<![CDATA[Ιστορίες για την ασφάλεια, το αυτοκίνητο και το σπίτι]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/http://www.hellasdirect.gr/blog/favicon.pngΙστορίες για την ασφάλεια, το αυτοκίνητο και το σπίτιhttps://www.hellasdirect.gr/blog/Ghost 2.4Wed, 13 Feb 2019 12:45:15 GMT60<![CDATA[Οι πελάτες μας κάλεσαν φίλους. Κέρδισαν €463.000.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/ti-kerdisan-oi-pelates-mas-tin-kaliteri-exiperitisi-kai-463-000/5c3366c5b3ba580001b58eb9Tue, 12 Feb 2019 13:09:41 GMT

Αλλάζεις ασφαλιστική αυτοκινήτου. Εντυπωσιάζεσαι. Είναι πολύ πιο οικονομική! Είναι online. Γρήγορη. Μπορείς να τη βρεις οποιαδήποτε στιγμή, 24/7. Τέλεια. Αυτό που έψαχνες.

Θέλεις να το πεις και σε φίλους. Γιατί να μείνουν στα παλιά; Τους στέλνεις μία πρόσκληση με ένα δώρο: €20 έκπτωση. Τη στιγμή που κάνει ο πρώτος φίλος σου την αγορά, βλέπεις €20 στον λογαριασμό σου. Δώρο από εμάς. Αυτό είναι το Refer a Friend. Καλείς φίλους στην Hellas Direct και κερδίζεις έως €400.

6.391 πελάτες μας έχουν φέρει με το Refer a Friend 10.390 φίλους. Και συνολικά έχουν κερδίσει €463.000.
Οι πελάτες μας κάλεσαν φίλους. Κέρδισαν €463.000.

Η καλύτερη διαφήμισή μας.

Στην Hellas Direct, αλλάζουμε την ασφάλεια για να σου δίνουμε το καλύτερο, στην καλύτερη τιμή και με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ό,τι προκαλεί καθυστερήσεις, το αφαιρούμε. Συνεργαζόμαστε με τη Revolut για να σε αποζημιώνουμε σε δευτερόλεπτα. Είμαστε αμιγώς direct. Μιλάς απευθείας μαζί μας, ό,τι ώρα και να είναι: Είμαστε 24/7 δίπλα σου.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις για εμάς: Η εμπειρία των πελατών μας είναι η καλύτερη διαφήμισή μας.

Γι' αυτό το κάνουμε. Με το Refer a Friend εσύ μαθαίνεις για εμάς από την πιο αξιόπιστη πηγή: τον καταναλωτή. Κι εμείς μεγαλώνουμε. Έτσι φέρνουμε ακόμη πιο γρήγορα την αλλαγή στην ασφάλεια. Ένα συμβόλαιο τη φορά.

]]>
<![CDATA[Ξέρεις ποιος έχει τον έλεγχο των δεδομένων σου; Εσύ.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/dedomena-esy-eheis-ton-elegho/5c4eb53404770a000112d7fdMon, 28 Jan 2019 08:30:15 GMT

Είναι παντού. Πίσω από κάθε ερώτηση που κάνεις στη μηχανή αναζήτησης. Πίσω από κάθε scroll-down που κάνεις σε διάφορα sites. Πίσω από κάθε παραγγελία που κάνεις μέσω app. Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι εκεί, για να δώσουν ακριβώς την πληροφορία που χρειάζεται.

Αυτό όμως δε θα έπρεπε να σε τρομάζει! Γιατί είναι υπέρ σου. Τα προσωπικά σου δεδομένα είναι αποκλειστικά δικά σου, κάτι που σημαίνει ότι εξυπηρετούν εσένα διαμορφώνοντας την online εμπειρία σου κάθε στιγμή. Άσε που, τελικά, τον έλεγχο για τη διαχείρισή τους τον έχεις εσύ. Και, με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, είναι καιρός να μάθεις τους τρόπους.

Τι κερδίζεις εσύ

Κοινοποιώντας τα δεδομένα σου σε εταιρίες που τα αξιοποιούν, η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη με διάφορους τρόπους. Σκέψου μόνο ότι:

 • δε χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά login στους λογαριασμούς σου - πχ στο email σου - αφού τα usernames και τα passwords σου είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια
 • μπορείς να χρησιμοποιείς εύκολα και γρήγορα εφαρμογές για να παραγγείλεις προϊόντα, υπηρεσίες, μέχρι και ταξί. Γιατί οι εφαρμογές ξέρουν ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι και τι παραγγέλνεις συνήθως
 • δίνοντας στοιχεία για τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου σε sites και social media πλατφόρμες, δημιουργείς ένα ψηφιακό περιβάλλον διαμορφωμένο στα μέτρα σου. Με περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει πραγματικά.

Σίγουρα υπάρχει και η επικίνδυνη πλευρά. Τη χρονιά που μας πέρασε, τα προσωπικά δεδομένα 1 δισ. χρηστών έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από εταιρίες - κολοσσούς όπως η Google, το Twitter, το Facebook και η Uber. Καμία έκπληξη που την πρώτη μέρα εφαρμογής του κανονισμού GDPR έπεσαν πρόστιμα περίπου $9.3 δισ. Και έτσι όλοι πια κατάλαβαν ότι επιβάλλεται να υπάρχει και η απαραίτητη διαφάνεια αλλά και ο αντίστοιχος έλεγχος.

Ποια είναι τα δικαιώματά σου (και μέχρι πού φτάνουν των άλλων)

Ας πάρουμε για παράδειγμα εμάς! Στην Hellas Direct έχεις πάντα το δικαίωμα να μάθεις ποια δεδομένα σου επεξεργαζόμαστε και για ποιο λόγο. Αν κάπου έχουμε κάτι λάθος, μπορείς πάντα να μας το πεις ώστε να το διορθώσουμε. Αν πάλι θέλεις να επεξεργαζόμαστε κάποια δεδομένα σου και όχι κάποια άλλα, πάλι μας το λες και το προσαρμόζουμε! Δε θέλεις καθόλου και για τίποτα; Κανένα πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει λόγος να τα έχουμε, τα προσωπικά σου δεδομένα θα διαγραφούν από τη βάση μας. Και φυσικά, μπορείς πάντα να αλλάξεις γνώμη.

Τι άλλο κάνουμε για εσένα;

Στην Hellas Direct πιστεύουμε στην τεχνολογία και την αξία των δεδομένων. Και ειδικά για τα προσωπικά σου δεδομένα, δίνουμε τη μεγαλύτερη προσοχή. Μπορείς να δεις λεπτομέρειες εδώ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα δεδομένα είναι προστατευμένα με εμάς, γιατί παίρνουμε τα μέτρα που πρέπει. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι συνεργάτες μας. Και το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος: μπορείς όποτε θες να ζητήσεις να σου στείλουμε ποια προσωπικά σου δεδομένα χρησιμοποιούμε. Γιατί εσύ αγαπάς την ιδιωτικότητά σου και εμείς τη διαφάνεια.

]]>
<![CDATA[Πρόστιμα για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα. Ή και όχι.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/elegkhoi-kai-prostima-kteo-anasphalista/5c48234a04770a000112d7d6Wed, 23 Jan 2019 13:44:01 GMT

Διαβάζεις εφημερίδα. Βλέπεις ειδήσεις. «Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι για ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα, πρόστιμα στον ορίζοντα». Ανησυχείς. Ότι ξύπνησες ξαφνικά στο Σεπτέμβριο του 2018. Ξέρεις, τότε που άκουγες πάλι για την τελευταία αυστηρή προειδοποίηση που δόθηκε σε όσους ξέχασαν να περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Αρκετοί οδηγοί έτρεξαν τότε να τακτοποιήσουν τα θέματά τους, ώστε να γλιτώσουν τα πρόστιμα που θα έπεφταν από 1η Οκτωβρίου του 2018. Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε στο σήμερα.

