Τα 9 καλύτερα apps για το επόμενο ταξίδι σου

Η δουλειά σου θέλει να τρως τα χιλιόμετρα όπως ένα 4λιτρο SUV τη βενζίνη; Τότε αυτό είναι για σένα!

Τα 9 καλύτερα apps για το επόμενο ταξίδι σου

Αν ταξιδεύεις πολύ, ειδικά αν τα ταξίδια αυτά είναι επαγγελματικά, μαθαίνεις να οργανώνεσαι. Δε σε παίρνει αλλιώς. Πάντα αισθάνεσαι όμως ότι κάτι σου ξεφεύγει. Ξέρεις τι είναι; Οι μικρές λεπτομέρειες. Το check-in σου. Η βενζίνη. Οι αποδείξεις. Είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς, που στο τέλος κοντεύεις να ξεχάσεις ποια είναι δουλειά σου. Ψυχραιμία. Apps.

1. Εσύ κάνεις τις κρατήσεις, το Tripit σε οργανώνει!

«Πότε ανοίγει το check-in; Τι ώρα πρέπει να ξεκινήσω για να πάω στο αεροδρόμιο; Θα προλάβω να φάω πριν το ραντεβού; Και με ποιον έχω ραντεβού; Πώς λένε το όνομα της εταιρίας που δουλεύω είπαμε;».

Δεν είναι γρίφος. Η πληροφορία είναι εκεί, διασκορπισμένη στα emails σου. Αρκεί κάποιος να σου την εμφανίσει σε ένα πρόγραμμα. Έχεις το Tripit!

Εσύ απλώς προωθείς τις κρατήσεις σου και τα ραντεβού στο Tripit και το app σού φτιάχνει πρόγραμμα! Τι ώρα πρέπει να φύγεις από το σπίτι, πού θα νοικιάσεις αυτοκίνητο, σε ποιο ξενοδοχείο μένεις, πώς μπορείς να πας στο ραντεβού και πόσο θα σου κοστίσει, μέχρι και πού θα φας πριν πας στο ραντεβού!

Οποιαδήποτε στιγμή, είτε είσαι online είτε είσαι offline, μπορείς να μπεις να δεις το πρόγραμμά σου. Και μάλλον θα το μάθεις πριν απ' όλους αν η πτήση σου έχει ακυρωθεί ή αν οι αναχωρήσεις του τρένου έχουν καθυστέρηση. Μάλιστα, το ίδιο το app θα σε ενημερώσει για το αν δικαιούσαι αποζημίωση και ποια εναλλακτικά μέσα μπορείς να πάρεις.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

2. Το Waze σε προειδοποιεί για κίνηση, λακκούβες και μπλόκα!

Δε νιώθεις πολύ όμορφα όταν σου στέλνει ένας φίλος «γίνονται έργα, έλα από άλλο δρόμο»; Μόλις γλίτωσες ένα δράμα. Περήφανος, κάνεις την παράκαμψη ενώ οι άλλοι οι κοινοί θνητοί, που δεν ξέρουν τίποτα, πάνε σαν τα πρόβατα στη σφαγή.

Σκέψου να έχεις τέτοια ενημέρωση από χιλιάδες τέτοιους άγνωστους φίλους, μέσα από ένα app! Έτσι λειτουργεί το Waze. Έχει εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το app για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ό,τι αναπάντεχο συναντήσουν στον δρόμο - αστυνομία, ατύχημα, έργα, ΛΑΚΚΟΥΒΑ - το καταγράφουν. Αν είσαι στην ίδια περιοχή, το app σε ενημερώνει, την ίδια στιγμή!

χάρτης του κέντρου της Αθήνας

Είναι τόσο γρήγορο, που έχει αξιοποιηθεί για τη διευκόλυνση εκκενώσεων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Και επειδή έχει πρόσβαση σε πάνω από 50 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο, το Waze σου δίνει τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με άλλους χρήστες στην περιοχή και να μοιραστείτε μία κούρσα για να γλιτώσετε βενζίνη.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

3. Το ParkMe σου βρίσκει πάρκινγκ σε όλο τον κόσμο

Ψάχνεις για πάρκινγκ στο Τόκιο; Στο Λονδίνο; Στη Θεσσαλονίκη; Στις Σέρρες; Δεν έχει σημασία πού. Ένα app χρειάζεσαι. Όχι 4 ξεχωριστά. Πού να το φανταζόσουν. Το ParkMe έχει πληροφορίες για πάνω από 200.000 τοποθεσίες, σε 15.000 διαφορετικές πόλεις.

