3 λόγοι που κάνουν την online ασφάλεια τη μοναδική σου επιλογή

HD Team

HD Team

Γιατί online ασφάλεια

Αχ, η ευκολία των online αγορών. Δεν περιορίζεσαι από το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων, δεν περιμένεις σε ουρές, ούτε είναι απαραίτητο να έχεις πάνω σου μετρητά. Και όλα αυτά δεν ισχύουν μόνο για αγορές προϊόντων αλλά και υπηρεσιών. Η online ασφάλιση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Οκ, θα σκεφτείς. Τα έχω ξανακούσει όλα αυτά. Εύκολη, γρήγορη, ευέλικτη. Ασφαλίζομαι από την άνεση του σπιτιού μου, ό,τι ώρα θέλω, με το πάτημα ενός κουμπιού κλπ κλπ κλπ.

Spoiler alert: δεν είναι μόνο η ευκολία.

Υπάρχουν και άλλοι 3 λόγοι που δίνουν ασύγκριτο πλεονέκτημα στην online ασφάλεια. Και είναι πιο σημαντικοί απ’ ό,τι νομίζεις!

1. Όλη η πληροφορία που θα χρειαστείς είναι πάντα διαθέσιμη

Από τις καλύψεις και τους όρους, μέχρι τις τιμές και τις ειδικές προσφορές, μπορείς να δεις και να συγκρίνεις τα πάντα ώστε να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει. Δε χρειάζεται να ζητήσεις κάτι από κάποιον, ούτε να περιμένεις διευκρινήσεις για τις διαφορές των 3.256 πακέτων που θα σου παρουσιάσει ένας ασφαλιστής. Μπορείς να διαθέσεις το χρόνο σου όπως εσύ θέλεις ώστε να κάνεις την ιδανική επιλογή.

2. Η διαδικασία είναι άμεση

Το σίγουρο είναι ότι, μόλις βρεις αυτό που ψάχνεις, δε χρειάζεται να περιμένεις. Το συμβόλαιό σου θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή στα χέρια σου σε δευτερόλεπτα, ενώ το ίδιο εύκολες θα είναι και οι ανανεώσεις που θα ακολουθήσουν. Χωρίς ραντεβού, χωρίς χαρτιά και φυσικά χωρίς προμήθειες. Κάτι που επιτρέπει να έχεις την καλύτερη τιμή της αγοράς.

3. Είναι εύκολο να μάθεις τις εμπειρίες των άλλων

Reviews σε σελίδες, συζητήσεις σε forums, σχόλια στα Social Media. Οι καταναλωτές εκφράζουν online την άποψή τους για προϊόντα και υπηρεσίες, δίνοντας έτσι πολύτιμες πληροφορίες στους πιθανούς πελάτες. Αποτέλεσμα; Ο πήχης για τις ίδιες τις εταιρίες ανεβαίνει αισθητά όλο και περισσότερο, κι αυτό γιατί – επιτέλους – κάνουν τη στροφή υπέρ των καταναλωτών.

“Ένα τηλεφώνημα, 4 φωτογραφίες, ένα mail 14 Αυγούστου και 16 όλα ήταν τακτοποιημένα. Ευχαριστώ HD.”Massimo L.

Συμπέρασμα; Διαφάνεια παντού.

Τα πάντα – και εννοούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ – σχετικά με ένα ασφαλιστικό προϊόν βρίσκονται online. Ειδικά με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας IDD από τον Οκτώβριο του 2018, οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στον καταναλωτή πριν την αγορά το ίδιο απλοποιημένο έγγραφο ώστε να μπορεί να δει με μία ματιά τι θα αγοράσει, να συγκρίνει αποτελεσματικά και να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για την τιμολόγηση, αφού ο υπολογισμός των ασφαλίστρων γίνεται online.  Όλα όσα χρειάζεται να ξέρει είναι εκεί: δημόσια, προσβάσιμα και έτοιμα να τα αξιολογήσει. Διαφάνεια παντού, γιατί είναι θέμα κοινής λογικής.