Οι 5 + 1 τύποι οδηγών μηχανής που θα συναντήσεις σίγουρα εκεί έξω

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική!

Οι 5 + 1 τύποι οδηγών μηχανής που θα συναντήσεις σίγουρα εκεί έξω

Στην Hellas Direct έχουμε λίγο μόνο καιρό που αρχίσαμε να ασφαλίζουμε μοτοσυκλέτες και μπορούμε με σιγουριά να ομολογήσουμε πως έχουμε εκπλαγεί με την αφοσίωση και την αγάπη της κοινότητας για αυτό το μέσο. Διαπιστώνουμε κάθε μέρα και όλο και πιο πολύ ότι για πολλούς μοτοσυκλετιστές, η μηχανή "είναι τρόπος ζωής". Επίσης όμως διαπιστώνουμε και την ποικιλία των τύπων των οδηγών μηχανής.

Σαφώς και δεν αρκούν όσες "κατηγορίες" κι αν προσπαθήσουμε να φτιάξουμε για να συμπεριληφθούν όλοι οι τύποι, γιατί πολύ απλά ο κάθε οδηγός είναι ξεχωριστός σε στυλ, νοοτροπία οδήγησης, αισθητική, αντίληψη κτλ ΑΛΛΑ θα πάρουμε το ρίσκο ναι, να σου παρουσιάσουμε μερικές άτυπες ομάδες μοτοσυκλετιστών, που, δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα έχεις πετύχει στη ζωή σου. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας ονομασίες, οπότε μην τις πάρεις τοις μετρητοίς, ή και κατάκαρδα. ;)


Disclaimer 1: Πολλοί τύποι αναβατών ενδέχεται να αλληλεπικαλύπτονται με έναν ή περισσότερους από τους άλλους τύπους σε αυτήν τη λίστα.


Disclaimer 2: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική.

1.Ο Χαρλεάς, ο Easy Rider

Ξεχωρίζει. Θα τον πετύχεις στους δρόμους (έστω και της Αθήνας) να καβαλάει μια Harley και θα νιώσεις λίγο πολίτης της Νεβάδα. Ντυμένος στα δερμάτινα, συνήθως με χαίτη και μούσια, δερμάτινα περικάρπια, κρόσια, μαύρα γυαλιά, ανοιχτό πέτσινο γιλέκο, tattoo και έναν αέρα ήρεμης δύναμης, αλλά συνάμα και ροκ. Μπορεί κατά καιρούς να τον πετύχεις και με άλλους λάτρεις της Harley να δημιουργούν ένα μικρό σμήνος στους δρόμους και να εντυπωσιάζουν τους γύρω τους. Μπορεί τα piercings και τα tattoos και γενικά η όλη "άγρια" εικόνα να σε φοβίζει αρχικά, αλλά συνήθως πρόκειται για φιλήσυχους κατά βάθος οδηγούς που απλά γουστάρουν να οδηγούν και να ακούν τον ήχο της αγαπημένης τους μηχανής να τους συντροφεύει στη διαδρομή. Εμείς πάντως κατά καιρούς, τους έχουμε ζηλέψει, ψέματα δεν θα πούμε !


2. Ο περιπετειώδης / ταξιδιώτης

Ο φίλος εδώ, είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός με τη μηχανή που θα διαλέξει. Δεν τη θέλει για τις καθημερινές δουλειές, απλή μετακίνηση ή χαλαρές κυριακάτικες βόλτες. Επενδύει σοβαρά στο εργαλείο του, γιατί θέλει να πάει (αν μπορέσει) κυριολεκτικά παντού με αυτό. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια κοντινής αλλά κυρίως μακρινής απόστασης. Από τον γύρο της Φολέγανδρου μέχρι το πολυπόθητο ταξίδι στη Μόσχα, θέλει να τα επισκεφθει όλα όντας πάνω στη μηχανή. "Άλλη αίσθηση" θα σου πει. Και πολύ πιθανόν να έχει δίκιο. Για εκείνον η μηχανή είναι μέσο ελευθερίας, απόδρασης, περιπέτειας, οπότε υπάρχει πιθανότητα να τον πετύχεις μόνο αν είσαι κι εσύ λάτρης άγριας φύσης.


3. O Κάγκουρας

Με "Κ" κεφαλαίο από σεβασμό, φίλε/φίλη. Από το σχολείο είμαστε εξοικειωμένοι με αυτόν τον τύπο. Το πάθος του για τη μηχανή έχει εμφανιστεί από την εφηβεία. Είναι ο τύπος που ερχόταν στο λύκειο με το 50αρι glx, το οποίο με αιματηρή αποταμίευση είχε κερδίσει, ή με επίμονη πίεση στους γονείς του. Μπορεί να μην διακρινόταν για τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε, οι αποστάσεις που έκανε τότε όμως ήταν σχετικά μικρές και περιοριζόταν στις βόλτες στις γειτονιές της περιοχής (κυρίως στα τιμημένα δυτικά προάστια). Μπορούσες να τον ξεχωρίσεις από το τρίπτυχο: μαλλί καρφάκι, γυαλί arnette και αθλητική φόρμα. Από μικρός λοιπόν στα βάσανα, έχει μάθει να κάνει ελιγμούς, σούζες, και να βελτιώνει την τεχνική του κάθε μέρα. Δεν στηρίζουμε, παραδεχόμαστε όμως.


