11 προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς από την οθόνη σου

Μπορεί να μην μπορείς να ταξιδέψεις όπως πριν, αλλά σίγουρα μπορείς και αξίζει τον κόπο να το κάνεις online!

11 προορισμοί που μπορείς να επισκεφθείς από την οθόνη σου

Και εκεί που άραζες που λες στον καναπέ, περνάνε ξαφνικά δυο σκέψεις από το μυαλό σου. Τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε! -το οποίο συνοδεύτηκε από το “τι ζούμε, επιτέλους”- και “πείνασα. Τι να φάω;” Δεν θέλουμε όμως μίζερες σκέψεις, αισιοδοξία και υπομονή δεν είπαμε; Με τα πολλά λοιπόν, επειδή όλοι είμαστε στο ίδιο mood και επειδή για τους περισσότερους συναρπαστικό “ταξίδι” πλέον είναι η περιήγηση από το σαλόνι στο ψυγείο ή από το σαλόνι στην πόρτα - για να παραλάβεις το φαγητό από delivery -, ψάξαμε λιγάκι μπας και βρούμε κάτι που να μας θυμίσει πόσο περιπετειώδεις ήμασταν και πόσο λατρεύαμε τα ταξίδια και τις βόλτες σε πόλεις που επισκεπτόμασταν. Και μάντεψε. Βρήκαμε τη λύση! Αν πάλι είσαι από τους τύπους που τα σχέδιά σου για ταξίδια πρόλαβαν οι καταστάσεις, δεν πειράζει. Μπορούμε όλοι να ταξιδέψουμε από τον καναπέ μας τρώγοντας την πιτσούλα μας και αγναντεύοντας αξιοθέατα, έστω και από την οθόνη του υπολογιστή μας. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με την live επίσκεψη σου στις actual τοποθεσίες, αλλά πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο!

Extra Tip:

Αφού πεινάς κιόλας, ετοίμασε/ παρήγγειλε το φαγητό σου και κάθισε να απολαύσεις τη διαδρομή. Έτοιμοι; Φύγαμε!

Taj Mahal/ Ινδία

Το Μαυσωλείο του Ταζ Μαχάλ

Πρόκειται για το φημισμένο Μαυσωλείο το οποίο είναι κτισμένο στην νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει το AirPano, που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην τοποθεσία αυτή, με ένα κλικ εδώ! Η ομορφιά που εκπέμπει το λευκό μάρμαρο καθώς και το τοπίο, θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο τα βάσανά σου και να απολαύσεις τις εικόνες. Ιδανικά, φρόντισε να παραγγείλεις ή ακόμη καλύτερα, να μαγειρέψεις ινδικά πιάτα και θα μας θυμηθείς!

Γαλλία

Πύργος του Eiffel

Ο πύργος του Άιφελ

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τον πολυφημισμένο πύργο του Άιφελ, αλλά όπως και να έχει θα σου πούμε μερικά. Χτίστηκε το 1889 από τον Gustave Eiffel και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το ύψος του αλλάζει ανάλογα με την εποχή, λόγω της συστολής και διαστολής των υλικών κατασκευής του.

Λούβρο

Το μουσείο του Λούβρου

Επόμενη στάση, Λούβρο. Αφού είμαστε ήδη στη Γαλλία, γιατί να μην περάσουμε και από εκεί μια βόλτα; Τζάμπα είναι! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης και είναι 228 ετών, κάτι που το καθιστά και ένα από τα παλαιότερα. 35.000 έργα τέχνης έχουν φωλιάσει στο εσωτερικό του και είναι διαθέσιμα, έστω και ψηφιακά, για να τα δούμε απευθείας μέσω των online περιηγήσεων που έχει ετοιμάσει για εμάς το επίσημο site του μουσείου!

Κολοσσαίο/ Ιταλία

Το Κολοσσαίο

Το ταξίδι στην Ευρώπη συνεχίζεται. Το Κολοσσαίο ή αλλιώς Φλάβιο Αμφιθέατρο, ξεκίνησε να φτιάχνεται το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε περίπου το 80 μ.Χ. Μπορούσε να χωρέσει έως 65.000 θεατές, ενώ η χρήση του ανά τους αιώνες ήταν διαφορετική. Υποκλινόμαστε στην ομορφιά του, την οποία μπορείς και εσύ να θαυμάσεις εδώ.

Αρχαία πόλη της Πέτρας/ Ιορδανία

Η Αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία από ψηλά

Το ήξερες ότι η πόλη αυτή έχει πάρει το όνομά της από την λέξη Ράκμου που σημαίνει “βράχος με χρωματιστές ραβδώσεις” ; Η αρχαία πόλη της Πέτρας είναι λαξευμένη πάνω σε πετρώματα και αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς. Ρίξε ένα βλέφαρο εδώ και θα καταλάβεις γιατί!

