Η Hellas Direct στο 35ο Thessaloniki Insurance Conference

Ανασκόπηση τάσεων και προκλήσεων στην ασφαλιστική αγορά - Α. Πανταζής: Η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η Hellas Direct στο 35ο Thessaloniki Insurance Conference

Με ομιλία του συνιδρυτή και εκτελεστικού διευθυντή Αλέξη Πανταζή συμμετείχε η Hellas Direct στο 35ο Thessaloniki Insurance Conference, που διοργανώθηκε στις 10 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Συμμετοχή της Hellas Direct στο 35ο Thessaloniki Insurance Conference

Ο Αλέξης Πανταζής ξεκίνησε την παρουσίασή του με την πρώτη αποστολή ανθρώπου στο φεγγάρι, το 1969, εξηγώντας πως σήμερα ακόμα και το κινητό τηλέφωνο, που έχουμε όλοι στα χέρια μας έχει 100.000 φορές περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με την τεχνολογία που είχε τότε η NASA.

Ανατρέχοντας στα δέκα χρόνια λειτουργίας της Hellas Direct, ο κ. Πανταζής υπενθύμισε πώς ήταν τα πράγματα το 2012, όταν ξεκινούσε η εταιρία: Οι συναλλαγές γίνονταν κυρίως με μετρητά, μόλις ένας στους τρεις πολίτες είχε κινητό τηλέφωνο ενώ ήταν αδιανόητο για τους ασφαλισμένους να μην πάρουν στα χέρια τυπωμένο το συμβόλαιο τους.

Αλέξης Πανταζής: Από το 2012 έως σήμερα - Τι μας έμαθε η τελευταία 10ετία

Η αρχή της αλλαγής στο σκηνικό αυτό έγινε από τον κλάδο του φαγητού, με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες παραγγελιών, όπως είπε, ενώ ακολούθησαν τα άλματα που επιτάχυνε ο covid-19 στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, με το λανσάρισμα του gov.gr.

Ο Αλέξης Πανταζής στο βήμα του συνεδρίου, στο φόντο γιγαντοοθόνη

Οι 4 τάσεις της ασφάλισης σήμερα

Ο συνιδρυτής της Hellas Direct αναφέρθηκε στις τέσσερις τάσεις που κυριαρχούν σήμερα στην ασφάλιση:

  1. Όχι, ο τελευταίος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν έχει γεννηθεί ακόμα

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Πανταζής, υπάρχουν καταναλωτές που επιλέγουν για την ασφάλισή τους το direct κανάλι, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν aggregators και υπάρχουν και αυτοί που θα μείνουν για πάντα στη διαμεσολάβηση. Τόνισε παράλληλα ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα άρα και η διαμεσολάβηση θα πρέπει να αλλάξει.

Εκείνο που βλέπει η Hellas Direct ότι αλλάζει, πρόσθεσε, είναι ότι τα φυσικά δίκτυα πωλήσεων γίνονται πλέον διαδικτυακά εισάγοντας τον ορισμό του Phygital. Είναι επίσης η ανάγκη για περισσότερα προϊόντα που θα μπορούν να διαθέσουν οι διαμεσολαβητές. Εκτίμησε επίσης πως έρχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στον χώρο της διαμεσολάβησης, όπως έγινε και στον ασφαλιστικό κλάδο.

2. Διαχείριση ζημιών

Η υπόσχεσή μας είναι η διαχείριση ζημιών, εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Hellas Direct, τονίζοντας ότι είναι ο παράγοντας από τον οποίο ειδικότερα οι επαγγελματίες του κλάδου ξεχωρίζουν την κάθε εταιρία από τον ανταγωνισμό. Από τα 18 εκατομμύρια που έχει επενδύσει η Hellas Direct μέχρι σήμερα για να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία, τα 10 αφορούσαν τις ζημιές. Οι τεχνολογικές λύσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ψηφιοποίηση των συνεργειών, ομάδες διαθέσιμες 24/7 αλλά και εξάλειψη της γραφειοκρατίας.

3. Κινητικότητα: Ανανεώνοντας τον γερασμένο στόλο

Ο Αλέξης Πανατζής υπογράμμισε τον γερασμένο στόλο αυτοκινήτων που έχει η Ελλάδα- τον γηραιότερο στην ΕΕ- και τις χρηματοδοτικές ανάγκες που υπάρχουν έτσι ώστε να ανανεωθεί και να πλησιάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην υπηρεσία wallet+ της Hellas Direct, που προσφέρει χρηματοδοτικές λύσεις για όλες τις ανάγκες των οχημάτων. Το wallet+ είναι αυτή τη στιγμή συνδεδεμένο με τέσσερις τράπεζες και στόχος είναι, όπως εξήγησε, να φτάσει τις δέκα.

4. Ξανασκέψου την ασφάλιση κατοικίας

Περνώντας τέλος στην ασφάλιση κατοικίας, ο Αλέξης Πανταζής σημείωσε πως το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 16%, παρότι ζούμε σε μια σεισμογενή περιοχή με πολλά φυσικά φαινόμενα.

Όπως είπε, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει το προϊόν να γίνει πιο εύκολο, προσιτό και τεχνολογικά προηγμένο. Εκείνο που έκανε η Hellas Direct είναι ότι περιόρισε τις δεκάδες ερωτήσεις γίνοταν από τις ασφαλιστικές στον πελάτη ακόμα και για το πού είναι το σπίτι του, ζητώντας του απλώς να το βάλει στον χάρτη. Βάζοντας απλώς τη διεύθυνση στο Google Maps, υπάρχουν 1200 σημεία δεδομένων που επιτρέπουν στις αντασφαλιστικές εταιρείες να καταλάβουν το ρίσκο, εξήγησε.

«Η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο» κατέληξε ο κ. Πανταζής. «Δεν τον αλλάζει όπως πολλές φορές λέμε ότι όλα αλλάζουν γρήγορα. Αλλά σίγουρα τον αλλάζει».

Ανοιχτό πλάνο του συνεδρίου από το βάθος της αίθουσας, οι συμμετέχοντες κοιτάζουν τη γιγαντοοθόνη

Η Hellas Direct χρυσός χορηγός στο συνέδριο

Στο συνέδριο, όπου η Hellas Direct ήταν χρυσός χορηγός, συναντήθηκαν περισσότεροι από 250 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών. Οι 20 ομιλητές αναφέρθηκαν στις τελευταίες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής για τον ασφαλιστικό κλάδο. Περισσότεροι από 470 επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω live streaming από το thinc.gr.

Tην έναρξη του συνεδρίου σήμανε ο κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, Founder της Insurance Innovation, αναλύοντας τις προοπτικές αλλά και τις νέες προτεραιότητες που θέτει η σύγχρονη πραγματικότητα στην ασφαλιστική βιομηχανία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης ως πολύτιμο αρωγό στο δρόμο για την ανάπτυξη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες στο Youtube.

Δες κι αυτά