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, ακούγεται πάλι ότι ΝΑΙ! Τώρα είναι η ώρα να γίνει η… πρωτοποριακή ηλεκτρονική διασταύρωση της λίστας του υπουργείου Οικονομικών - όπου καταγράφονται όλα, μα όλα τα οχήματα - με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών για τα οχήματα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Και τσακ! Θα έχουμε νικητές. Διακρίσεις δε γίνονται, αφού ο έλεγχος θα συμπεριλάβει αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά και λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης.

Τι ισχύει τώρα;

Σύμφωνα με τον νόμο, αν το όχημά σου είναι καινούργιο, θα πρέπει να το περάσεις ΚΤΕΟ στα 4 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία. Μετά, θα επαναλαμβάνεις τη βόλτα για τον έλεγχο κάθε 2 χρόνια. Αν αργήσεις και χάσεις την προθεσμία σου, πληρώνεις πρόστιμο στο ταμείο του ΚΤΕΟ ώστε να γίνει τελικά ο έλεγχος. Το ποσό που θα πληρώσεις εξαρτάται από την καθυστέρηση:
• €16 για καθυστέρηση έως 30 ημέρες
• €33 για καθυστέρηση από 30 ημέρες - 6 μήνες
• €65 για καθυστέρηση πάνω από 6 μήνες

Ηλεκτρονική διασταύρωση μέρος 683ο.

Τα 2 υπουργεία προσπαθούν καιρό να συνδεθούν ψηφιακά ώστε να βρουν αυτόματα τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Αν είσαι ένας από αυτούς, θα πάρεις ένα ωραιότατο μήνυμα στο Taxis σου, για να πας να πληρώσεις το πρόστιμο των €150. Η αλήθεια είναι ότι είχες αρκετές προειδοποιήσεις, σωστά;

Θα έχει και συνέχεια: με τα ανασφάλιστα.

Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, θα έρθει το επόμενο χτύπημα: τα πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα. Πάλι ηλεκτρονική διασταύρωση, πάλι πρόστιμο μέσω Taxisnet, πάλι κλιμακωτά ανάλογα με τα κυβικά:
• 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 cc
• 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 cc και άνω
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 cc
• 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 cc και άνω

Και τώρα, τι;

Όλα αυτά ακούγονται ωραία, αλλά τα ακούς καιρό είναι η αλήθεια. Και ίσως είναι λίγο δύσκολο να τα πιστέψεις αυτή τη φορά. Όπως και να έχει, εσύ καλύτερα φρόντισε να μη ρισκάρεις το πρόστιμο. Κι αν σου πέφτουν πολλά έξοδα μαζί και δεν τα είχες υπολογίσει έτσι, μπορείς πάντα να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου για όσο θέλεις, μέχρι να ισορροπήσεις. Διάλεξε εσύ τη διάρκεια, από 30 έως 365 ημέρες. 😉

]]>
<![CDATA[1 χρόνο τώρα 24/7 δίπλα σου. Εμείς, κανένας άλλος.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/enas-xronos-24-7-dipla-sou/5c45e98c04770a000112d7cbWed, 23 Jan 2019 07:31:29 GMT

Ακριβώς πριν από 1 χρόνο αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο κάνεις δήλωση ατυχήματος. Φτιάξαμε μία ομάδα που ξέρει τα πάντα για μία ζημιά και είναι εδώ 24/7. Για να μιλάς απευθείας με εμάς, την ασφαλιστική σου, και όχι με άλλη εταιρία, αν τρακάρεις. Έτσι, ξεμπερδεύεις με ένα τηλεφώνημα. Δεν περιμένεις στον δρόμο να έρθει κάποιος μόνο και μόνο για να βγάλει φωτογραφίες. Φεύγεις μέσα σε 10 λεπτά, με το κεφάλι σου ήσυχο.

12.384 ατυχήματα μετά...

Είναι μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα! Μέσα σε 1 χρόνο καταγράψαμε με αυτόν τον τρόπο 12.384 ατυχήματα. Οι πελάτες μας έφυγαν σε 8 - 10 λεπτά κατά μέσο όρο! Και οι μισές ζημιές έκλεισαν σε 2 ημέρες.

Εσύ φεύγεις σε 10 λεπτά. Ο άλλος οδηγός;

Τις πρώτες ημέρες, υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από άλλους οδηγούς. Κάποιοι παραξενεύτηκαν και αγχώθηκαν που οι ίδιοι έπρεπε να περιμένουν να έρθει η Φροντίδα Ατυχήματος ενώ ο δικός μας πελάτης είχε ήδη κάνει τη δήλωση τηλεφωνικά. Εντάξει, δε θέλει και πολύ να αγχωθείς αν έχεις τρακάρει. Ωστόσο, όσοι το είδαν θετικά, ενθουσιάστηκαν. Κάποιοι μάλιστα τελικά έγιναν πελάτες μας.

Στις αντιδράσεις απαντήσαμε με ακόμη περισσότερες αλλαγές!

Περισσότερα προβλήματα προκάλεσαν οι άλλες ασφαλιστικές. Κάποιες αρνούνταν να δώσουν στοιχεία. Μας προσέβαλαν. Έβαζαν λόγια στον πελάτη μας. Το περιμέναμε! Και αυτό για εμάς σήμαινε ότι όντως κάναμε δουλειά. Γι’ αυτό, το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα.

Είδαμε ότι μπορούσαμε να γίνουμε ακόμη πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί. Αποφασίσαμε να στέλνουμε συμπληρωμένη τη δήλωση στον πελάτη μας, σε live χρόνο, πριν καν κλείσουμε το τηλέφωνο μαζί του! Την ίδια δήλωση τη στέλνουμε επί τόπου και στην εταιρία του άλλου οδηγού. Έτσι επιταχύνουμε τη διαδικασία ακόμη και για την άλλη εταιρία.

Αποζημίωση τη στιγμή του ατυχήματος; Ναι.

Από τη στιγμή που θα γίνει το τρακάρισμα μέχρι την αποζημίωση, δε χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Πλέον, είμαστε πολύ πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, αφού τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς, από την πρώτη στιγμή, άμεσα, χωρίς μεσάζοντες ή τρίτες εταιρίες.

Οι πρώτες 365 ημέρες (και νύχτες) μάς επιβεβαίωσαν. Μειώσαμε τον χρόνο αναμονής μετά από ένα ατύχημα από 40 λεπτά σε 8 λεπτά. Μειώσαμε τον χρόνο αποζημίωσης σε 2 ημέρες – τόσες χρειάστηκαν οι μισοί οδηγοί (είτε πελάτες είτε όχι) για να πάνε στο συνεργείο και να φτιάξουν τη ζημιά τους.

Η καλύτερη εξυπηρέτηση. Όχι μόνο για τους πελάτες μας.

Δεν το κάνουμε μόνο για τους πελάτες μας. Στην Hellas Direct, φέρνουμε ιδέες, καινοτομίες και αλλαγές, για να μας ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Αλλάζουμε την ασφάλεια, ένα συμβόλαιο τη φορά. Αυτός είναι ο στόχος μας από την πρώτη μέρα: να κάνουμε την ασφάλεια πιο απλή, εύκολη και χρήσιμη για σένα. Και ποια είναι η στιγμή που χρειάζεσαι την ασφαλιστική σου περισσότερο από ποτέ; Γι’ αυτό είμαστε 24/7 δίπλα σου. Εμείς, κανένας άλλος.

