Σούπερ μοτοσικλέτες που περιμένουμε το 2022 | Part 2

Ε-ε-έρχονται! Είμαστε έτοιμοι πιστεύεις;

Σούπερ μοτοσικλέτες που περιμένουμε το 2022 | Part 2

Αργήσαμε; Δεν αργήσαμε! Το ξέρουμε ότι είσαι λάτρης των μοτοσικλετών και ανυπομονείς να δεις το επόμενο επεισόδιο της σειράς. Εδώ είσαι, σωστά μπήκες!

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε. Οι μοτοσικλέτες είναι τρόπος ζωής, είναι καψούρα, όπως και να το κάνουμε. Είτε θα είσαι πορωμένος και ερωτευμένος είτε θα το βλέπεις απλώς σαν ένα εργαλείο για να κάνεις τη δουλεία σου. Ένα όμως είναι σίγουρο, δεν υπάρχει μέση κατάσταση.

Πανέμορφοι σκελετοί, ιδιαίτερα εξαρτήματα και αξεσουάρ που πηγαίνουν την οδηγική εμπειρία ένα σκαλί παραπάνω, νέον και προσγειωμένα χρώματα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την καθεμιά από τις παρακάτω μοτοσικλέτες να είναι μοναδική και ξεχωριστή. Άλλωστε σου τα είχαμε αναφέρει -κατά το ήμισυ- και στο προηγούμενο μέρος. Ας μην χρονοτριβούμε όμως άλλο και πάμε απευθείας στο ψητό βλέποντας τις υπόλοιπες 5 οπτασίες!

5. Indian Super Chief

Μοτοσικλέτα Indian Super Chief

Το όνομά της εταιρίας παραπέμπει στους ιθαγενείς της Αμερικής και επιλέχθηκε για να τιμήσει τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον. Τι καλύτερο από μια φουλ έξτρα customizable μοτοσικλέτα; Σχεδιασμένη για περιπέτειες και εξοπλισμένη με αξεσουάρ τεχνολογίας η συγκεκριμένη -δεν σου κρύβουμε- μας έχει πάρει λίγο το μυαλό.

Γενικά, η συγκεκριμένη εταιρία είναι γνωστή για τα μοντέλα της. Ωστόσο, αυτά που ξεχωρίζουν το νέο Super Chief από τα στάνταρ Chief and Chief Bobber, δεν είναι πολλά -αλλά οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Οθόνη 4 ιντσών -για να μπορείς να βλέπεις χάρτες, να απαντάς κλήσεις στο κινητό σου ή να ακούς μουσική μέσω Bluetooth- , τιμόνι cruiser, cruise control, απίστευτα σταθερά ελαστικά, αναιρούμενο ανεμοθραύστη/ ζελατίνα και ενσωματωμένη θύρα USB. Καταλαβαίνεις ότι εδώ δεν μιλάμε απλώς για μια μοτοσικλέτα!

Μηχανές μπρος πίσω στον δρόμο με φόντο δέντρα και ουρανό

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις -Tour, Standard και Sport- ώστε ο ενδιαφερόμενος να διαλέγει αυτή που ταιριάζει με το lifestyle του. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα της India, εδώ συναντάμε και θέση καθίσματος για συνεπιβάτη, για να απολαμβάνεις τις βόλτες με το ταίρι ή κάποιον φίλο σου.

Το καλύτερο όμως στο αφήσαμε για το τέλος. Η νέα γενιά της Indian είναι εξοπλισμένη με κινητήρα Thunderstroke 116 με σύστημα ψυχρού αέρα και 1890 κυβικά, πράγματα που την κάνουν να είναι στις τοπ πιο γρήγορες που ανυπομονούμε γνωρίσουμε.

4. Suzuki GSX-S1000

Μηχανή Suzuki

Η συγκεκριμένη εταιρία πάντα θα φτιάξει κάτι που θα περιμένουμε πώς και πώς να το δοκιμάσουμε ή απλώς να το δούμε να περνάει από μπροστά μας. Έχει στη συλλογή της άλλωστε αρκετά αγαπημένα μοντέλα με προσεγμένα διακοσμητικά αλλά και τεχνικά χαρακτηριστικά.

Με νέους προβολείς LED για να βλέπεις την κάθε λεπτομέρεια -και να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο την οδήγησή της- τολμηρό και χωρίς πολλές καμπύλες στυλ, το νέο μοντέλο της Suzuki έρχεται για να ταράξει με τη γυμνή sport του εμφάνιση όσα ξέρεις για την ισχύ αλλά και τις δυνατότητες απόδοσης.

Το νέο GSX-S1000 παρέχει προβλέψιμη και ελεγχόμενη αντίδραση στο γκάζι -το οποίο είναι ηλεκτρικό- με άφθονη και δυνατή ισχύ για να προσφέρει στον αναβάτη του μια συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Σε αντίθεση με παλιότερες εκδόσεις, εδώ τα κυβικά είναι 999, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στους 152 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 106 Nm.

Μηχανή Suzuki με αναβάτη

Και θες να σου πούμε και το κερασάκι στην τούρτα; Διατίθεται μια ποικιλία από γνήσια αξεσουάρ Suzuki -όπως κάλυμμα ατομικού καθίσματος, γείσο κοντέρ (λειτουργεί ως σπορ οθόνη), μοχλοί συμπλέκτη και φρένων, προστατευτικά ρεζερβουάρ καυσίμου και καπακιού κινητήρα, tank bag, κ.α. – προκειμένου να αναβαθμίσεις ακόμη περισσότερο το παρουσιαστικό της και να την κάνεις ακόμη πιο μοναδική.