Βλέπεις πού έχει πάρκινγκ που σε βολεύει, πόσο θα σου κοστίσει για λίγες ώρες ή και για έναν μήνα και αν έχει διαθέσιμες θέσεις.

κολάζ από στιγμιότυπα της εφαρμογής ParkMe

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείς να κλείσεις πληρώνοντας ηλεκτρονικά, πριν καν φτάσεις στην πόλη. Έχει ακόμη και χρονόμετρο ώστε να σου έρθει ειδοποίηση όταν τελειώνει ο χρόνος για να μη χρεωθείς επιπλέον. Άλλο ένα πράγμα λιγότερο για το οποίο πρέπει να αγχωθείς.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

4. Το Drivvo βάζει τάξη στα έξοδα του αυτοκινήτου σου!

Μπορεί τα έξοδα του ταξιδιού να σου τα καλύπτει η εταιρία. Μπορεί και όχι. Σίγουρα πάντως έχεις πολλά, αν χρησιμοποιείς πολύ το αυτοκίνητό σου. Το Drivvo είναι ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή και οικονομική χρήση του αυτοκινήτου σου.

Καταγράφει τα πάντα για τις διαδρομές σου: πόσα χιλιόμετρα κάνεις, πόση βενζίνη καταναλώνεις και πόσα ξοδεύεις σε βενζίνη, σε διόδια, σε πάρκινγκ κ.λπ. Όλα αυτά τα στοιχεία στα παρουσιάζει σε όμορφα γραφήματα. Τόσο όμορφα που ξεχνάς ότι αυτά είναι λεφτά που βγαίνουν από την τσέπη σου.

στιγμιότυπο από το περιβάλλον της εφαρμογής Drivvo

Σε ενημερώνει εγκαίρως για ότι χρειάζεσαι: συντήρηση, λάδια, αγορά ανταλλακτικών κ.λπ. Και μπορεί να σου δείξει ποιο είναι το πιο οικονομικό βενζινάδικο εκεί που βρίσκεσαι.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

5. Ξενοδοχείο τελευταία στιγμή; HotelTonight!

Όσο οργανωμένος και να είσαι, μπορεί να σου τύχει κάτι εκτός προγράμματος. Όπως για παράδειγμα να ακυρωθεί η δεύτερη πτήση και να ξεμείνεις στο εξωτικό Ντάλας. Ψυχραιμία. Είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βρεις δωμάτιο σε λογική τιμή τελευταία στιγμή. Όσο θέλεις να βρεις εσύ κάπου να μείνεις τελευταία στιγμή, άλλο τόσο θέλει και ένα ξενοδοχείο να γεμίσει τα άδεια δωμάτια. Αρκεί να έχεις το κατάλληλο μέσο να βρεις αυτές τις προσφορές.

τέσσερις εικόνες από την εφαρμογή HotelTonight

Το HotelTonight σου δείχνει ποιες είναι οι προσφορές που κάνουν τα ξενοδοχεία για τα διαθέσιμα δωμάτια. Μπορείς επίσης να ψάξεις ανά κατηγορία με βάση τα γούστα σου ή τον προϋπολογισμό σου ("simple, luxe, hip") και να διαλέξεις με βάση τα σχόλια, τις κριτικές και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν άλλοι χρήστες του app.

Μπορείς να κάνεις κράτηση μέχρι και 100 ημέρες πριν, για διαμονή έως 14 βράδια, ενώ έχει σύστημα επιβράβευσης με το οποίο συγκεντρώνεις πόντους και κερδίζεις προσφορές.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

6. Ο καιρός AccuWeather

Δεν μπορείς να είσαι πια απόλυτα σίγουρος/η για τίποτα όταν μιλάμε για τον καιρό. Αλλά κάποια πράγματα παραμένουν ακόμη σχετικά προβλέψιμα, όπως η υγρασία του Λονδίνου ή το τροπικό κλίμα της Λατινικής Αμερικής. Δε θα το πάμε τόσο μακριά, ώστε να σου προτείνουμε apps που σε βοηθάνε να φτιάξεις βαλίτσα και να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις ξεχάσει τίποτα. Γιατί υπάρχουν κι αυτά.

