρεκόρ.
Πού φτιάχτηκε; Πάνω σε μία Ford Mustang GT. Μόλις έγινε λίγο πιο ενδιαφέρον, ε;

Η ταχύτερη εκτόξευση μαχαιριών γύρω από άνθρωπο

Ξέραμε για τον Χουντίνι, τώρα μαθαίνουμε και τον Great Throwdini (χωρίς πλάκα). Τον Dr David R. Adamovich, ο οποίος πέταξε μέσα σε ένα λεπτό 102 μαχαίρια των 14 ιντσών γύρω από την παρτενέρ του Target Girl Tina Nagy. Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 2007 στο Freeport και ο θρίαμβος- πέρα από το ρεκόρ- είναι πως η Tina έζησε να δει και την Πρωτοχρονιά του 2008.

Πιο γρήγορη μεταφορά με το στόμα τραπεζιού με βάρος

Δεν ξέρουμε πώς και γιατί βρέθηκε ο Georges Christen από το Λουξεμβούργο στο Πεκίνο. Ωστόσο το μάθαμε επειδή πέτυχε εκεί ένα απίθανο ρεκόρ: Διένυσε σε μόλις 6.57 δευτερόλεπτα 10 μέτρα κουβαλώντας με το στόμα (!) ένα τραπέζι με έξτρα βάρος- μια γυναίκα καθισμένη πάνω του. Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 18 Ιουνίου 2009.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος!

Είτε γιατί σου χαρίζει ένα ρεκόρ με διάφορους - ενίοτε παράξενους- τρόπους. Είτε γιατί σε κάνει να ξεχωρίζεις. Είτε, ακόμα καλύτερα, γιατί σου κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος, το ξέρεις, το βλέπεις καθημερινά που τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Ε, με το Fast Track ένα λιγότερο 😉

Δες κι αυτά