]]>
<![CDATA[Εσύ ακόμα δεν έχεις Revolut;]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/revolut-hellas-direct-gr-year-2/5c18c703b3ba580001b58e4aThu, 20 Dec 2018 10:07:00 GMT

Η Revolut, η Νο1 fintech startup που έφερε ένα εντελώς ανατρεπτικό και αντισυμβατικό μοντέλο τραπεζικών συναλλαγών, μόλις πήρε τραπεζική άδεια. Μετάφραση; Καλύτερη εμπειρία του καταναλωτή σε κάθε πτυχή της οικονομικής του ζωής. Φυσικά με τη χρήση της τεχνολογίας.

Για πολλούς ήρθε σαν έκπληξη. Εμείς το περιμέναμε. Τους ξέρουμε καλά. Δεν επαναπαύονται ποτέ, η διάθεση για ανατροπή είναι στο DNA τους. Όπως και στο δικό μας. Γι’ αυτό και όταν μάθαμε για πρώτη φορά για τη Revolut, ξέραμε ότι θα ταιριάξουμε.

Hellas Direct + Revolut = 💪

Έχουμε και οι δυο μηδενική ανοχή σε γραφειοκρατία, αδιαφάνεια, κρυφές χρεώσεις, δύσκολη εξυπηρέτηση. Ναι, αυτά που συναντά κανείς και στον τραπεζικό και στον ασφαλιστικό κλάδο. Ο στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εξυπηρέτηση των πελατών και να προωθούμε τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά, σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο τρόπος μας είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και η επένδυση στην καινοτομία. Και γι’ αυτό, χρειαζόμαστε δυνατούς συμμάχους, που σκέφτονται όπως εμείς. Και έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μας με τη Revolut τον Μάιο του 2018.

Τι παίζει με τη Revolut;

Με τη Revolut φτιάχνεις εύκολα τον δικό σου ψηφιακό λογαριασμό από το κινητό σου. Χωρίς τη χαρτούρα, τη γραφειοκρατία και τις ουρές της τράπεζας. Μέσα από αυτήν την εφαρμογή, κάνεις συναλλαγές, με ένα κλικ, σε εσωτερικό και εξωτερικό. Χωρίς προμήθειες, σε δευτερόλεπτα.

Τι κάναμε μαζί;

Αυτές οι καινοτομίες συμφωνούν απόλυτα με τη δική μας φιλοσοφία. Γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με τη Revolut, για να έχεις τον δικό σου λογαριασμό και να κάνουμε όλες τις συναλλαγές πολύ πιο γρήγορα. Με τη Revolut σε αποζημιώνουμε πραγματικά σε δευτερόλεπτα. Σου μεταφέρουμε χρήματα real-time, τη στιγμή που τα χρειάζεσαι. Αν, για παράδειγμα, πλημμυρίσει το σπίτι σου και πρέπει να διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, σου μεταφέρουμε εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Χωρίς ερωτήσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Σου επιστρέφουμε χρήματα στον λογαριασμό σου για κάθε μέρα που δεν έχεις ζημιά. Και όχι μόνο αυτό: την πρώτη φορά που θα ασφαλιστείς σε εμάς, αποκτάς δωρεάν την κάρτα Revolut. Με δώρο €10 από εμάς.

Ετοιμάσου για ακόμα περισσότερες αλλαγές, γιατί οι καινοτομίες δε θα σταματήσουν εδώ! Συνεχίζουμε μαζί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και την καλύτερη τιμή. Και τα καλύτερα έρχονται.

]]>
<![CDATA[IDD: Επιτέλους ένας νόμος υπέρ του καταναλωτή στην ασφάλεια]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/e-idd-nomos-gia-ton-katanalwti-stin-asfalistiki-agora/5c17b672b3ba580001b58e2fWed, 19 Dec 2018 11:16:00 GMT

Πέρασε και στην Ελλάδα η IDD, μία ευρωπαϊκή οδηγία που θα αλλάξει την ασφαλιστική αγορά, υπέρ του καταναλωτή. Στην Hellas Direct ανυπομονούμε να εφαρμοστεί.

Ουσιαστικά φέρνει με νόμο αυτό που υποστηρίζουμε και προωθούμε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας μας: πλήρη διαφάνεια. Θα πρέπει να ξέρεις τι αγοράζεις, γιατί το αγοράζεις και από ποιον το αγοράζεις.

1.       Θα ξέρεις από ποιον αγοράζεις.

Για πρώτη φορά, όταν μιλάς με έναν διαμεσολαβητή για μία ασφάλεια (αυτοκινήτου, κατοικίας, υγείας κ.λπ.) θα πρέπει να ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος του. Είναι πράκτορας; Είναι μεσίτης; Τι διαφορά έχει; Είναι υποχρεωμένος να σου εξηγήσει. Θα έχεις πρόσβαση ακόμη και στον αριθμό μητρώου του και τη διεύθυνσή του.

2.       Θα ξέρεις ποιον εκπροσωπεί.

Ο διαμεσολαβητής εκπροσωπεί μία εταιρία, τις προσφορές της, τις εξαιρέσεις της κ.λπ. Δεν παίρνει μόνος του αποφάσεις. Γι’ αυτό και θα πρέπει να σου εξηγεί ποια είναι η σχέση του με την εταιρία. Έτσι θα ξέρεις ποια είναι τα κίνητρά του και θα μπορείς να αποφασίσεις καλύτερα αν σε αφορά αυτό που σου προτείνει.

3.       Θα ξέρεις (;) ποια είναι η προμήθειά του.

Ο διαμεσολαβητής πληρώνεται. Από το ασφάλιστρό σου, φυσικά. Η ευρωπαϊκή οδηγία, τυπικά, ορίζει ότι θα πρέπει να ξέρεις ποια είναι η αμοιβή του, για να ξέρεις τι πληρώνεις. Η ελληνική IDD, όμως, έχει μία - βολική - τροποποίηση.

Θα μπορείς να μάθεις μόνο ποια είναι η «φύση» της προμήθειάς του. Δηλαδή ότι ο διαμεσολαβητής πληρώνεται (λογικά με χρήματα). Αλλά δε θα ξέρεις ποια είναι η προμήθειά του! Και αυτό είναι ίσως το κρισιμότερο σημείο της οδηγίας – για να υπάρχει πραγματική διαφάνεια στην αγορά σου θα πρέπει να ξέρεις πώς διαμορφώνεται το ασφάλιστρό σου.

Επιτέλους, διαφάνεια.

Ακόμα κι έτσι, η οδηγία είναι μία πολύ καλή αρχή. Θα προωθήσει τη διαφάνεια, θα εξασφαλίσει τον σεβασμό στα (αυτονόητα) δικαιώματα του καταναλωτή και θα δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά. Καθένας θα μπορεί να διανείμει ένα ασφαλιστικό προϊόν - από μία παραδοσιακή ασφαλιστική μέχρι μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας - αρκεί να συμμορφώνεται με τους κανόνες. Και οι κανόνες θα είναι ίδιοι για όλους.

Για εμάς, στην Hellas Direct, πρακτικά δεν αλλάζει τίποτα. Μιλάς απευθείας μαζί μας. Σου δίνουμε όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι online, σε απλή, ξεκάθαρη γλώσσα. Δε γίνεται να μην ξέρεις τι πληρώνεις. Δε γίνεται να μην ξέρεις με ποιον μιλάς. Δε γίνεται να πρέπει να διαβάσεις ψιλά γράμματα για να καταλάβεις ότι δεν έχεις μία κάλυψη που πραγματικά χρειάζεσαι. Πλήρης διαφάνεια. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Αλλάζουμε την ασφαλιστική αγορά ένα συμβόλαιο τη φορά. Και τώρα, η οδηγία IDD, θα αναγκάσει και τους υπόλοιπους να μας ακολουθήσουν.

