Κάθε 20' σπάει 1 παρμπρίζ από αυτό

Εσύ τι θα σκεφτόσουν αν έβρισκες ραγισμένο το τζάμι του αυτοκινήτου σου;

Κάθε 20' σπάει 1 παρμπρίζ από αυτό

Πώς θα ένιωθες αν ξυπνούσες μία μέρα και έβρισκες μία τεράστια ρωγμή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου; Τι θα σκεφτόσουν; Κλέφτης; Έξαλλος πρώην; Ρακούν; Όχι.

Πετραδάκι!

Και δεν έγινε ενώ κοιμόσουν. Έγινε μπροστά σου, ενώ οδηγούσες. Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε ένα πετραδάκι και το πετραδάκι εκτοξεύτηκε στο παρμπρίζ σου, αφήνοντας ένα μικρό σημάδι, πιο μικρό από ένα κέρμα. Αρκεί αυτό για να σπάσει το παρμπρίζ σου και να σου κοστίσει €350.

Κάθε 1 ώρα σπάνε 9 τζάμια αυτοκινήτου. Για τα 3 ευθύνεται ένα πετραδάκι!    

Συμβαίνει συνέχεια. Ένα τόσο μικρό σημάδι μπορεί να προκαλέσει μία τεράστια ζημιά. Γιατί όσο εσύ οδηγείς και όσο αλλάζει η θερμοκρασία, το σημαδάκι μεγαλώνει και γίνεται ρωγμή. Το παρμπρίζ ραγίζει και τότε πρέπει να το επισκευάσεις ή, ακόμη χειρότερα, να το αντικαταστήσεις.

Δεν έχει να κάνει με την οδήγησή σου

Δεν μπορείς να προσέχεις πότε εκτοξεύονται πετραδάκια για να τα αποφεύγεις. Για την ακρίβεια δεν έχει να κάνει καν με το αν προσέχεις αυτό. Ούτε έχει νόημα να προσπαθείς να πηγαίνεις μόνο από "καλούς δρόμους", γιατί δεν υπάρχουν καλοί δρόμοι σε αυτήν τη χώρα. Μπορείς, φυσικά, να προσέχεις πού παρκάρεις το αυτοκίνητό σου και τι αφήνεις μέσα –και καλά κάνεις γιατί 1 στις 10 περιπτώσεις σπασμένων τζαμιών γίνονται σε απόπειρα κλοπής. Αλλά ό,τι και να κάνεις, παίζεις με τις πιθανότητες.

Εσύ και οι περισσότεροι οδηγοί στη χώρα μας. Γιατί ενώ υπάρχει η κάλυψη γι' αυτήν τη ζημιά –Θραύση Κρυστάλλων τη λέμε και κανείς δεν ξέρει γιατί– μόνο 4 στους 10 ασφαλισμένους οδηγούς την έχουν. Γιατί; Επειδή οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες χρεώνουν αυτήν την κάλυψη, από €15 έως €18. Και δεν την έχουν στο βασικό τους πρόγραμμα.

Στην Hellas Direct λειτουργούμε με βάση τις πιθανότητες και σύμφωνα με αυτά που μας λένε οι αριθμοί και η κοινή λογική. Γι' αυτό δεν σου δίνουμε επιλογή. Έχεις την κάλυψη όποιο πρόγραμμα κι αν διαλέξεις. Για το παραμικρό σημαδάκι στο τζάμι σου, μας καλείς. Δεν σε ρωτάμε τίποτα. Δεν χρειάζεται να ξέρουμε πώς έγινε, πού έγινε, τι ώρα, ποιος το ’κανε. Σημασία έχει να το φτιάξουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γι’ αυτό και σε αποζημιώνουμε την ίδια στιγμή που θα μας πάρεις τηλέφωνο. Κι εσύ μπορείς να πας όποτε θέλεις στο συνεργείο της γειτονιάς σου. Ούτε 3 χλμ. δεν θα κάνεις από εκεί που βρίσκεσαι. Το φτιάχνεις την ίδια μέρα. Κοινή λογική.

«Η ασφάλεια με θραύση κρυστάλλων με έσωσε γιατί έπεσε πετραδάκι στο παρμπρίζ και χρειάστηκε επισκευή η οποία έγινε στην Carglass εύκολα γρήγορα και χωρίς να πληρώσω εγώ κάτι».  Άγγελος Π.

Δες κι αυτά