Δεν ξεκινάς για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς αυτά τα apps

"Θα φτάσει η βενζίνη"; "Έχουμε πολύ ακόμη"; "Θα μας πιάσει βροχή;". Δεν χρειάζεται να απαντήσεις σε τίποτα. Υπάρχουν apps για όλα αυτά ;)

Πίσω όψη αυτοκινήτου ακινητοποιημένου μπροστά στη θάλασσα

Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο καλοκαίρι, τώρα μάλλον θα ήσουν εκεί που σκάει το κύμα και θα βυθιζόσουν σε μεγάλες υπαρξιακές αναζητήσεις όπως «από πού να ήρθαν άραγε όλες αυτές οι όμορφες πετρούλες» ή «μήπως μεγαλώνοντας χάνουμε την ιδιότητα του μαυρίσματος» - αυτό το τελευταίο απόφυγέ το, δεν καταλήγει κάπου όμορφα.

Φέτος, όμως, ο Αύγουστος μόλις μπήκε και εσύ νιώθεις ότι είσαι ακόμη στον Μάιο. Κολλημένος/η στο ίδιο σημείο. Κάνε λίγη ακόμη υπομονή, το διάλειμμα θα έρθει. Αν έχεις αυτοκίνητο, υπάρχουν μικροί παράδεισοι σε εμβέλεια λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι σου, έστω για μία ημερήσια εκδρομή. Κάνε έναν έλεγχο αυτοκινήτου για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι οκ, βρες προορισμό και κράτησε αυτήν τη λίστα με εφαρμογές που μπορεί να χρειαστείς για να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου περισσότερο!

Ψάχνεις για βενζινάδικο κοντά σου; Το FuelGR ξέρει.

Όλοι ξέρουμε τι γίνεται αν στο αυτοκίνητο βρίσκεται ο τύπος που "το ξέρει το αυτοκίνητό του, έχει ακόμη αρκετή βενζίνη". Ή αντίστροφα, ο τύπος που ποτέ δεν πιστεύει ότι έχει αρκετή βενζίνη και φοβάται ότι θα μείνει στη μέση του πουθενά. Άγχος, ένταση και τσακωμοί. Αχρείαστοι!

Χάρτης που δείχνει τα βενζινάδικα στην περιοχή Τριανδρία Θεσσαλονίκης

FuelGR. Ανοίγεις τον χάρτη και εμφανίζονται τα 40 (ή 2 με 3, ανάλογα με το τι διακοπές κάνεις) κοντινότερα βενζινάδικα στην περιοχή όπου βρίσκεσαι. Και οι τιμές τους! Έχεις κάποια προτίμηση; Μπορείς να ορίσεις είδος καυσίμου και εταιρία. Διαλέγεις βενζινάδικο και βλέπεις το ιστορικό τιμών του, κριτικές από πελάτες και τις οδηγίες για να φτάσεις εκεί. Τώρα, αν θα χρειαστεί κάποιος να σου κρατά σφιχτά το χέρι όταν θα δεις τις τιμές - ή να σε πάρει μια αγκαλιά- εσύ το ξέρεις.

Είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS.

HereWeGo σημαίνει offline Navigation και κόστος διαδρομής μαζί.

Φτάνουμε; Φτάνουμε; Φτάνουμε; Σιχαμένη ερώτηση αν την ακούς από το πίσω κάθισμα κάθε 10 δευτερόλεπτα. Κάνε λίγο υπομονή - και μην ξεχνάς ποτέ πού φτάνετε. Και βρες τη διαδρομή από πριν 😉

HereweGo. Βάζεις προορισμό και σου βρίσκει πώς να πας. Μέσα συγκοινωνίας; Ποδήλατο; Αυτοκίνητο; Ό,τι σε βολεύει. Έχει όλες τις πληροφορίες για κάθε μέσο. Το κόστος των εισιτηρίων των μέσων συγκοινωνίας. Πόσο θα κοστίσει το ταξί. Πού να παρκάρεις. Πού έχει κίνηση.