]]>
<![CDATA[Έχεις ασφάλεια για το σπίτι σου ή για την τράπεζα;]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/plironeis-asfaleia-gia-to-spiti-sou-i-gia-tin-trapeza/5c0f7ee3b3ba580001b58ddbThu, 13 Dec 2018 02:37:00 GMT

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί χρειάζεσαι ασφάλεια κατοικίας; Μάλλον όχι. 8 στα 10 σπίτια είναι ανασφάλιστα.  Τη στιγμή που γίνονται σεισμοί, πυρκαγιές και πλημμύρες, όλο και πιο συχνά.

Κι αν έχεις ασφάλεια, το πιο πιθανό είναι ότι δεν το κάνεις επειδή τη χρειάζεσαι, αλλά επειδή σε αναγκάζει η τράπεζα που σου έδωσε στεγαστικό δάνειο.

Αυτό δε σημαίνει ότι τελικά κερδίζεις.

Η τράπεζα σου πρότεινε να κάνεις συμβόλαιο στην ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται. Ξέρεις γιατί; Γιατί κερδίζει. Σε υπερχρεώνει μέχρι και €165 τον χρόνο και δεν το έχεις καταλάβει, γιατί ποτέ δε σου εξήγησε τι ακριβώς σου δίνει. Ούτε τις επιλογές σου.

Έχεις 3 δικαιώματα.

 1. Να διαλέξεις όποια ασφαλιστική θέλεις.Το μόνο που αφορά την τράπεζα είναι να έχει το συμβόλαιό σου τις καλύψεις που ορίζει το στεγαστικό σου (συνήθως σεισμού και πυρκαγιάς) και το ασφαλιζόμενο ποσό να αντιστοιχεί στην αξία αντικατάστασης του σπιτιού σου.
 2. Να ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις – πριν το αγοράσεις.Αυτονόητο; Δυστυχώς όχι. Αλλά πλέον πρέπει και με τον νόμο να έχεις όλη την πληροφορία που χρειάζεσαι, πριν την αγορά.
 3. Να ακυρώσεις και να αλλάξεις ασφαλιστική όποτε θέλεις.Και η τράπεζα δεν έχει κανένα δικαίωμα να σου επιβάλει επιπλέον όρους, ή χρεώσεις. Ούτε να καθυστερήσει την ακύρωση του συμβολαίου σου.

Δεν είχες ιδέα, σωστά;

Πού το ξέρουμε; Από τις εμπειρίες πελατών μας. Για να μην τους αφήσουν να έρθουν σε εμάς, οι τράπεζες εξάντλησαν τη φαντασία τους σε δικαιολογίες. Εννοείται ότι δεν τους αφήσαμε!

Γι’ αυτό ήρθαμε στην ασφάλεια κατοικίας.

Για να μπορείς να επιλέγεις εσύ. Για να πας σε όποια ασφαλιστική θέλεις. Και να πληρώνεις όσο πρέπει για τις καλύψεις που χρειάζεσαι. Στην Hellas Direct αλλάζουμε την ασφάλεια κατοικίας – και τις τράπεζες! Ένα συμβόλαιο τη φορά.

]]>
<![CDATA[2 στους 3 οδηγούς δεν έχουν Οδική Βοήθεια. Εσύ;]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/2-stous-3-odigous-den-ehoun-odiki-voitheia/5bf69551b3ba580001b58d22Tue, 11 Dec 2018 06:43:00 GMT

Κάντο εικόνα: είναι όλοι εκεί και σε περιμένουν. Στο Πανεπιστήμιο για την τελετή αποφοίτησης, στο αεροδρόμιο για να πετάξετε για Περού, στην εταιρία για εκείνο το interview που κυνηγούσες μήνες.

Πού βρίσκεσαι εσύ; Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, με τη σιγουριά του ανθρώπου που θα τα καταφέρει. Θα φτάσεις στην ώρα σου. Βλέπεις να έχει λίγη κίνηση μπροστά. Περίεργο τέτοια ώρα, σκέφτεσαι. Μερικά μέτρα πιο μακριά βλέπεις ένα αυτοκίνητο σταματημένο, με το καπό ανοιχτό. Έμεινε ο καημένος, αλλά έπηξε και όλος ο δρόμος εξαιτίας του. Προσπερνάς και πατάς γκάζι.

Τότε είναι η στιγμή που θα ακούσεις το «μπαμ!», τον ήχο του σκασμένου λάστιχου. Τότε είναι που θα γυρίσεις το κλειδί στη μίζα για να ακολουθήσει η απόλυτη σιωπή. Τότε είναι που θα θυμηθείς ότι χτες βράδυ θα γέμιζες το ντεπόζιτο αλλά βαρέθηκες να σταματήσεις στο βενζινάδικο.

Συγχαρητήρια, έμεινες κι εσύ.

Από μπαταρία, λάστιχο, βενζίνη…δεν έχει σημασία. Μη νιώθεις άσχημα, συμβαίνει και στους καλύτερους.

Στην πραγματικότητα, κάθε λεπτό που περνά ένα αυτοκίνητο μένει από βλάβη.

Με τόσο χάλια δρόμους και τόσο γερασμένα αυτοκίνητα, είναι απλά θέμα πιθανοτήτων. Πώς πίστεψες ότι εσύ θα μπορούσες να τη γλιτώσεις; Εντάξει, σκέφτεσαι και συμφιλιώνεσαι με την ατυχία σου. Ήταν όμως ανάγκη να την πάθω τώρα, απ’ όλες τις στιγμές; Παίρνεις βαθιά ανάσα: τι κάνω τώρα; Εύκολο, παίρνεις τηλέφωνο την Οδική Βοήθεια. Αυτούς τους καλούς ανθρώπους που θα έρθουν να σε βρουν, ό,τι κι αν συνέβη, και να σε γυρίσουν πίσω, όπου κι αν είσαι.

Έχεις Οδική, σωστά;

Ουπς, η μέρα σου μόλις πήρε στροφή προς το χάλια. Συμβαίνει στους 2 από τους 3 οδηγούς εκεί έξω, που τα βρίσκουν σκούρα κάθε μέρα, επειδή η ασφάλεια του αυτοκινήτου τους δεν έχει κάλυψη Οδικής Βοήθειας. Όπως την έπαθες κι εσύ δηλαδή. Και αφού πληρώσεις ένα σωρό λεφτά για να σε τραβήξει ένας γερανός και να συνεχίσεις τη μέρα σου με κάποιες ώρες καθυστέρησης, θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς την πάτησες. Θα ανοίξεις το ντουλαπάκι, θα διαβάσεις το συμβόλαιό σου και τα ψιλά γράμματα θα εμφανιστούν μπροστά στα μάτια σου.

Νόμιζες ότι έχεις Οδική και τελικά δεν είχες. Και το διαπίστωσες με τον πιο δύσκολο τρόπο, τη χειρότερη στιγμή. Στην Hellas Direct έχουμε Οδική Βοήθεια δωρεάν, σε όλα μας τα προγράμματα. Γιατί ξέρουμε ότι θα τη χρειαστείς. Και μάλιστα πολύ πιο συχνά απ’ ότι νομίζεις.

«Σήμερα χρειάστηκα Οδική στον Υμηττό και παρά την πολλή βροχή, ο άνθρωπος ήρθε σε μισή ώρα, βοήθησε και όλοι πήγαμε σπίτια μας χαρούμενοι. Keep up the good work!» Στέφανος Γ.

