Ιστορία κλοπής αυτοκινήτου με - πολύ- αίσιο τέλος; Ναι, έχουμε!

Και κλάπηκε. Και βρέθηκε. Και μέσα του βρέθηκε κάτι πολύ σημαντικό 💙

Ασπρόμαυρη εικόνα, μαύρη οθόνη και στο κέντρο  γράφει That's all folks

Δύσκολα μια ιστορία κλοπής αυτοκινήτου έχει χαρούμενο τέλος. Ακόμα κι αν το βρεις το κλεμμένο, ποιος ξέρει σε τι κατάσταση θα το βρεις. Πότε και πού. Αν θα είναι μέσα- έξω εντελώς ανάλαφρο, να του λείπουν τα μισά πράγματα που είχες αφήσει- ή και όλα. Ποιος ξέρει αν και σε τι χρησιμοποιήθηκε μέχρι να το βρεις.

Και εντωμεταξύ έχεις ζήσει και την ταραχή του να πηγαίνεις στο σημείο που πάρκαρες και να μη βρίσκεις το αυτοκίνητό σου. Αυτά καλό είναι να μη γίνονται.

Αυτή η ιστορία είναι από τις άλλες. Έχει χαρούμενο και γλυκούλι τέλος- γιατί και το αυτοκίνητο βρέθηκε και μαζί του κάτι σημαντικό που είχε ξεμείνει μέσα του (όχι, δεν λέμε το διάσημο μιλφέιγ μας, που έζησε μια τρελή κι απίθανη καταδίωξη στους δρόμους του Χαϊδαρίου. Εδώ η περίπτωση είναι άλλη).

Μια διαφορετική ιστορία κλοπής αυτοκινήτου

Μερικές φορές, λοιπόν, όλα δείχνουν χαμένη υπόθεση. Το παίρνεις απόφαση πως αυτή τη φορά δεν είχες την τύχη με το μέρος σου. Παρήγγειλες πίτσα με έξτρα πιπεριές jalapeno και παρέλαβες μαργαρίτα.

Αλλά, plot twist! Στο παρά πέντε – ή και στο και πέντε- γίνεται η μεγάλη ανατροπή. Όπως στο «Ιπτάμενος και gentleman», που ο Ρίτσαρντ Γκιρ δείχνει να κατατροπώνει τον Φόλεϊ εκεί που δέρνονται στο ρινγκ. Αλλά εκείνος με κίνηση-ματ, που σε πονάει ακόμα και μέσω της οθόνης, παίρνει το πάνω χέρι και φεύγει πονεμένος μεν θριαμβευτής δε. Κράτα το feeling και πάμε να δούμε τι έγινε.

Αύγουστος 2022: Το αυτοκίνητο κάνει φτερά

Είμαστε λοιπόν περίπου έναν χρόνο πίσω. Ο οδηγός μας έχει έρθει στην Αθήνα από την επαρχία και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 20ης Αυγούστου παρκάρει το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Πειραιά.

Πέφτει για ύπνο και, ενώ κοιμάται, όχι η τύχη του, αλλά η ατυχία του δουλεύει: το αυτοκινητάκι του μπαίνει στο στόχαστρο και γίνεται ακόμα ένας αριθμός στις στατιστικές των κλοπών αυτοκινήτων.

Εκείνος το ανακαλύπτει την επόμενη μέρα το πρωί, όταν κατεβαίνει να το πάρει και δεν το βρίσκει (λογικό κι αναμενόμενο, σύμφωνα και με τα στοιχεία μας για το 2022: οι περισσότερες κλοπες δηλώνονται πρωί). Καλεί εμάς στην Hellas Direct, όπου το είχε ασφαλισμένο, και μας ενημερώνει. Ευτυχώς για εκείνον έχει προνοήσει και έχει κάλυψη ολικής κλοπής στο ασφαλιστήριό του. Οπότε έχει και καλά νέα να περιμένει: αν το αυτοκίνητό του δεν βρεθεί, εκείνος θα αποζημιωθεί. Δεν θέλω να ακουστώ σαν τον μπαμπά μου αλλά, ναι, των φρονίμων τα παιδιά κτλ κτλ.

