Ντάξει, ούτε ένας δεν μπορούσε να μου τα έχει πει όλα αυτά πριν τρακάρω πρώτη φορά;

Τρακάρισμα; Είναι λογικό να έχεις απορίες, ειδικά αν δεν το έχεις ξαναζήσει. Μην ανησυχείς, σου λύνουμε όλες τις απορίες εδώ!

Ντάξει, ούτε ένας δεν μπορούσε να μου τα έχει πει όλα αυτά πριν τρακάρω πρώτη φορά;

Άνοιξη, ζέστη, και ήλιος. Τι άλλο θες; Τρεις λέξεις μόνο, για να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι θέλεις απεγνωσμένα να πας μία βόλτα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός και μπορείς πλέον να μετακινηθείς πιο εύκολα, αποφάσισες να πάρεις το ωραίο σου αυτοκίνητο/ μοτοσυκλέτα ή τέλος πάντων όποιο όχημα οδηγείς και να πας τις τσάρκες σου.    

Όμως, όπως πρόσφατα σου είπαμε, η αύξηση στις μετακινήσεις έχει ως φυσικό επακόλουθο και τη σταδιακή αύξηση των ατυχημάτων. Το ξέρουμε ότι εσύ προσέχεις και οδηγείς αμυντικά, αλλά για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή, σου έχουμε την ιερή λίστα με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σε περίπτωση που – ω μη γένοιτο/ χτύπα ξύλο/ κουνήσου από τη θέση σου/ φτου φτου, και όλα τα συναφή - σου συμβεί κάποιο απρόοπτο στον δρόμο.  

Βέβαια, αν είσαι στην Hellas Direct, ακόμα και αν βρεθείς σε αυτή τη θέση δεν χρειάζεται να ανησυχείς και να κάνεις δεήσεις. Γιατί έχεις 24/7 μια ομάδα δίπλα σου και έτοιμη να σε βοηθήσει. Μας καλείς στο 212 222 9900, σου εξηγούμε τι χρειαζόμαστε από εσένα και ξεμπερδεύεις σε περίπου 8 λεπτά. Σε εμάς η διαδικασία γίνεται τηλεφωνικά και έτσι δεν μπλέκεις με αναμονή, χαρτούρα και σπασμένα τηλέφωνα. Ενημερώνεσαι άμεσα για την πορεία της ζημιάς σου και ταυτόχρονα μπορείς να επιλέξεις έναν από τους συνεργάτες μας για να επισκευάσεις το όχημά σου. Τσακ μπαμ που λέμε! Και θα μας πεις, γιατί όλα τόσο απλά; Γιατί σε σκεφτόμαστε και δεν θέλουμε να κάνουμε περίπλοκα τα απλά!

Μίλα με την ασφαλιστική σου


Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες στιγμές, να έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου. Φρόντισε λοιπόν, να έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή το τηλέφωνο επικοινωνίας της ασφαλιστικής σου ώστε να μιλήσεις με κάποιον και να σε εξυπηρετήσει. Μπορείς να κάνεις τη δήλωσή σου είτε τηλεφωνικά, όπου ξεμπερδεύεις άμεσα και συνεχίζεις τη ζωούλα σου, είτε επιτόπου τη στιγμή του τρακαρίσματος που όπως καταλαβαίνεις, η διαδικασία παίρνει πολύ παραπάνω χρόνο. Και όπως σου είπαμε ήδη, η τηλεφωνική καταγραφή σου κάνει οικονομία χρόνου -ως γνωστόν ο χρόνος είναι χρήμα! Έτσι στην Hellas Direct, επειδή δεν θέλουμε να ταλαιπωρείσαι με περιττές αναμονές, λύνονται όλα με ένα τηλέφωνο. Αρκεί να το έχεις μαζί σου!

Συγκέντρωσε τα στοιχεία των εμπλεκόμενων


Μην ξεχάσεις να κρατήσεις όλα τα στοιχεία των εμπλεκόμενων οχημάτων. Αυτό που σου χρειάζεται για να γίνει η καταγραφή του συμβάντος είναι οπωσδήποτε η πινακίδα ή πινακίδες. Χωρίς αυτό το στοιχείο, τα πράγματα γίνονται αρκετά ζόρικα.

Φωτογράφισε όλες τις ζημιές που έχουν προκληθεί

αυτοκίνητα που έχουν τρακάρει μεταξύ τους


Το πρώτο πράγμα που θα σου ζητηθεί να κάνεις αν είσαι στην Hellas Direct  – αφού βεβαίως διαπιστωθεί ότι είστε όλοι καλά-  είναι να μας στείλεις κάποιες φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο, χωρίς να περιμένουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και εσύ, ξεκινούν κατευθείαν οι διαδικασίες για την αποζημίωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: αν τραβάς εσύ τις φωτογραφίες φρόντισε εκτός από τις δικές σου, να φωτογραφίσεις και τις ζημιές του άλλου ή άλλων.

Ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα της επιτόπιας καταγραφής. Μπορεί να θέλεις να την επιλέξεις, λέμε τώρα. Σε περίπτωση που έρθει κάποιος να σε βοηθήσει επιτόπου στο συμβάν, μπορείς να κάνεις μία ευγενική υπενθύμιση. Δεν χάνεις κάτι!