]]>
<![CDATA[Πού πάνε όσα πληρώνεις για τέλη κυκλοφορίας;]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/pou-pane-osa-plironeis-gia-teli-kikloforias/5c0f81edb3ba580001b58deeTue, 11 Dec 2018 06:30:00 GMT

Κάθε χρόνο περιμένουμε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας. Κάθε χρόνο δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε οι δρόμοι, ούτε τα τέλη. Θα πληρώσεις τα ίδια που πλήρωσες πέρυσι. Φέτος, υπολογίζεται ότι από τα τέλη που θα πληρώσουν περίπου 6,5 εκατ. οδηγοί, θα συγκεντρωθούν €1,2 δισ.

Πού πάνε αυτά τα χρήματα;

Τυπικά, τα τέλη κυκλοφορίας προορίζονται για έργα στους δρόμους και για τη συντήρηση του οδικού δικτύου. «Χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για να κάνουν τοπικά έργα, κι εκείνοι πρέπει να σχεδιάσουν πού θα διαθέσουν τα χρήματα». Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από την πλευρά του Υπουργείου.

Σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, τα τέλη κυκλοφορίας όντως χρησιμοποιούνται για έργα συντήρησης ή επέκτασης του οδικού δικτύου. Και γι΄αυτό επιβάλλονται στους οδηγούς ανά περιόδους, ανάλογα με τις ανάγκες του οδικού δικτύου.

Στην Ελλάδα έχουν καταλήξει να είναι ένας ετήσιος φόρος.

Πώς υπολογίζονται;

Για τις μηχανές, τα τέλη κυκλοφορίας εξαρτώνται αποκλειστικά από τα κυβικά εκατοστά. Για τα αυτοκίνητα, υπολογίζονται είτε με βάση τα κυβικά εκατοστά είτε με βάση τους ρύπους CO2 που εκπέμπουν.

Υποτίθεται ότι τα κριτήρια σταδιακά διαμορφώνονται με τέτοιον τρόπο ώστε να επιβαρύνονται περισσότερο αυτοί που οδηγούν περισσότερο και επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον. Τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Για παράδειγμα, στη Γερμανία συνυπολογίζονται τα κυβικά και οι εκπομπές CO2. Στην Ολλανδία και τη Σουηδία, πέρα από τις εκπομπές ρύπων, υπολογίζεται και το βάρος του οχήματος. Στη Φινλανδία παίζουν ρόλο ακόμη και οι ημέρες κυκλοφορίας. Στη Δανία; Μέση κατανάλωση και βάρος. Με εξαιρέσεις στα πιο «καθαρά αυτοκίνητα».

Γιατί όχι τέλη με την ημέρα;

Να κάτι που συζητείται στο εξωτερικό – στη Βρετανία – και θα αργήσει πολύ να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Να πληρώνεις τέλη με ακρίβεια ημέρας.

Δηλαδή, αν αγοράσεις αυτοκίνητο στις 25 Νοεμβρίου, να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για ακριβώς 36 ημέρες – όχι στρογγυλοποιημένα, για 2 μήνες!

Αλλά για μία ακόμη χρονιά, πρέπει να πληρώσεις μέχρι το τέλος του έτους, με τη μία, όλο το ποσό για το επόμενο έτος, το 2019.

Ασφάλεια με την ημέρα; Εννοείται.

Στην Hellas Direct σκεφτόμαστε πρακτικά. Δεν μπορούμε να σου επιβάλλουμε εμείς πότε θα πληρώσεις. Διαλέγεις τη διάρκεια ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις ή ανάλογα με την ημερομηνία που θέλεις να πληρώσεις. Από 30 έως 365 ημέρες. Θέλεις να πληρώσεις αφού πληρωθείς; Θέλεις να πληρώσεις μετά τα Χριστούγεννα για να μη σου πέσουν όλα μαζί; Πριν τα Χριστούγεννα; Τώρα; Μπες εδώ.

]]>
<![CDATA[Ξέχνα ό,τι ήξερες για την ασφάλεια κατοικίας. Άλλαξε.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/i-asfaleia-katoikias-allakse/5c0f7e7cb3ba580001b58dd7Tue, 11 Dec 2018 06:20:00 GMT

Κοίτα γύρω σου. Ζεις σε μια χώρα όπου γίνονται δεκάδες σεισμοί κάθε μέρα, ενώ τα καλοκαίρια όλο και κάποιο μέρος καίγεται και τους χειμώνες κάποιο άλλο πλημμυρίζει. Γιατί λοιπόν δεν έχεις ασφαλίσει το σπίτι σου; Οκ, δεν είναι υποχρεωτικό, μάλλον γι’ αυτό 8 στα 10 σπίτια είναι ανασφάλιστα. Ή ίσως επειδή, μέχρι σήμερα, ήταν λίγο περίπλοκο. Και αρκετά ακριβό.

Γι΄αυτό το κάναμε τόσο απλό. Και οικονομικό.

Φαντάσου να είσαι online, να ανοίγεις έναν χάρτη και να βρίσκεις το σπίτι σου. Όσο εσύ το κάνεις, κάποιος αναλύει χιλιάδες δεδομένα για την τοποθεσία σου. Αυτό ήταν! Χωρίς περιττές ερωτήσεις: ούτε πότε το αγόρασες, ούτε σε ποιον όροφο είναι, ούτε αν έχεις εμπριμέ τέντες. Μόνο οι συντεταγμένες σου ενδιαφέρουν την ασφαλιστική σου. Και τον αντασφαλιστή που αναλαμβάνει το 85% του ρίσκου για το σπίτι σου.

Καλά όλα αυτά, θα σκεφτείς. Τα βγάζω πέρα δύσκολα όμως. Περιμέναμε να το πεις αυτό. Πόσο νομίζεις ότι πρέπει να δώσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Από €0,27 την ημέρα. Βάζουμε στοίχημα ότι δεν είχες ιδέα πόσο οικονομική μπορεί να είναι η ασφάλεια του σπιτιού σου.

Και δεν είναι μόνο αυτό: φέραμε όλες τις καινοτομίες που έχουμε στην ασφάλεια του αυτοκινήτου και στην ασφάλεια κατοικίας. Βρίσκεις πάντα κάποιον από εμάς 24/7, όποτε μας χρειάζεσαι. Ασφαλίζεσαι για όσες μέρες θέλεις ή ανάλογα με τα χρήματα που έχεις αυτό τον καιρό. Όλα γίνονται online και απίστευτα γρήγορα: από τη στιγμή της ζημιάς μέχρι τη στιγμή που σε πληρώνουμε.

Έχει κι άλλο

Στην Hellas Direct ψάχνουμε πάντα τρόπους για να σου δίνουμε το καλύτερο προϊόν.  Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τη Revolut, την Νο1 fintech εταιρία στην Ευρώπη. Γιατί κάτι μας έλεγε ότι θα σου αρέσουν οι αστραπιαίες digital πληρωμές, χωρίς προμήθειες ή κρυφές χρεώσεις. Όπως και να παίρνεις πίσω μέρος των χρημάτων σου για κάθε μέρα που το σπίτι σου δεν έχει ζημιά. Τέτοιοι είμαστε.

]]>
<![CDATA[Κάθε 20' σπάει 1 παρμπρίζ από αυτό]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/kathe-20-lepta-spaei-ena-parmpriz-apo-petradaki/5bf6bd3fb3ba580001b58d2cSun, 02 Dec 2018 09:10:00 GMT

Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες μία μέρα και έβρισκες μία τεράστια ρωγμή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου; Τι θα σκεφτόσουν; Κλέφτης; Έξαλλος πρώην; Ρακούν; Όχι.

Πετραδάκι!

