Πώς κυκλοφορεί ένας άνθρωπος με αναπηρία στη χώρα μας; Η Κατερίνα Βρανά το ζει και μας εξηγεί

Η αγαπημένη standup comedian που σχεδόν πέθανε, αλλά παραμένει ζωντανή, ήρθε στο Comedy Rides και περιέγραψε τι σημαίνει να είσαι ΑμεΑ στην Ελλάδα.

Πώς κυκλοφορεί ένας άνθρωπος με αναπηρία στη χώρα μας; Η Κατερίνα Βρανά το ζει και μας εξηγεί

Πανεπιστημίου. Σταδίου. Ακαδημίας. Αυτοί είναι οι 3 δρόμοι ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στους οποίους μπορεί άνετα, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, να κυκλοφορήσει ένας άνθρωπος με αναπηρία. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα, είναι καταδικασμένος να αντιμετωπίσει στενά ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια, λακκούβες, σπασμένα πλακάκια, σκαλοπατάκια και κάθε είδους εμπόδιο. Με αποκορύφωμα, το χειρότερο απ’ όλα: τον Έλληνα οδηγό.

Η Άλκη με την Κατερνίνα Βρανά ποζάρουν σε σταθευμένο αυτοκίνητο

Η Κατερίνα Βρανά, η standup κωμικός που σχεδόν πέθανε, αλλά παραμένει ζωντανή - ανάπηρη αλλά ζωντανή - τα λέει χύμα. Καλεσμένη στo Comedy Rides, τη σειρά εκπομπών on wheels με standup comedians που συζητούν και περιγράφουν ιστορίες οδηγικής συμπεριφοράς και οδηγικής τρέλας, δίνει τη δική της ερμηνεία για την ψυχοσύνθεση των οδηγών που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αγνοώντας απροκάλυπτα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Με χιούμορ πάντα - μην ξεχνάμε ότι έχει ψηφιστεί ως μία από τις πιο αστείες γυναίκες στον κόσμο - αλλά έξω από τα δόντια, χωρίς σάλτσες.

Η αναπηρία είναι αναπηρία. Το sexiness είναι sexiness. Και ο Έλληνας οδηγός, ακόμη κι αν το παιδί του το ίδιο είναι ανάπηρο, δε θα διστάσει να παρκάρει πάνω σε ράμπα «για 5 λεπτάκια μόνο!».

Κατερίνα Βρανά και Άλκη χαμογελούν

Η ιστορία της; Η Κατερίνα Βρανά είναι μία από τις λίγες γυναίκες που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια στη standup σκηνή της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το 2017, σε περιοδεία της στη Μαλαισία - και πιο συγκεκριμένα και καθόλου τυχαία στην πόλη Μαλάκα - συνέβη μία σειρά από αλυσιδωτά επεισόδια υγείας. Όλα ξεκίνησαν με μία λάθος διάγνωση και ένα σοβαρό επεισόδιο σηψαιμίας. Η Κατερίνα επέζησε. Αλλά νοσηλεύτηκε για 5 μήνες. Οι μύες του οργανισμού της ατρόφησαν. Έμεινε ανάπηρη. Αλλά επέζησε, δεύτερη φορά.

Και αν πριν από τη Μαλαισία είχε πολλά να πει, για το φαγητό, για τους Άγγλους, για το σεξ, τώρα έχει να πει ακόμη περισσότερα. Και το καλύτερο; Δε μιλά μόνο για τον εαυτό της, αλλά για τους περίπου 1 εκατ. ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους κινητική δυσκολία στην Ελλάδα. Και ακριβώς επειδή είναι standup comedian, και η δουλειά της είναι να περιγράφει την ωμή πραγματικότητα με ωμό χιούμορ, ίσως και να την ακούσουμε.

Μπλίνκι, Άλκη και Κατερίνα Βρανά χαμογελούν στην κάμερα

Άλλωστε, λόγω της δύναμης που έχει το χιούμορ, δημιουργήσαμε την εκπομπή Comedy Rides. Και τι σχέση έχει μία ασφαλιστική με το standup comedy; Στην Hellas Direct δε λειτουργούμε σαν την παραδοσιακή ασφαλιστική που έχεις στο μυαλό σου. Όσο χρόνο και ενέργεια έχουμε αφιερώσει στο να προσφέρουμε την καλύτερη, 24/7 εξυπηρέτηση στον τομέα της ασφάλειας, άλλο τόσο χρόνο και ενέργεια αφιερώνουμε στο να θέσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα οδικής ασφάλειας της καθημερινότητας.

Και βρήκαμε τους πιο δημιουργικούς τρόπους να το κάνουμε: Κατερίνα Βρανά, Αλέξανδρος Τσουβέλας, Λάμπρος Φισφής, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Χατζηπαύλου, Θωμάς Ζάμπρας, Διονύσης Ατζαράκης βόλταραν παρέα με την Hellas Direct και γελάει ο κόσμος. Μαθαίνει επίσης.

Υποκλινόμαστε!

Δες κι αυτά