Στόουνχέτζ/ Αγγλία

Το μνημείο του Στόουνχετζ

Ανήκεις στην εποχή που υπήρχε σαν επιλογή φόντου στις προεπιλεγμένες φωτογραφίες του υπολογιστή σου; Ε τότε ξέρεις για ποιο αξιοθέατο πρόκειται να σου πούμε! Έως και σήμερα δεν είναι γνωστό ποιος και γιατί έχτισε αυτό το μνημείο. Κάποιοι λένε ότι εξυπηρετούσε λατρευτικό σκοπό, άλλοι υποστηρίζουν ότι εξυπηρετούσε αστρονομικούς σκοπούς, αλλά όπως και να έχει πρόκειται για ένα μαγευτικό θέαμα. Δεν μας πιστεύεις; Τσέκαρε λοιπόν εδώ.

Πυραμίδες της Γκίζας/ Αίγυπτος

Η Πυραμίδα του Χέοπα

Σίγουρα αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις στον κόσμο, αυτή η τοποθεσία θα πρέπει να είναι στη λίστα σου. Η Πυραμίδα της Γκίζας ή αλλιώς του Χέοπα, υπολογίζεται ότι χτίστηκε το 2560 π.Χ και είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και σε ηλικία, από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης. Το ύψος της στην αρχή της κατασκευής της ήταν 146,5 μέτρα, ενώ τώρα είναι περίπου 137. Εμάς μας άφησε άφωνους η εικόνα που αντικρίσαμε εδώ!

Μάτσου Πίτσου/ Περού

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίστσου

Η αρχαία πόλη του Μάτσου Πίτσου, ανακαλύφθηκε το 1911 και αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά δείγματα που μας δείχνουν τον πολιτισμό αλλά και την εξέλιξη των Ίνκα. Αν είσαι λάτρης των ταξιδιών, θα πρέπει και αυτή την τοποθεσία να την εντάξεις στη λίστα σου οπωσδήποτε, γιατί είτε κανονικά είτε ψηφιακά –μέσω του Younow– , αξίζει να την επισκεφθείς.

Όπερα του Σύδνευ/ Αυστραλία

Η Όπερα του Σύνδευ

Η Όπερα του Σύνδευ, είναι ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1959 και ολοκληρώθηκε το 1973 και θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά κτίσματα του 20ού αιώνα. Γενικά, χρησιμοποιείται για πολλές εκδηλώσεις και αποτελεί αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείς, αν ταξιδέψεις προς Αυστραλία

HΠΑ- Καναδάς

Γκραντ Κανυον

Το φαράγγι Γκραντ Κανυον

Το Εθνικό Πάρκο του Γκραντ Κανυον βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα. Πρόκειται για ένα τεράστιο φαράγγι που δημιουργήθηκε από τον ποταμό Κολοράντο και ανήκει και αυτό στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η θέα και τα χρώματα είναι μαγευτικά και σίγουρα σαν εμπειρία θα είναι μοναδική! Μπορείς να την θαυμάσεις online μέσα από 7 διαφορετικές γωνίες, πατώντας εδώ.

Καταρράκτες Νιαγάρα

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα

Βρίσκονται στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά και έχουν έκταση 209.7 km². Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το θέαμα απίστευτο; Η αλήθεια είναι ότι το αξιοθέατο αυτό, χάνει πολλά στην ψηφιακή του μορφή. Χάνεις την αίσθηση της υγρασίας και της δροσιάς, τον ήχο και γενικά τα φυσικά χρώματα. Δεν πειράζει όμως γιατί και πάλι, κερδίζεις την online εμπειρία και το ζεις έστω και έτσι!

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμάς αυτή η ψηφιακή βόλτα μας ανανέωσε και μας έφτιαξε τη διάθεση! Έχεις δίκιο. Από κοντά είναι αλλιώς. Δεν τα συγκρίνουμε για κανέναν λόγο! Όμως είναι όμορφο που μπορούμε να μάθουμε για αυτά τα μέρη αλλά και να τα δούμε, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τα μελλοντικά μας ταξίδια! Επειδή - λέμε τώρα! - μπορεί να σου άρεσε όλη αυτή η φάση, ίσως να ρίξεις μια ματιά και στο Window Swap, που σου δείχνει θέα που βλέπουν διάφορα παράθυρα στον κόσμο ή το Drive and Listen, την εφαρμογή που σε ταξιδεύει με μουσικές βόλτες με το αυτοκίνητο. Μην ξεχνάς, έχεις να φας και το επιδόρπιο! 😉

Δες κι αυτά