Και δεν έγινε ενώ κοιμόσουν. Έγινε μπροστά σου, ενώ οδηγούσες. Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε ένα πετραδάκι και το πετραδάκι εκτοξεύτηκε στο παρμπρίζ σου, αφήνοντας ένα μικρό σημάδι, πιο μικρό από ένα κέρμα. Αρκεί αυτό για να σπάσει το παρμπρίζ σου και να σου κοστίσει €350.

Κάθε 1 ώρα σπάνε 9 τζάμια αυτοκινήτου. Για τα 3 ευθύνεται ένα πετραδάκι!    

Συμβαίνει συνέχεια. Ένα τόσο μικρό σημάδι μπορεί να προκαλέσει μία τεράστια ζημιά. Γιατί όσο εσύ οδηγείς και όσο αλλάζει η θερμοκρασία, το σημαδάκι μεγαλώνει και γίνεται ρωγμή. Το παρμπρίζ ραγίζει και τότε πρέπει να το επισκευάσεις ή, ακόμη χειρότερα, να το αντικαταστήσεις.

Δεν έχει να κάνει με την οδήγησή σου.

Δεν μπορείς να προσέχεις πότε εκτοξεύονται πετραδάκια για να τα αποφεύγεις. Ούτε έχει νόημα να προσπαθείς να πηγαίνεις μόνο από "καλούς δρόμους", γιατί δεν υπάρχουν καλοί δρόμοι σε αυτή τη χώρα. Μπορείς, φυσικά, να προσέχεις πού παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και τι αφήνεις μέσα – και καλά κάνεις γιατί 1 στις 10 περιπτώσεις σπασμένων τζαμιών γίνονται σε απόπειρα κλοπής. Αλλά ό,τι και να κάνεις, παίζεις με τις πιθανότητες.

Εσύ και οι περισσότεροι οδηγοί στη χώρα μας. Γιατί ενώ υπάρχει η κάλυψη για αυτή τη ζημιά – Θραύση Κρυστάλλων τη λέμε και κανείς δεν ξέρει γιατί – μόνο 4 στους 10 ασφαλισμένους οδηγούς την έχουν. Γιατί; Επειδή οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες χρεώνουν αυτήν την κάλυψη, από €15 έως €18. Και δεν την έχουν στο βασικό τους πρόγραμμα.

Στην Hellas Direct λειτουργούμε με βάση τις πιθανότητες και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι αριθμοί και η κοινή λογική. Γι' αυτό δε σου δίνουμε επιλογή. Έχεις την κάλυψη δωρεάν, όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις. Για το παραμικρό σημαδάκι στο τζάμι σου, μας καλείς. Δε σε ρωτάμε τίποτα. Δε χρειάζεται να ξέρουμε πώς έγινε, πού έγινε, τι ώρα, ποιος το ’κανε. Σημασία έχει να το φτιάξουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γι’ αυτό και σε αποζημιώνουμε την ίδια στιγμή που θα μας πάρεις τηλέφωνο. Κι εσύ μπορείς να πας όποτε θέλεις στο συνεργείο της γειτονιάς σου. Ούτε 3 χλμ. δε θα κάνεις από εκεί που βρίσκεσαι. Το φτιάχνεις την ίδια μέρα. Κοινή λογική.

«Η ασφάλεια με θραύση κρυστάλλων με έσωσε γιατί έπεσε πετραδάκι στο παρμπρίζ και χρειάστηκε επισκευή η οποία έγινε στην Carglass εύκολα γρήγορα και χωρίς να πληρώσω εγώ κάτι».  Άγγελος Π.

]]>
<![CDATA[Θα μείνεις. Και θα είναι χάλια.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/tha-meineis-kai-tha-einai-xalia/5c0f8404b3ba580001b58df7Fri, 23 Nov 2018 11:06:00 GMTΧρειάζεσαι Οδική Βοήθεια. Γιατί θα σου συμβεί.Θα μείνεις. Και θα είναι χάλια.

Η Οδική Βοήθεια είναι κάτι που χρειαζόμαστε αρκετά συχνά. 1 στους 5 οδηγούς θα τη χρειαστεί σίγουρα στη διάρκεια ενός χρόνου. Είναι απλά κάτι που συμβαίνει! Και δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε τον πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη, με τη μέση ηλικία να φτάνει τα 13,6 χρόνια. Ας μη μιλήσουμε για την ποιότητα των ελληνικών δρόμων (πίστεψέ μας, έχουμε ξοδέψει περισσότερες από 10.000 ώρες και €25.000 για να φτιάξουμε δρόμους). Μαζί με όλα αυτά, ο Έλληνας μείωσε τις ετήσιες δαπάνες συντήρησης του αυτοκινήτου του από €365 το 2010 σε €203 σήμερα. Έτσι έχουμε: παλιά αυτοκίνητα, με ακατάλληλη συντήρηση και κακούς δρόμους.

1.547.083 αυτοκίνητα θα χρειαστούν Οδική Βοήθεια μέσα στην επόμενη χρονιά

Και όταν συμβεί, θα είναι αρκετά ενοχλητικό.

Στις 7 από τις 10 περιπτώσεις χρειάζεται ρυμούλκηση, ενώ τα περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν Δευτέρα πρωί την ώρα που πας στη δουλειά, ή Κυριακή απόγευμα όταν γυρνάς από την παραλία. Και μάντεψε πότε είχαμε περισσότερη δουλειά: Δευτέρα, μετά από Σαββατοκύριακο Χριστουγέννων.

Θα μείνεις. Και θα είναι χάλια.
Θα μείνεις. Και θα είναι χάλια.

Και γίνεται χειρότερο αν πιστεύεις ότι έχεις Οδική Βοήθεια ενώ δεν είναι έτσι.

Μάλιστα 2 στους 3 οδηγούς που δεν έχουν αυτή την κάλυψη, νομίζουν ότι την έχουν γιατί την μπερδεύουν με τη Φροντίδα Ατυχήματος. Τουλάχιστον αν γνωρίζεις ότι δεν έχεις Οδική Βοήθεια, θα είσαι προετοιμασμένος σωστά. Θα έχεις πάντα ρεζέρβα στο αυτοκίνητο, θα ξέρεις πώς να αλλάξεις λάστιχο μόνος σου και ποιον να καλέσεις να έρθει να σε μαζέψει όταν μείνεις (μην ξεχνάς ότι, από τις 10 φορές που θα συμβεί, τις 7 θα χρειαστείς ρυμούλκηση). Και έχεις φυσικά αποφασίσει ότι είναι οκ να πληρώσεις από €50 έως €200 για ρυμούλκηση. Πώς να μην μπερδευτείς όταν, ακόμα και στη βάση δεδομένων της Υπηρεσίας Στατιστικής Ασφαλιστικών Εταιριών, υπάρχουν ασφαλιστικές που αναφέρουν τη φροντίδα Ατυχήματος ως Οδική Βοήθεια.

Δε θέλουμε να μπλέξεις με την αναζήτηση επιλογής.

Είναι περίπλοκη, χρονοβόρα και αρκετά βαρετή. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι θα φροντίσουμε να γυρίσεις σπίτι, απ΄ όπου κι αν βρίσκεσαι και για οποιοδήποτε λόγο. Για να γλιτώσεις εσύ, μαζέψαμε εμείς κάθε έντυπο Όρων Ασφάλισης που κυκλοφορεί στην αγορά. Και τα διαβάσαμε ένα προς ένα (όχι και η καλύτερη διασκέδαση, αλλά είμαστε εδώ 24/7 έτσι κι αλλιώς). Διαβάσαμε για την κάλυψη της Οδικής Βοήθειας σε έγγραφα 6-8 σελίδων, σε κείμενα 2.837-3.772 λέξεων, με αναφορές σε μέχρι και 14 εξαιρέσεις, περιπτώσεις δηλαδή που ο οδηγός δεν καλύπτεται. Κάποιες εταιρίες σε καλύπτουν αν χάσεις τα κλειδιά σου ή αν μείνεις από βενζίνη, κάποιες άλλες όχι.