κολάζ με στιγμιότυπα από την εφαρμογή HereWeGo

Έτσι την πρώτη φορά που θα ρωτήσει αν φτάνετε θα έχεις έτοιμη απάντηση. Και το καλύτερο; Αν κατεβάσεις το app δε χρειάζεται να έχεις δεδομένα. Μπορείς να βρεις την απόσταση offline!

Συμβατό με συσκευές Android, iOS.

Michelin Travel: ο απόλυτος οδηγός ταξιδιού.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Αυτοί που για να οργανώσουν ένα ταξίδι ξεκινάνε με σημειώσεις σε χαρτάκια και καταλήγουν σε excel sheets με ένα επαγγελματικό itinerary μίας εκδρομής και έναν λεπτομερή προϋπολογισμό. Και εμείς. Που μας αρέσουν οι εκπλήξεις. Και βρίσκουμε λύσεις στην πορεία!

Ε, ναι. Υπάρχει app και γι’ αυτό. Και μάλιστα με τη βούλα: ViaMichelin.

Ανοίγεις έναν χάρτη και βλέπεις τα κοντινότερα hot spots: εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία, ξενοδοχεία, δραστηριότητες.

Μπορείς να βάλεις τα δικά σου φίλτρα για να βλέπεις μόνο αυτά που σου ταιριάζουν, είτε είσαι άνθρωπος της φύσης, είτε είσαι των τεχνών είτε είσαι της βόλτας κ.λπ. Καθένα από τα σημεία που μπορείς να βρεις στο app(συνολικά περίπου 35.000 για πάνω από 80 χώρες) έχει αξιολογηθεί από 1 έως 3 αστέρια - και όχι από κανέναν τυχαίο, Michelin είναι αυτοί. Έχουν ανοίξει αλυσίδες μετά από μία κριτική τους.

Κολάζ με φωτογραφίες από ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως το Μεξικό και η Νότια Αυστραλία

Και το καλύτερο; Μπορείς να κλείσεις θέση εκείνη τη στιγμή από το κινητό σου. Ή να το αποθηκεύσεις για αργότερα. Αυτό ήταν. Οργανώθηκες κι εσύ.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

BringFido - όπου Fido το ζωάκι που θα πάρεις μαζί στις διακοπές!

Σκυλομπαμπάδες και σκυλομαμάδες του κόσμου ενωθείτε! Αφήστε τα κένελ, τους θείους και τα μακρινά ξαδέρφια που θα χώνατε για pet-sitting στο κατοικίδιό σας και πάρτε τη συντροφιά μαζί! Το BringFido σας βοηθά να βρείτε εύκολα pet-friendly ξενοδοχεία, και ανάλογα με τις πληροφορίες που έχει για τον κάθε προορισμό, μπορεί να προτείνει και παραλίες, εστιατόρια και μαγαζιά όπου τα ζωάκια είναι καλοδεχούμενα.

Κολάζ με screenshots από την εφαρμογή BringFido

Ρίξτε μια ματιά και διαδώστε το! Όσο περισσότερα ξενοδοχεία μπουν στο app, τόσες περισσότερες επιλογές για χούμαν και κατοικίδια.

Είναι συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Καιρός και ραντάρ. Όλα σε ένα app.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ξενέρωτο: ενώ εσύ ξύπνησες με την αγωνία να βρεις σκιά στην παραλία, ξαφνικά το γυρνά σε μπόρα. Και επειδή αυτά τα «ξαφνικά ρίχνει χαλάζι μέσα στο κατακαλόκαιρο» έχουν γίνει κάπως συχνά τελευταία, μία καλή ιδέα θα ήταν να έχεις κάποιον να σε προειδοποιεί για τον καιρό, που θα έχει μέσα στην επόμενη ώρα, με ακρίβεια.