3. Triumph Bonneville Bobber

Μηχανή Triumph

Εταιρία με ιστορία, κολοσσός στην βιομηχανία μοτοσικλέτας. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο, έχουμε να σου πούμε, μιας και το νέο μοντέλο της έρχεται για να σε κάνει να αγαπήσεις τις Triumph μια στάλα παραπάνω. Άλλωστε και το ίδιο της το όνομα δηλώνει τον θρίαμβο.

Αυθεντική, καινοτόμα και συναρπαστική στην οδήγηση, αυτή η μοτοσικλέτα είναι 1.200 κυβικά με μέγιστη ροπή 106 Nm. και έρχεται για να κάνει τον αναβάτη της να βιώσει την απόλυτη οδηγική εμπειρία -με ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, δυνατότητες, προδιαγραφές και στυλ. Μια χαρακτηριστική ατάκα της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρίας είναι:

"Κλασικές γραμμές με όμορφα ενσωματωμένη σύγχρονη τεχνολογία και συναρπαστικά υψηλή ροπή, ο κινητήρας Bonneville Twin βρίσκεται στην καρδιά μιας από τις πιο κομψές μοτοσυκλέτες που δημιούργησε ποτέ η Triumph"

Μηχανή Triumph

Λένε ότι είναι η μοτοσικλέτα που μόλις καβαλήσεις θα αλλάξεις μια για πάντα γνώμη και θα βάλεις πολύ ψηλά τον πήχη -απόλυτα λογικό αφού η μέγιστη ιπποδύναμή της αγγίζει τα 76ps. Αν θες να ακούσεις κιόλας πώς "ακούγονται" οι αριθμοί που σου αναφέραμε, μπορείς να τσεκάρεις στην επίσημη ιστοσελίδα το ηχητικό αρχείο. Όπως και να 'χει εμείς περιμένουμε πώς και πώς να γνωρίσουμε επιτέλους αυτή την ομορφιά από κοντά!

2. Buell Hammerhead 1190

Μηχανή Buell στον δρόμο σταθμευμένη

Για όποιον δεν ξέρει, η συγκεκριμένη εταιρία ιδρύθηκε το 1983 χτίζοντας μια συναρπαστική γκάμα στο πορτφόλιό της και μια ακόμη συναρπαστικότερη φήμη. Μια λέξη μόνο θα χαρακτήριζε απόλυτα την νέα της μοτοσικλέτα: superbike. Γιατί; Γιατί αφενός είναι σχεδιασμένη για να είναι μια κυρίαρχη μηχανή δρόμου, τόσο για off road χρήση όσο και για χρήση μέσα στην πόλη και αφετέρου η μέγιστη ροπή της αγγίζει τα 138 Nm.

Εμπνευσμένη ως προς τον σχεδιασμό της από τον σφυροκέφαλο καρχαρία (εξού και το όνομά της) και με τον κινητήρα της να αποδίδει 185 άλογα, η νέα απόδοσή της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας ταιριάζει με την στιβαρή αισθητική της.

Μηχανή Buell σε σταντ

Επίσης, συγκριτικά με προηγούμενα μοντέλα θα είναι ακόμη πιο ανθεκτική εξωτερικά μιας και όλο της αμάξωμα είναι επενδυμένο με carbon. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και η βελτιωμένη της εργονομία θα παρέχει παράλληλα στον αναβάτη της όσο το δυνατόν πιο άνετη οδήγηση. Προαιρετικά αξεσουάρ αθλητικών περιηγήσεων θα είναι επίσης διαθέσιμα σύντομα, για να φτιάξεις ένα custom μοναδικό κομμάτι.

1. Honda Goldwing

Μηχανή Honda Goldwing σε λευκό φόντο

Ναι, την ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια και είναι η απόλυτη μοτοσικλέτα για να κάνει κανείς road trips. Ειδικά η συγκεκριμένη έκδοση, αφού η Honda αποφάσισε να βοηθήσει τους αναβάτες να αποκτήσουν μια ικανοποιητική εμπειρία οδήγησης κάνοντας το νέο της μοντέλο ελαφρύτερο από τα προηγούμενα.

Η νέα έκδοση της μοτοσικλέτας της, της Goldwing, διαθέτει προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης αναβάτη και λειτουργίες ψυχαγωγίας, όπως το Android Auto και το Apple CarPlay. Είναι εξοπλισμένη με 6 κύλινδρο κινητήρα ο οποίος ωστόσο διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες γενιές μιας και είναι 4 κιλά ελαφρύτερος!

Μηχανή Honda Goldwing στον δρόμο με δύο αναβάτες

Είναι ιδανική επιλογή για σένα που ταξιδεύεις οδικώς, μιας και η αξιοσημείωτη χωρητικότητα αποθήκευσης της σημαίνει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τις αποσκευές σου. Συγκεκριμένα η χωρητικότητα ανέρχεται σε 121 λίτρα και είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις τα απαραίτητα. Προσοχή όμως. Μην ξεγελαστείς και κουβαλήσεις της Παναγιάς τα μάτια. Μόνο τα απαραίτητα και έφυγες!

Δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι που φτάσαμε στο τέλος. Ναι, κρίμα που δεν είναι τριλογία αλλά να σου πούμε ένα μυστικό; Αυτά που σου αναφέρουμε παραπάνω είναι αυτά που προς το παρόν έχουν ανακοινωθεί. Σίγουρα θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα μοντέλα, με μερικά από αυτά να μας κάνουν έκπληξη μέσα στο χρόνο. Μέχρι όμως να φτάσει αυτή η υπέροχη στιγμή τι θα ’λεγες να τσεκάρεις όλες εκείνες τις μοτοσικλέτες- θρύλους που άφησαν εποχή; Και μάντεψε. Έχει δεύτερο επεισόδιο και σε αυτή τη σειρά!

Δες κι αυτά