Πρέπει να σου δώσουμε Οδική Βοήθεια δωρεάν.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές προσφέρουν αυτή την κάλυψη ως προαιρετική και τη χρεώνουν από €14 έως €22. Πρόκειται για εταιρίες-δεινόσαυρους, οι οποίες δεν έχουν καμία πραγματική ικανότητα να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν, με την καλύτερη εξυπηρέτηση, στην καλύτερη τιμή. Οπότε τι κάνουν; Προσπαθούν να αφαιρέσουν καλύψεις ώστε να κάνουν τα προϊόντα τους να φαίνονται φθηνότερα. Εμείς, από την άλλη, αξιοποιούμε την τεχνολογία, την Τεχνητή Νοημοσύνη και δεν έχουμε ασφαλιστές, και ευτυχώς καταφέρνουμε να περιλαμβάνουμε στα προγράμματά μας την Οδική Βοήθεια και να είμαστε και πάλι φθηνότεροι – πάρε προσφορά για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου σε 3′ και θα το διαπιστώσεις. Είναι μια κάλυψη που χρειάζεσαι και δε θέλουμε να μπεις στον πειρασμό να την αφήσεις εκτός. Έτσι, στη δίνουμε δωρεάν.

Άρα, έχουμε και λέμε: υπάρχει δυστυχώς μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείς Οδική, αν δεν την έχεις θα περάσεις χάλια, επομένως θα σου τη δώσουμε δωρεάν, χωρίς επιλογή. Αν σου συμβεί, θα είμαστε εκεί σε 25 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Αν αργήσουμε, κερνάμε καφέ (και συγνώμη).

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και την Οδική Βοήθεια που συνεργάζεστε για την εξυπηρέτηση. Ενώ μείναμε πριν την Αμφιλοχία, κανονίσατε να μας φέρετε μαζί με το αμάξι στην Ηγουμενίτσα, για να συνεχίσουμε τις διακοπές μας». Γιώργος Α.

]]>
<![CDATA[8 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Όχι για πολύ ακόμη.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/8-sta-10-spitia-anasfalista-ellada/5bfd471eb3ba580001b58d96Thu, 22 Nov 2018 14:50:00 GMT

Ζεις στην Ελλάδα. Μία χώρα που έχει χτιστεί λάθος, μέσα σε δάση, πάνω σε μπαζωμένα ρέματα. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα χωρίς να γίνουν σεισμοί – σεισμοί που μετακινούν νησιά ακόμη και 3 εκατοστά! Κάθε χρόνο καίγεται μία Ζάκυνθος. Οι πλημμύρες γίνονται πιο έντονες και όχι μόνο τον χειμώνα: η Μάνδρα πλημμύρησε 2 φορές μέσα σε 7 μήνες.

Ωστόσο μόνο 2 στους 10 έχουν ασφάλεια κατοικίας στην Ελλάδα.

Κι από αυτούς οι περισσότεροι έχουν επειδή τους αναγκάζει η τράπεζα που τους δίνει στεγαστικό δάνειο.

Εσύ; Γιατί δεν ασφαλίζεις το σπίτι σου;

 • Δεν ξέρεις ότι μπορείς να το ασφαλίσεις.

Δεν είσαι ο μόνος! 1 στους 2 δεν ξέρουν ότι μπορούν να αγοράσουν ασφάλεια κατοικίας. Κάνε ένα τεστ. Ρώτα τους γύρω σου τι ξέρουν για την ασφάλεια κατοικίας.

 • Δεν έχεις ιδέα πόσο κοστίζει.

Πόσο λες; €400 τον χρόνο; €500; €1.000; Το έχουμε ακούσει και αυτό! 3 στους 4 δεν ξέρουν πόσο θα πληρώσουν αν ασφαλίσουν το σπίτι τους.

Αλλά κι αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν, πέφτουν έξω. Νομίζουν ότι είναι το διπλάσιο (€330 τον χρόνο) από το πραγματικό κόστος)!

 • Δε θέλεις να μπλέξεις.

Άσε να μαντέψω: πιστεύεις ότι για να ασφαλίσεις το σπίτι σου θα πρέπει να απαντήσεις 100 ερωτήσεις, να μετρήσεις ακόμη και τα πλακάκια του μπάνιου και να υπογράψεις 15 χαρτιά.

Δε φταις εσύ γι’ αυτό. Η ασφαλιστική αγορά λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία 50 χρόνια. Γραφειοκρατία, καθυστερήσεις, χαρτούρα. Λογικό να σε τρομάζει!

Γι’ αυτό ήρθε η Hellas Direct στην ασφάλεια κατοικίας.

Μετά την ασφάλεια αυτοκινήτου, αλλάξαμε την ασφάλεια κατοικίας. Την κάναμε απλή, εύκολη, οικονομική. Δεν μπορείς να το ρισκάρεις. Θα το ασφαλίσεις. Και όχι επειδή σε αναγκάζει η τράπεζα. Κανένα σπίτι ανασφάλιστο.


]]>
<![CDATA[Άλλη μία φορά που θα δώσεις τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/alli-mia-fora-pou-tha-doseis-teli-kikloforias-gia-1-xrono/5c1378b4b3ba580001b58e23Mon, 12 Nov 2018 14:15:00 GMT

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου, που σε πιάνει ένας μικρός πανικός. Τα Χριστούγεννα έρχονται με έξοδα. Κι ένα από αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας. Που, για μία ακόμη φορά, είναι τα ίδια που πλήρωσες πέρυσι.

Γιατί πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας; Θεωρητικά τα χρήματα που συγκεντρώνονται, πάνε σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Τι θα πληρώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας;

Εξαρτάται. Αν έχεις μηχανή εξαρτάται από τα κυβικά της. Αν έχεις αυτοκίνητο, εξαρτάται είτε από τα κυβικά του είτε από τους ρύπους CO2 που εκπέμπει, ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του.

Άλλη μία φορά που θα δώσεις τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο
Άλλη μία φορά που θα δώσεις τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο
Άλλη μία φορά που θα δώσεις τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο
Άλλη μία φορά που θα δώσεις τέλη κυκλοφορίας για 1 χρόνο

Πώς μπορείς να πληρώσεις;

Μπαίνεις εδώ για να εκτυπώσεις τα τέλη κυκλοφορίας και πληρώνεις είτε μέσω e-banking, είτε στην τράπεζα, είτε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.

Ποιος δεν πληρώνει;

Τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνουν όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες. Από τους υπόλοιπους, απαλλάσσονται τα άτομα με αναπηρία και οι γονείς ανήλικων ατόμων με αναπηρία.

Αν δεν πληρώσεις;

Το πρόστιμο είναι το διπλάσιο του ποσού των τελών κυκλοφορίας. Αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερο από €30, το πρόστιμο είναι €30 + το ποσό των τελών κυκλοφορίας. Δεν έχει σημασία αν κινείται ή όχι το όχημά σου.

Τέλη με τον μήνα; Όχι ακριβώς.

Αυτό το «τέλη με τον μήνα» που ακούς ως μεγάλη ρύθμιση – κάθε χρόνο – αφορά όσους έχουν καταθέσει πινακίδες στην εφορία και αποφασίσουν μέσα στο 2019 να τις πάρουν πίσω. Πληρώνουν ένα μέρος των τελών ανάλογα με το διάστημα για το οποίο θέλουν να πάρουν τις πινακίδες. Σίγουρα όμως όχι το ακριβές ποσό που αναλογεί στο διάστημα για το οποίο παίρνουν πινακίδες.