Κλοπή αυτοκινήτου: Τα δύο απαραίτητα τηλεφωνήματα

Ενημερώνει λοιπόν εμάς, δηλώνει την κλοπή και στην αστυνομία- απαραίτητο βήμα, για όλους τους προφανείς λόγους- και έτσι ξεκινά έρευνα μήπως και το όχημα βρεθεί. Μάταια.

Λίγο πριν συμπληρωθούν οι 60 ημέρες- το διάστημα που προβλέπεται, δηλαδή – το αυτοκίνητο παραμένει άφαντο και ο οδηγός μας αποζημιώνεται από την Hellas Direct για ολική κλοπή.

Σκοτεινή εικόνα, αυτοκίνητο σε δρόμο από το πλάι

Το κλεμμένο αυτοκίνητο παραμένει άφαντο

Περνά σχεδόν ένας χρόνος. Ο οδηγός μας το έχει πάρει απόφαση. Όλα δείχνουν πως το ματς δεν γυρίζει. Να περνάς 4άδα και να μην παίρνεις μετάλλιο, σαν να λέμε. Το αυτοκίνητό του δεν έχει βρεθεί. Πιθανώς το οδηγεί ο Μπάμπης ο Σουγιάς ή ο Νίκος ο Πεταλούδας. Πιθανώς έχει γίνει παζλ και τα κομμάτια του – aka ανταλλακτικά – ταξιδεύουν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ταυτόχρονα. Το καθένα αλλού. Δεν ξέρει. Ούτε εμείς ξέρουμε. Ούτε η αστυνομία ξέρει.

Και ξαφνικά ανατροπή!

Αλλά εκεί που η υπόθεση θεωρείται χαμένη, τον Ιούνιο του 2023 η αστυνομία τον ενημερώνει πως το όχημα βρέθηκε!

Ναι, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο. Και πού να φανταστεί και το πού βρέθηκε: Στον Πειραιά! 750 μέτρα από το σημείο που κλάπηκε! Απίστευτο; Ναι, αλλά αληθινό.

Οπότε το ερώτημα ήταν: Μήπως το ήθελε πίσω;

(Παρασύνθημα: Έστω πως ένα όχημα κάνει φτερά και ο ιδιοκτήτης αποζημιώνεται στις 60 ημέρες για ολική κλοπή. Εάν το όχημα βρεθεί, ο ιδιοκτήτης μπορεί αν θέλει να το πάρει πίσω επιστρέφοντας μέρος της αποζημίωσης στην ασφαλιστική του.)

Δεν θέλω το αυτοκίνητο, αλλά…

Ο οδηγός μας δεν ήθελε πια το αυτοκίνητο. Είχε όμως μια χάρη να μας ζητήσει. Μέσα στο κλεμμένο όχημα είχε μείνει μία βέρα. Ήταν πολύτιμη και σημαντική. Προφανώς. Υπήρχε μήπως καμία περίπτωση να τη βρούμε;

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς δεν ξέραμε τι θα βρούμε μέσα σε κλεμμένο αμάξι και μάλιστα σχεδόν έναν χρόνο μετά την κλοπή του. Αλλά θυμάσαι το χαρούμενο γλυκούλι τέλος της ιστορίας, που είπαμε στην αρχή;

Πηγαμε λοιπόν να παραλάβουμε το όχημα. Και ναιιιιιιιιιι, τη βρήκαμε! Είχε μείνει τόσους μήνες μέσα στο αυτοκίνητο, άθικτη. Λες και περίμενε να βρεθεί και να επιστρέψει εκεί που έπρεπε.

Τέλος καλό, όλα καλά.

Ασφαλώς κάποια πράγματα δεν μπορεί να σου τα κλέψει κανείς. Για όλα τα άλλα, είμαστε εμείς εδώ 💙.