Αλλά ένα app για τον καιρό πάντα βοηθάει. Και το AccuWeather είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, σε διεθνές επίπεδο. Σε ενημερώνει σε live χρόνο - ακόμη και με το λεπτό! - για οποιαδήποτε αλλαγή στον καιρό ή για το ενδεχόμενο έντονων καιρικών φαινομένων, με τεράστια ακρίβεια.

Μπορείς να δεις την πρόγνωση του καιρού μέχρι και 15 ημέρες νωρίτερα και να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς για το ταξίδι σου.

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

7. Δεν ξέρεις τι διαβάζεις; Δείξ’ το στο iTranslate!

Αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό, σίγουρα θα σου έχει τύχει να χαθείς στη μετάφραση και να κάνεις λαθάκια. Να βγεις σε άλλη στάση για παράδειγμα, ή να παραγγείλεις αντζούγιες αντί για λαχανικά. Αλλά αν είναι πιο σημαντικά λάθη; Π.χ. η διεύθυνση για ένα επαγγελματικό ραντεβού ή οι οδηγίες για να φτάσεις στο ξενοδοχείο με μόλις 3 ώρες ύπνου σε δύο 24ωρα;

iTranslate! Δε χρειάζεται καν να πληκτρολογήσεις. Βγάζεις φωτογραφία ή διαβάζεις αυτό που δεν καταλαβαίνεις (μία πινακίδα, έναν κατάλογο, ένα μήνυμα, ό,τι θες) και βλέπεις τη μετάφραση σε δευτερόλεπτα. Σε ορισμένες γλώσσες, μπορείς να μεταφράσεις και ολόκληρη ιστοσελίδα.

Έχει μεταφράσεις για πάνω από 100 γλώσσες. Και μπορείς να αποθηκεύεις τις μεταφράσεις που κάνεις για να ανατρέχεις σε αυτές όποτε θέλεις. Και μάθημα μαζί!

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

8. Με το Expensify δε χάνεις ούτε μία απόδειξη

Στα επαγγελματικά ταξίδια γίνεσαι ο τύπος που πριν καν αγοράσει ζητάει απόδειξη. Και καλά κάνεις. Αλλά όταν έρχεται η ώρα να τις δώσεις για να πληρωθείς για τα έξοδά σου, ψάχνεις ακόμη και στο συρτάρι με τις κάλτσες σου για να βρεις τις χαμένες αποδείξεις.

Εννοείται ότι υπάρχει app και γι’ αυτό. Expensify. Είναι απλό, εύκολο, δωρεάν. Βγάζεις φωτογραφία την απόδειξη και το app σου την αποθηκεύει αυτόματα σε pdf. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις ούτε το €1,5 του καφέ. Αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το app αν είσαι εσύ ο εργοδότης και θέλεις να συγκεντρώσεις τις αποδείξεις των εργαζομένων.

τέσσερις εικόνες από την εφαρμογή Expensify

Συμβατό με συσκευές Android και iOS.

+ Bonus App: Revolut!

Θυμάσαι που κάποτε - και όταν λέμε κάποτε εννοούμε πριν δημιουργηθεί η Revolut- για να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό έπρεπε να κανονίσεις είτε να έχεις μετρητά πάνω σου είτε να αλλάξεις στο αεροδρόμιο για να μη χάσεις λεφτά σε προμήθειες ή σε συνάλλαγμα; Πάνε αυτά. Η αγαπημένη μας fintech εταιρία, έδωσε τη λύση σε όλους τους, τακτικούς και μη, ταξιδιώτες. Είτε έχουν Android συσκευή, είτε iOS.

Με τη Revolut κάνεις ότι συναλλαγή θέλεις –πληρωμή, μεταφορά, ανάληψη από ATM– χωρίς επιπλέον χρέωση και στην καλύτερη δυνατή ισοτιμία. Φτιάχνεις τον λογαριασμό σου online, τόσο εύκολα όσο ασφαλίζεις online το αυτοκίνητό σου. Και αν θες, παραλαμβάνεις κάρτα Revolut στο σπίτι σου, χωρίς καν να πας στην τράπεζα. Δεν είμαστε καθόλου προκατειλημμένοι λόγω της συνεργασίας μας με τη Revolut. Αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μας app 🖤

Δες κι αυτά