Πόσο κρατάει μία Παρασκευή; Μέχρι να έχουμε Safe Roads για όλους!

Όταν η πόλη κοιμάται, η δυναμική της #safefriday μας βγάζει στον δρόμο για να φτιάξουμε σχολικές διαβάσεις. Κι άλλες.

Δρόμος έξω από σχολείο, διάβαση πεζών με κίτρινα μολύβια αντί για λευκές γραμμές

Θέλεις να είσαι ασφαλής. Εσύ, οι δικοί σου άνθρωποι και όλοι εκεί έξω. Θέλεις να ζεις και να μετακινείσαι με ασφάλεια. Και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να ζουν και να μετακινούνται με ασφάλεια οι δικοί σου άνθρωποι. Ιδανικά, και όλοι εκεί έξω.

Το ίδιο κι εμείς! Φυσικά μας νοιάζει η ασφάλισή σου – αυτή άλλωστε μας έφερε κοντά, μέχρι στιγμής! Αλλά βλέπουμε και πέρα από αυτήν, σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό για όλους μας: την ασφάλεια.

Πώς ξεκίνησαν όλα: Η #safefriday

Δεν ήταν η πρώτη φορά που βγαίναμε έξω και φτιάχναμε διαβάσεις, το είχαμε κάνει και στο παρελθόν. Αλλά εκείνη την Παρασκευή του περασμένου Νοεμβρίου η προτεραιότητά μας στην ασφάλεια όλων πήρε συγκεκριμένη μορφή και έδειξε τη δυναμική της. Ρίξαμε χρώμα στην Black Friday και στο πλαίσιο της #safefriday ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε 100 σχολικές διαβάσεις, επενδύοντας εκεί τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους που θα δίναμε σε πρόσκαιρες εκπτώσεις για λίγους.

Η κίνηση που άρχισε εκείνη την Παρασκευή δεν περιορίστηκε στη μία μέρα ή εβδομάδα της Black Friday. Συνεχίζεται έως και σήμερα και θα συνεχίζεται μέχρι η δυναμική της #safefriday να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Safe Roads. Είναι σαν μία Παρασκευή διαρκείας, όσο εμείς φροντίζουμε για ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης των παιδιών προς και από τα σχολεία τους- και όχι μόνο.  

Safe Roads για την ασφάλεια όλων

Και, μάντεψε! Αυτό που ξεκίνησε με τη #safefriday πηγαίνει πολύ καλά για όλους.

-Για περίπου 20.000 μαθητές και μαθήτριες, που θα φτάνουν στα σχολεία τους με μεγαλύτερη ασφάλεια.

-Για σένα που υποδέχθηκες με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Γιατί καλές και οι προσφορές ή εκπτώσεις αλλά σου ήταν ήδη ξεκάθαρο τι είναι πιο δίκαιο και σημαντικό.

-Για σένα που είδες στην πρωτοβουλία μας την ευκαιρία να βελτιωθούν τα πράγματα και έξω από το σχολείο των παιδιών σου. Και επικοινώνησες μαζί μας για να μας το ζητήσεις. Έχουμε καταγράψει όλα τα αιτήματα, το πρόγραμμά μας προχωράει!

-Για εμάς, που πήραμε μια απόφαση με τη γνώση πως έχουμε δίκαιη τιμολόγηση όλο τον χρόνο και μπορούμε πλέον πιο συστηματικά να στραφούμε πέρα από την ασφάλιση, στην ασφάλεια. Όλων.

Δρόμος έξω από σχολείο, στην άσφαλτο διάβαση με κίτρινα μολύβια αντί για λευκές γραμμές
Γαλάτσι

Πώς συνεχίζουμε: Παντού γραμμές!

Τα πρώτα σχολεία του περασμένου Νοεμβρίου ήταν μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε σε διάφορες περιοχές, μέχρι στιγμής της Αττικής, αλλά με σκοπό να βγούμε και πιο έξω.

Φτιάχνουμε διαβάσεις έξω από σχολεία, σε δρόμους που οδηγούν σε σχολεία, σε δρόμους από τους οποίους περνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες. Ακολουθώντας τα προβλεπόμενα και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές φροντίζουμε για τη διαγράμμιση αλλά και την τοποθέτηση πινακίδων που ειδοποιούν τους οδηγούς για τη διάβαση μαθητών.

Ασφάλεια για όλους: Τι κάνουμε αυτόν τον καιρό

Μόλις πέσει το σκοτάδι, σχεδιάζουμε στην άσφαλτο, βάφουμε, τρυπάμε και καρφώνουμε. Κι όταν βγει ο ήλιος, ό,τι φτιάξαμε είναι έτοιμο να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Αυτή είναι άλλωστε η προτεραιότητά μας: η ασφάλεια όλων!

Δρόμος έξω από σχολείο πριν και αφού φτιάχτηκε η διάβαση
Γλυκά Νερά
Δρόμος έξω από σχολείο, στην άσφαλτο διάβαση με κίτρινα μολύβια αντί για λευκές γραμμές
Γαλάτσι
Δρόμος έξω από σχολείο πριν και αφού φτιάχτηκε η διάβαση πεζών
Δήμος Αθηναίων
Δρόμος έξω από σχολείο πριν και αφού φτιάχτηκε η διάβαση πεζών
Δήμος Αθηναίων
Δρόμος έξω από σχολείο πριν και αφού φτιάχτηκε η διάβαση πεζών
Δήμος Αθηναίων

Και συνεχίζουμε για τα επόμενα! Είσαι μαζί μας; 😉💙

Δες κι αυτά