Screnshots από app για τον καιρό

Το app Καιρός & ραντάρ ενημερώνεται για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες ανά 5 λεπτά! Το app σου δείχνει πού βρέχει, πού ρίχνει χαλάζι, πού πέφτει χιόνι, πού έχει συννεφιά, ακόμη και πού έχει αστραπές! Εμφανίζει με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα βροχής, χιονιά, κεραυνών ή βαριάς καταιγίδας. Σε προειδοποιεί για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας. Έχει πληροφορίες ακόμη και για τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

SoundHound: το app που βρίσκει τη μελωδία που σου έχει κολλήσει στο κεφάλι!

Δε θυμάσαι πώς το λένε ούτε τους στίχους για να το γκουγκλάρεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το τραγουδήσεις. Εσύ το ζεις, ο άλλος σε κοιτάει σαν χάνος.

Ε, υπάρχει ένα app που σε νιώθει. Το SoundHound είναι η εφαρμογή που θα βρει όνομα και τίτλου του τραγουδιού που ψάχνεις. Είτε το βάλεις κοντά στο ηχείο είτε του τραγουδήσεις! Και επειδή στην εκδρομή θα ακούσεις μουσικάρες, αν έχεις το app θα ανακαλύπτεις και τα επόμενα κομμάτια που θα μπουν στην playlist σου.

Κολάζ με screenshots από την εφαρμογή SoundHound

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

CityMaps2Go: χάρτης με tips, που δεν σου τρώει δεδομένα!

Αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό ή θέλεις να ανακαλύψεις μία νέα εντελώς άγνωστη πόλη, το CityMaps2Go είναι ο ιδανικός χάρτης - και στο λέμε με σιγουριά γιατί τον χρησιμοποιούν πάνω από 20 εκατ. ταξιδιώτες στον κόσμο. Είναι διαδραστικός, δωρεάν και offline. Ανοίγεις το app όπου κι αν βρίσκεσαι, είτε έχεις Internet είτε όχι και προσανατολίζεσαι. Βρίσκεις τα σημεία που έχεις σταμπάρει και τις προτάσεις που έχεις αποθηκεύσει και ξεκινάς την εξερεύνηση.

Α, και τώρα που πιάσαμε ποδήλατα, πατίνια, rollers και όλα τα σχετικά, μπορεί να σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί έχει πορείες για ποδήλατο ή πεζοπορία!

Δείχνει πως είναι το app Citymaps2Go για εκείνους που ταξιδεύουν πολύ

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Πού θα το φορτίσεις (το αυτοκίνητο!); Κλείσε θέση με το FORTIZO app!

Ναι, φτάσαμε εκεί. Σιγά σιγά, άμεσα ή πολύ αργότερα, αυτό είναι κάτι το οποίο ίσως να σε απασχολεί σε ένα roadtrip: πού θα φορτίσεις το αυτοκινητάκι σου αν είναι ηλεκτρικό; Μπορεί ακόμη να μην υπάρχουν όσοι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης χρειάζονται, σε όλη την Ελλάδα, αλλά σίγουρα υπάρχει το app!

Με το FORTIZO app, μπορείς να δεις σε χάρτη πού βρίσκεται το κοντινότερο σημείο φόρτισης και μάλιστα μπορείς να τσεκάρεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα και να κάνεις κράτηση, πριν το επισκεφτείς.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

Καλά τα apps, αλλά σαν την παρέα δεν έχει

Η εκδρομή είναι εκδρομή, οι διακοπές διακοπές και οι εφαρμογές εργαλεία για να σε διευκολυνουν να περάσεις ζάχαρη.

Είναι το βασικό συστατικό για να περάσεις καλά; Όχι. Οπότε ας επαναφέρουμε ένα παλιό αλλά διαχρονικό κι αγαπημένο κλισέ: Τις διακοπές τις κάνει η καλή παρέα! Οπότε, λύσε ό,τι διαδικαστικό μπορείς με όσα σου προσφέρει η τεχνολογία και βουρ.

Καλές διακοπές!😊

Δες κι αυτά