Έχουμε νικητή! Πεισματάρης οδηγός αγνοεί κάθε πινακίδα, ακούει το gps και κολλάει το αυτοκίνητό του στο βουνό

Η στιγμή «Έλα… Έλα… Έλα να δεις τι έκανες» για 77χρονο Γερμανό

Ασπρόμαυρη εικόνα με αυτοκίνητο κολλημένο σε μονοπάτι πεζοπορίας, ανάμεσα σε προστατευτική μπάρα και βράχια


Φυσικά η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια. Αλλά καλό είναι να έχεις και τα μάτια σου ανοιχτά και τη λογική σου να κάνει τη δουλίτσα της παράλληλα.

Το GPS τον έστειλε… στα βράχια

Στην αυτοκίνηση η τεχνολογία έχει προσφέρει άλματα. Δεν επικεντρωνόμαστε καν στα πολύ σοβαρά της ασφάλειας των αυτοκινήτων, θα σταθούμε μόνο στο απλό και τόσο αυτονόητο για τους νεότερους: το GPS.

Όταν οι χάρτες ήταν τυπωμένοι και είχαν θέση στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Κάποιοι (γκουχ γκουχ) προλάβαμε εποχές χωρίς google maps και όλα τα σχετικά. Τότε που οι οδηγοί είχαμε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή στο πορτ μπαγκάζ οι πιο γενναίοι εκείνο το περίφημο βιβλιαράκι με τους χάρτες τυπωμένους.

Εκεί να δεις ψάξιμο στο τετραγωνάκι 65Β και στο 89Α. Κι αν ένας δρόμος συνέχιζε στην από πίσω σελίδα, καλά ήταν. Κάποιες φορές δεν συνέβαινε αυτό, ο δρόμος που έψαχνες πηδούσε από το 33 στο 92 κι εσύ έψαχνες στα χαμένα.

Βέβαια, με το βιβλιαράκι εκείνο σωθήκαμε πολλοί που πάσχουμε από έλλειψη προσανατολισμού και ξεκινώντας για την Εύβοια θα καταλήγαμε στην Ελαφόνησο.

Επίσης, το πιθανότερο είναι πως με εκείνο το βιβλιαράκι δεν θα είχε συμβεί αυτό που συνέβη στον φίλο παρακάτω.

Ακολούθησε τυφλά το GPS και βρέθηκε κολλημένος στο βουνό

Ένας 77χρονος Γερμανός τουρίστας, λοιπόν, ξεκίνησε πορεία σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας στην Αυστρία. Αλλά δεν ήταν με τα πόδια: Μπήκε στη θέση του οδηγού στην αγαπημένη του BMW Alpina B3 Touring και έβαλε μπροστά.

Και για να μη χαθεί στο υπέροχο αυστριακό τοπίο, έβαλε και το GPS να τον καθοδηγεί.

Η εκπληκτική θέα της λίμνης Wolfgang στο Σάλτσμπουργκ τον μάγεψε αλλά συνέχισε, ήσυχος, να οδηγεί με το GPS να τον καθοδηγεί.

Αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στα βράχια σε μονοπάτι πεζοπορίας

Το στενό μονοπάτι κάτι ήθελε να του πει

Παρότι ο δρόμος γινόταν όλο και πιο στενός, ο Γερμανός δεν αποθαρρύνθηκε και συνέχισε την ανηφορική του πορεία – πάντα με το αυτοκίνητό του. Δεν αποθαρρύνθηκε ούτε όταν διασταυρώθηκε με πεζοπόρους, που είδαν έκπληκτοι ένα αυτοκίνητο να κινείται στο μονοπάτι τους. Δεν αποθαρρύνθηκε ούτε όταν οι πεζοπόροι τον προειδοποίησαν πως πάει λάθος. Δεν αποθαρρύνθηκε από όλες τις πινακίδες που έδειχναν πως πρόκειται για μονοπάτι πεζοπορίας. Τίποτα εκείνος, συνέχισε να ακολουθεί το GPS. Το οποίο, ποιος ξέρει, μπορεί επίσης να μαγεύτηκε από τη θέα, τι να πεις.

Αλλά το μονοπάτι όλο ανηφόριζε και στένευε και ανηφόριζε και στένευε, μέχρι που το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, κολλημένο κυριολεκτικά ανάμεσα στο βουνό και την προστατευτική μπάρα.

Αυτοκίνητο ακινητοποιημένο στα βράχια σε μονοπάτι πεζοπορίας

Ever Given – αυτοκίνητο σημειώσατε Χ

Θυμάσαι τότε που ένα γιγάντιο πλοίο με κοντέινερ είχε κολλήσει στη διώρυγα του Σουέζ; Ακινητοποιώντας κι ένα σωρό άλλα πλοία είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη;

Ε κάτι τέτοιο έγινε κι εδώ, όπου πλοίο βάλε αυτοκίνητο, όπου διώρυγα βάλε βουνό. Το κολλημένο αυτοκίνητο έκλεισε το μονοπάτι, εγκλωβίζοντας τους πεζοπόρους πίσω του και μπροστά του.

Αυτοκίνητο με γρατζουνιές και ζημιές, μόλις το ξεκόλλησαν από τα βράχια

Απεγκλωβισμός χωρίς τραυματισμούς αλλά με ζημιές

Αστυνομία και Πυροσβεστική κατάφεραν να απομακρύνουν τελικά το αυτοκίνητο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Βέβαια, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες οπυ κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης, η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου, εκεί που παραγνωρίστηκε με την μπάρα, είχε ζημιές.

Κρίμα για την Alpina B3 Touring, κρίμα και για τον 77χρονο, που είχε πολύ καλό γούστο στα αυτοκίνητα αλλά όχι τόσο καλή αίσθηση του χώρου και του προσανατολισμού. Συμβαίνουν αυτά.

Δες κι αυτά