Γιατί όχι τέλη με την ημέρα;

Το πιο λογικό θα ήταν να μπορείς να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας με ακρίβεια ημέρας. Δηλαδή, αν αγοράσεις αυτοκίνητο στις 25 Νοεμβρίου, να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας για ακριβώς 36 ημέρες – όχι στρογγυλοποιημένα, για 2 μήνες!

Αλλά για μία ακόμη χρονιά, πρέπει να πληρώσεις μέχρι το τέλος του έτους, με τη μία, όλο το ποσό για το επόμενο έτος, το 2019.

Ασφάλεια με την ημέρα; Εννοείται.

Στην Hellas Direct σκεφτόμαστε πρακτικά. Δεν μπορούμε να σου επιβάλλουμε εμείς πότε θα πληρώσεις. Διαλέγεις τη διάρκεια ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις ή ανάλογα με την ημερομηνία που θέλεις να πληρώσεις. Από 30 έως 365 ημέρες. Θέλεις να πληρώσεις αφού πληρωθείς; Θέλεις να πληρώσεις μετά τα Χριστούγεννα για να μη σου πέσουν όλα μαζί; Πριν τα Χριστούγεννα; Τώρα; Μπες εδώ.

]]>
<![CDATA[Πληρώνεις πολλά. Για καλύψεις που δεν έχεις.]]>https://www.hellasdirect.gr/blog/plirwneis-polla-gia-kalipseis-pou-den-exeis/5c0f7f55b3ba580001b58ddfSun, 11 Nov 2018 11:15:00 GMT

Άνοιξε το συμβόλαιό σου. Βλέπεις την τιμή; Δίνεις πολλά. Μέχρι και €98 παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε. Βλέπεις τις καλύψεις; Δεν έχεις αυτές που πραγματικά χρειάζεσαι. Αν δεν έχεις Οδική Βοήθεια, Θραύση Κρυστάλλων και Νομική Προστασία, δωρεάν, είσαι στη λάθος εταιρία.

Μπορείς να εξοικονομείς έως €98,93 τον χρόνο.

Πληρώνεις πολλά. Για καλύψεις που δεν έχεις.

Τι κοινό έχουν αυτές οι 5 ασφαλιστικές;

 1. Ασφαλιστές. Οι οποίοι φυσικά πληρώνονται. Η προμήθεια ενός διαμεσολαβητή μπορεί να επιβαρύνει το ασφάλιστρό σου μέχρι και κατά 30%.
 2. Ανήκουν σε έναν άλλο αιώνα. Στην κυριολεξία! Οι περισσότερες ιδρύθηκαν πριν καν αποκτήσεις κινητό τηλέφωνο – πόσο μάλλον smartphone.

Στην Hellas Direct αρχίσαμε τη λειτουργία μας το 2012, με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, φτιαγμένο σχεδόν αποκλειστικά για το smartphone σου. Direct, digital, paperless.

Και είμαστε αμιγώς direct, χωρίς μεσάζοντες.

Άρα; 0 προμήθειες, 0 κρυφές χρεώσεις και πολύ λιγότερα έξοδα. Τόσο που μπορούμε να σου δίνουμε και την καλύτερη τιμή και τις καλύψεις που χρειάζεσαι, δωρεάν.

Οδική Βοήθεια, δωρεάν. Γιατί κάθε 1 λεπτό ένα αυτοκίνητο μένει.

Συνειδητοποιείς πόσο συχνό είναι; Θα μείνεις. Και θα είναι χάλια. Γιατί δε θα σου τύχει όταν θα περνάς έξω από ένα συνεργείο, ένα χαλαρό απόγευμα Παρασκευής.

Πληρώνεις πολλά. Για καλύψεις που δεν έχεις.
Πληρώνεις πολλά. Για καλύψεις που δεν έχεις.

Θα σου τύχει τη χειρότερη στιγμή. Κυριακή απόγευμα, όταν θα πηγαίνεις για τσίπουρα. Δευτέρα πρωί, στον δρόμο για τη δουλειά. Ή ακόμη χειρότερα, την πιο μίζερη Δευτέρα: μετά από Σαββατοκύριακο Χριστουγέννων!

Δουλεύουμε με αριθμούς – φτιάχνουμε συνέχεια τέτοια πινακάκια – γιατί μας λένε τι χρειάζεσαι και πότε. Οδική Βοήθεια, 24/7. Δωρεάν, όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις. Όπου και να είσαι, ό,τι ώρα και να είναι, θα είμαστε εκεί, σε 25 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο. Αν αργήσουμε, κερνάμε καφέ.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και την Οδική Βοήθεια που συνεργάζεστε για την εξυπηρέτηση. Ενώ μείναμε πριν την Αμφιλοχία, κανονίσατε να μας φέρετε μαζί με το αμάξι στην Ηγουμενίτσα, για να συνεχίσουμε τις διακοπές μας». Γιώργος Α.

Θραύση Κρυστάλλων δωρεάν. Γιατί κάθε 1 ώρα σπάνε 9 τζάμια!

Και τις περισσότερες φορές φταίει ένα πετραδάκι! Απίστευτο; Αρκεί να τιναχτεί ένα πετραδάκι στο παρμπρίζ σου για να σου κάνει μία ζημιά €350!

Πληρώνεις πολλά. Για καλύψεις που δεν έχεις.

Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Δεν έχει να κάνει με την οδήγησή σου ή τη συμπεριφορά σου. Περισσότερο έχει να κάνει με τους δρόμους. Ναι, εμείς θα τους φτιάξουμε τους δρόμους. Αλλά εσύ θα έχεις την κάλυψη Θραύση Κρυστάλλων. Δωρεάν. Όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις.

Ό,τι και να γίνει – πετραδάκι, κλέφτης, εξωγήινος – για το παραμικρό σημαδάκι στο τζάμι σου, μας παίρνεις τηλέφωνο. Δε σε ρωτάμε τίποτα, το φτιάχνουμε την ίδια μέρα.

«Η ασφάλεια με θραύση κρυστάλλων με έσωσε γιατί έπεσε πετραδάκι στο παρμπρίζ και χρειάστηκε επισκευή η οποία έγινε στην Carglass εύκολα γρήγορα και χωρίς να πληρώσω εγώ κάτι». Άγγελος Π.

Νομική Προστασία, δωρεάν. Γιατί κάθε 19 λεπτά ένα τρακάρισμα καταλήγει στα δικαστήρια.

Αρκεί μία μικρή διαφωνία, ένας τραυματισμός, μία λακκούβα. Και ξαφνικά ψάχνεις για δικηγόρο. Και λεφτά. Η πιο «εύκολη» υπόθεση κοστίζει κατά μέσο όρο €400. Και δυστυχώς δεν είναι σχεδόν ποτέ απλή.

Αναλαμβάνουμε εμείς – και τα έξοδα και τις διαδικασίες. Έχουμε δικηγόρους, ξέρουμε από διαφωνίες και έχουμε μία έμφυτη απέχθεια στη γραφειοκρατία. Δε θα σε αφήναμε να το αντιμετωπίσεις μόνος. Έχεις Νομική Προστασία, δωρεάν όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις.

«Στη δική μου περίπτωση ούτε που ασχολήθηκα με τα διαδικαστικά. Και επιπρόσθετα όλα έτρεξαν ομαλότατα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Γιάννης Π.

Ασφαλίσου online σε 1'

Στην καλύτερη τιμή. Με τις καλύψεις που χρειάζεσαι. Δωρεάν.

]]>