Μην βιάζεσαι να πεις ποιος φταίει


Ναι, καλά διαβάζεις! Το ξέρουμε ότι είσαι υπέρ του δίκαιου και της αλήθειας, αλλά καλό είναι να μην βιάζεσαι να πάρεις θέση για το αν φταις ή όχι. Όταν καλέσεις την ασφαλιστική σου για να αναφέρεις ένα περιστατικό, προσπάθησε να είσαι όσο πιο ουδέτερος γίνεται. Περίμενε να μιλήσεις πρώτα με τον άνθρωπο που διαχειρίζεται το περιστατικό σου, γιατί μπορεί από το σοκ να σου έχει ξεφύγει κάτι.

Η ομάδα μας θα σου πει ακριβώς τι να κάνεις. Κάλεσέ μας αμέσως πριν κάνεις το οτιδήποτε άλλο -μόνο να ελέγξεις ότι όλοι είναι καλά φυσικά- και θα σου πούμε ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να μην βρεθείς μπλεγμένος.

Κάλεσε την τροχαία

τρίγωνο προειδοποίησης στημένο στην άσφαλτο και πίσω οχήματα που έχουν τρακάρει μεταξύ τους


Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα συμβάν μπορεί να είναι απλό και οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται γρήγορα. Κάνεις τα παραπάνω, ξεμπερδεύεις και πας να πιείς την καφεδιά σου σαν να μην έγινε τίποτα ποτέ. Όμως, είναι και εκείνες οι φορές που καλό είναι να καλείς και την τροχαία στο σημείο. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι έχει συμβεί και σε περίπτωση που το ζήτημα πάει στα δικαστήρια αυτό πρόκειται να βοηθήσει πολύ.

Όπως και να έχει το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μετά από ατύχημα –και αφού βεβαιωθείς ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς- είναι να μας ενημερώσεις. Θα σου πούμε ακριβώς ποιους ακόμα χρειάζεται να καλέσεις και τι πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να ακολουθήσεις όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Και τώρα… περιμένεις για την έγκριση της αποζημίωσης

Πόσο θα περιμένεις; Εξαρτάται. Εμάς στόχος μας είναι να φτιάξεις το αυτοκινητάκι σου όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αρχικά, με την τηλεφωνική καταγραφή ζημιάς δεν κερδίζεις μόνο εσύ χρόνο, αλλά και εμείς. Τη στιγμή που θα κλείσουμε το τηλέφωνο, έχουμε τα πρώτα στοιχεία που χρειαζόμαστε, για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποζημίωσης. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες αναγκαστικά μπορεί να καθυστερήσουν την αποζημίωση. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε την αποδοχή της άλλης ασφαλιστικής, για να προχωρήσουμε στην αποζημίωση. Αλλά αν η ζημιά είναι ξεκάθαρη, και είναι σαφής η υπαιτιότητα, δεν περιμένουμε καν την αποδοχή. Σε αποζημιώνουμε, και αποζημιωνόμαστε μετά από την άλλη ασφαλιστική.

Το 50% των ζημιών μας κλείνει σε 48 ώρες, δηλαδή 2 φορές πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες ασφαλιστικές.

Αν έχεις ζημιά μίλα με το συνεργείο σου

ασπρόμαυρη εικόνα με το εσωτερικό συνεργείου αυτοκινήτων


Σε περίπτωση που έχεις υποστεί ζημιά, θα χρειαστεί να μιλήσεις με το συνεργείο σου, ώστε το όχημά σου να μεταφερθεί εκεί απευθείας. Σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιο γνωστό σου συνεργείο, μπορείς να ζητήσεις από την ασφαλιστική σου αν έχει να σου προτείνει κάποιο.

Εμείς μπορούμε να σου προτείνουμε το καλύτερο συνεργείο, στη γειτονιά σου! Έχουμε πάνω από 1800 συνεργεία στην digital πλατφόρμα μας. Μέσα από αυτήν την πλατφόρμα, επικοινωνούμε άμεσα με τα συνεργεία και όλες οι συναλλαγές γίνονται άμεσα, γρήγορα και με διαφάνεια.

Και αν διαλέξεις ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας, έχεις αποκλειστικά οφέλη, όπως μείωση στις απαλλαγές κάποιων καλύψεων, όχημα αντικατάστασης μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή και δωρεάν πλυσιματάκι στο αυτοκίνητό σου! Σαν καινούργιο θα το πάρεις. 💙

Το ξέρουμε ότι δεν σου αρέσει να συζητάς για τέτοια θέματα. Όμως, χίλιες φορές να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε απρόοπτο, παρά να σκάμε τελευταία στιγμή. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προσέχεις πολύ όταν οδηγείς και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να είσαι τόσο εσύ όσο και οι συνεπιβάτες σου ασφαλείς. Αν θες να μάθεις ακόμη περισσότερα για την ασφαλή οδήγηση, μπορείς να τσεκάρεις όσα πρέπει να ξέρεις -σαν οδηγός αυτοκινήτου- για τις μοτοσυκλέτες γύρω σου. Αν πάλι είσαι μηχανόβιος, τσέκαρε πώς να διαλέξεις το σωστό κράνος για εσένα.

Δες κι αυτά