4. Ο μηχανικός του Πολυτεχνείου της Ζωής

Ίσως η μετεξέλιξη του από πάνω τύπου. Έχει μάθει από πολύ νεαρός την ανατομία μιας μηχανής. Ξέρει τη μηχανή του καλύτερα κι από τον ίδιο του τον εαυτό. Την αγαπάει ίσως και περισσότερο. Ξέρει τα χούγια της, πώς να τη "φτιάξει" αλλά και πώς να την επισκευάσει. Κι αν δεν ξέρει, μαθαίνει, από τον φίλο συνεργειατζή, από βιντεάκια στο youtube, από δικούς του πειραματισμούς. Δεν αφήνει κανέναν άλλο να την αγγίξει, "ξέρει εκείνος". Και συνήθως ξέρει όντως, αφού ασχολείται 24/7 με κάθε τι που αφορά στα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας. Αν ω μη γένοιτο μείνεις για οποιοδήποτε λόγο στον δρόμο με τη δική σου μηχανή, είναι αυτός ο τύπος που θα σταματήσει, θα ρίξει δυο ματιές και θα βγάλει από το βαλιτσάκι του τη μίνι εργαλειοθήκη που θα σε σώσει. Γιατί ξέρει...


5. Ο απόλυτα σχολαστικός

Αυτόν τον τύπο αναβάτη τον πετυχαίνεις πολύ πιο συχνά σε οδηγό αυτοκινήτου, ωστόσο υπάρχει και σε δίκυκλη έκδοση. Είτε την έχει αποκτήσει πριν δεκαετίες, είτε την έχει αγοράσει μεταχειρισμένη, είτε είναι εκθεσιακό μοντέλο, θα τη χειρίζεται σαν να είναι του κουτιού. Την καθαρίζει σχολαστικά και παντού, κάθε εβδομάδα (τουλάχιστον). Έχει αγοράσει τα καλύτερα σαμπουάν, γυαλιστικά, καθαριστικά και βούρτσες για κάθε μέρος της μηχανής. Μπορεί το καθάρισμα της μηχανής για οποιονδήποτε άλλο μοτοσικλετιστή να διαρκεί 1 με 2 ώρες, γι' αυτόν διαρκεί μία μέρα ολόκληρη, και συνήθως όπως καταλαβαίνεις είναι η Κυριακή. Ο τύπος έχει καταφέρει να προσαρμόζει και τον ίδιο τον τρόπο οδήγησής του ώστε να μη λερώσει τη μηχανή του. Άπαξ και συμβεί, επιστρέφει σπίτι άρων άρων να την ξαναγυαλίσει. Και φυσικά, δεν μπορείς να τρως ή να πίνεις σε ακτίνα κάποιων μέτρων από τη μηχανή. Δηλαδή λίγο σεβασμό ρε παιδιά στο 8ωρο που έριξε να την καθαρίζει ο άνθρωπος!

Ο ασφαλισμένος στην Hellas Direct

Είναι άνετος: εντός και εκτός πόλης. Δεν αγχώνεται για το αν θα μείνει στη μέση της διαδρομής του, ξέρει ότι θα έρθει επί τόπου όχημα της Οδικής Βοήθειας να τον βοηθήσει. Είναι προσεκτικός οδηγός, ακολουθεί τον Κ.Ο.Κ κατά γράμμα. Χρησιμοποιεί σε κάθε διαδρομή του τον εξοπλισμό του (κράνος, γάντια, μπουφάν κλπ). Είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του: ανανεώνει κάθε φορά πριν τη λήξη του συμβολαίου του, και ξέρει ότι ανταμοίβεται γι' αυτό. Ακόμα και στο ενδεχόμενο ατυχήματος, δεν πανικοβάλλεται, ξέρει ότι από το πιο μικρό και ανεπαίσθητο συμβάν μέχρι και το πιο σοβαρό, δεν θα είναι μόνος, και δεν θα ταλαιπωρηθεί. Έχει αποθηκευμένο το τηλέφωνο της Καταγραφής Ατυχήματος στο κινητό του για παν ενδεχόμενο. Και τις καθημερινές διαδρομές του κάνει, και τα μακρινά του ταξίδια, και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει πρόγραμμα!

Δες κι αυτά